- 30 Eylül 2018
- 185
- 171
- 18
- 36
- Konu Sahibi gezgintosbaaa
-
Her insanın kendi problemleri var, dışarı verdikleri tepki tamamen kendi iç dünyalarındaki üzüntüleri, problemleri. Bu yüzden her insan aynı tepkiyi göstermeyebilir olaylar karşısında, herkesin tetikleyicisi farklı. İnsanların kusurlu varlıklar olduğunu kabullenmek gerekiyor. Kabullenin ama tabiki de hakkınızı yedirmeyin.
Aynen oyle uykularim kaciyor o insanlarin olduklari yerlere gidesim gelmiyor kafamda kurup kurup kendimi yeyip bitiriyorumAra ara aklıma gelir benimde yerimde kudurur dururm aslında keskin sirke küpüne zarar misali kendi huzurmu bozmaktan baska bir seye yaramıyor
Belki benimkide affedemeyisimden olan oldu biten bitti sil gitsin diyorum ama nerde icim icimi yiyorSilemiyorum. Silmek icin önce affetmek gerekir. Insan affedemiyor. Belki biraz zaman. Bekki biraz kendiyle barışmasiyla alakalı. Kabullenmekle. Bugun cok dertliyim zaten. Hic bir seyi affetmiyorum. Öfkemden kuduruyorum.
Şu soz ettigim 1 yil oncesine kadar canimi yakarlarsa yaksinlar en fazla bir iki gun sonra unuturdum yüzüme yüzüme hakaret edildigi oldu onu bile unuttum ama bu olayi unutamadigim bir yana ondan sonra yapilan hicbirseyi basit birsey deyip silemedim en kucuk seylerden bile havadan nem kapar gibi rahatsiz oldum
Maneviyatim maf oldu..Öfke,kin,nefret zehir gibidir.Yoğunluğuna göre insanı gerçekten çok yıpratır.Hasta eder.Hatta karaciğerde bile hasar bıraktığını düşünüyorum ben.Maneviyatı çökertir.İnsanız.Bunları hissetmemek mümkün değil ama ben hissedince ya yazarak boşaltırım o duyguyu ve bir daha dönmem,veya akılsallaştırırım."Neden öfkelendim?Bu olaydan ne öğrenmem gerekiyor,hatalarım neydi ve bundan sonra nasıl davranmam doğru olur "diye.Bunları düşünürken zaten daha mantıklı ve dengeli bakmaya başlıyorum duruma ve kendimi de geliştirmiş oluyorum.Bastırmak ise bir işe yaramadığı gibi doğrudan ele alınmayan duygular dolaylı yoldan göstermeye başlıyor kendini.Aşırı yemek yeme,depresyon veya yorgunluk gibi psikosomatik hastalıklarla.
Maneviyatim maf oldu..
Çok.haklısınız çok düşünmekten kafayı.yiyecek gibi oluyorum.
Kendime zarar veriyorum.kimseye değil.kimseye değil
Konu sahibiyle konum.aynı sürekli düşünmek 2 gün düşünmesem 3 gün beynim.beynimi yiyor
Bunları bana yaşatan insanların maf olmasını ölmesini.istiyorum
Açı çeksin karsimda istiyorum.
Ah ah çok teşekkür ederim..Siz haklıysanız zaten herkes eninde sonunda hak ettiğini bulacak.Allaha havale edin.O öyle güzel intikam alır,herkese layığını verir ki...Odağınızı değiştirmeye çalışın.Bataklıktan içinde çırpınarak değil,dışına çıkıp oradan ayrılarak kurtulursunuz.Dünyada ormanlar,tertemiz denizler,nehirler de var;bataklıklar,kanalizasyonlar da.Neye maruz kalacağımız biraz da bizim seçimimiz.Siz buna layık değilsiniz.
zaten çoğu insanı iş hayatı değiştiriyor...Daha önce insanların bu yüzünü hiç görmediğiniz için, mutlu mesut yaşıyordunuz..ama üzülmeyin bu durumlar insanı daha çok geliştiren şeyler..daha akıllı, daha açıkgöz, aklıbaşında olmamızı sağlıyor...iş hayatında maneviyatı beklemeyip, profosyonel yaklaşarak çalışmalısınız...ayrıca her işyerinde olan durumlar...zamanla alışırsınız belkide...Herkese günaydın
Çok konu actigimin farkindayim fakat zaten pek anlatacak kimsem yok olsa dahi buraya actigim konular pek kimseyle paylasamayacağim konular o yüzden hoşgörürsünüz diye umuyorum.
Konuya gelecek olursak bundan kisa bi sure oncesine kadar yani 1 yil oncesine kadar bırakin birinden nefret etmeyi öfkelenmeyi bildiginiz sevgi kelebegi gibi birseydim kimisinin saf diye nitelendirdigi kimisinonde fazla iyi niyetli oldugumu dusunurek garipsedigi biriydim
Hatta bir arkadasim birgun seninle tanistigimizda boyleleride kalmis mi diye sasirmistim demisti (bu arkadasimin bile fikrini degistirecegi hale geldim)
Ilk olarak is yerinde buyuk bir haksizliga ugradim resmen birisi gelip bütün emeklerimin üstüne oturdu diyebilirim ilk öfkem ilk kizginlıgim bu oldu ilk defa şu insandan nefret ediyorum lafini açık açık kullandım.
Herkesin asikar gorup kabul ettigi seyi zamanla neyse bosver sonrasindada o insanı ama oyle ama boyle seklinde savunmaya gecisleri o insana karsi nefreti mi ofkemi hatta kinimi git gide arttirdı tabi öfkemim artmasinda yapilan haksizliklarin git gide artmasinin payı cok.
Ama iste burda ve bu kiside kalmadi git gide baska insanlara gerilmeye sinirlenmeye öfkelenmeye basladim sonra bi kendime donup baktimda benden geriye eser kalmamis ben bu degilim diyorum kendime icimden
Annem cok iyi biriydi ama birinden nefret etsin öfkelesin kirk yil gecse unutmazdi ve annemin bu huyudan cok nefret ederdim bu yuzden cok fena tartiisirdik simdi o nefret ettigim huy oldugu gibi bana yansimis
Her gece o insanlar ne yaparsa yapsin artik umursamiyicam ben kendi isime bakicam falan filan bi suru sey dusunum bi dolu karar aliyorum sabahina ben yine ayni ben var mi bu dertten muzdarip olan
Bu insanlar akraba yada arkadas cevresinden olsa uzaklasiririm ayda yilda bir gorusurum ama gel gor ki anne babamdan daha cok gordugum insanlarGayet normal, ben de sinirleniyorum. Ama insanları değiştiremeyeceğimizi kabul etmemiz gerekiyor bir noktada.
Son 1-1.5 yıldır bu şekilde düşünmeye çalışıyorum. Önceden çok sinirli bir insandım, hem sinirli hem de bana yapılanı hiç unutmazdım, her gün hatırlayıp hatırlayıp iyice sinirlenirdim. Şimdi dediğim şekilde düşünerek öfkemi daha çabuk geçiriyorum. Hala unutmuyorum ama ilişkimi minimuma indiriyorum ya da kesiyorum. Öfkelenmek bana zarar. Düzeltemeyeceğim bir durum için boşuna sinirlerimi ve beynimi yıpratamam.
Edit: Olaylar olduğu zaman anlık sinir patlamaları yaşıyorum hala ve ağır konuşabiliyorum. Şu sıralar onun da üzerine çalışıyorum ama bunların hepsi zaman isteyen şeyler.
Annem cok iyi biriydi ama birinden nefret etsin öfkelesin kirk yil gecse unutmazdi ve annemin bu huyudan cok nefret ederdim bu yuzden cok fena tartiisirdik simdi o nefret ettigim huy oldugu gibi bana yansimis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?