• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

icli kofte yapmayi bilen?

edaligeceler

Du bist mein schatz...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
519
683
78
1 haftadir en buyuk derdim.
Yapip yapip cope atiyorum
Olmuyor. Hamurunu tutturamiyorum,sekil veremiyorum elime yapisiyor.
Lutfen boyle boyle yaparsan hamuru cok guzel olur diye bir tarif verin. Yapmam lazim..
Icine irmik konulmasi lazim sanirim,burada yok irmik onun yerine ne koyabilirim ayrica?

Canım bizimkiler un bulgur ve su katıp yoğuruyo kısır gibi biraz bekletiyolar ama bulgur açılsın diye. Eline yapışıyosa bi kaseye su koy ve eline sür yapışmaz öyle diye düşünüyorum.

Lutfen boyle boyle yaparsan hamuru cok guzel olur diye bir tarif verin. Yapmam lazim..
Icine irmik konulmasi lazim sanirim,burada yok irmik onun yerine ne koyabilirim ayrica?
Uzman TV den video izleyeblirsin bende üniversitedeyken ordan öğrenmiştim tabi bizim bi komşumuz vardı onunda katkısı çok. Ben soğan ve patateste rendeleyip koyarım içine hamurun.İrmik ilk yağtığıma koymuştum sonradan hiç koymadım. Un mu az geliyor acaba ?

Bir tane yumurta kat dağılmaz hamur. Hamurunu iyice yoğurman lazım çiğ köfte yoğurur gibi uzun vakit alıyor böyle macun kıvamı alacak. Ara ara su ekleyerek çok cıvıtmadan.

Ben disina kiyma tercih etmiyorum
Yore fark etmez yapismayan tam tutan bir hamur tarifi istiyorum,varmi sizde:KK43:

Koftelik bulgurunu ayikladiktan sonra üstüne biraz irmik dok ve kaynar suyla azicik islat. Ha tabi 1 yemek kasigi da un koy. Biraz kasikla karistir suyu karissin. Ama su sakin cok koyma. Bi yarim saat falan bekle. Ondan sonra tuzunu koy ve yanina bir kap su alip yogur, kati oldukca azicik su kat, yogur yogur yigur. 1 saate kadar yoguracaksin kivaminin iyi tutmasi için. Daha sonra alip elinle yuvarlatip parmaginla ortasini delip yavas yavas acacak icine kiymani koyup kapatacaksin. Ama her bir köfte yogurusunda azicik suyla elini islat.
Suyuna dikkat edeceksin.. irmiksiz de olmaz.

Hamurunu tel sehriye koyarak yogurabilirsiniz yada haalanmis patates koyabilirsin un da eklemeyi unutma

Nerdesiniz ki irmik yok içine un ve kıyma koyuyor musunuz ?

Ben disina kiyma tercih etmiyorum
Yore fark etmez yapismayan tam tutan bir hamur tarifi istiyorum,varmi sizde:KK43:
Semolina diye geçiyor yurt dışında var diye biliyorum
ben dışınıda kıymayla yapıyorum genelde
göz kararı yaptığım için net ölçü veremiycem içine yumurta koyuyor musunuz?

Back
X