İcra borcu

He ben babasinin öldügünü okumadim, babamla ortak mal dedigi icin baba sağ ve oyle ortak diye dusundum.

Bu durumda gerci sag olsa da olmasa da birsey degismiyor.

Evet aynen öyle, konu sahibi için her iki durumda da haciz ve satış mümkün görünüyor.

Hukuk büroları bankadan borcu devralmaz. Bankalar avukatlara vekâlet verir kendi borcunu tahsil etmesi için. Tahsil edilen para yine bankaya gider. Avukat sadece vekalet ücretini alır. Bankalar hiçbir zaman hacizli malı kendisi satmaz her zaman avukatları yapar satış işlemini. Ben banka avukatlığı yapan hukuk bürosunda çalıştım. Öyle 50 bin lira çok para değil iplemezler gibi bir şey söz konusu olmuyor. Her dosya için neden tahsil edilmediği konusunda bankaya rapor veriyolar. Ayrıca iyi tahsilat yapan bürolara daha çok dosya yolluyorlar. Haciz işlemleri avukatlar için çok basit işlemler. Uyaptan talep atarak yapılıyor. Öyle uğraştıran bir şey değil.

Konu sahibi, bankaya değil icra dairesine gideceksin, borcun için icra taahhütnamesi yapmak istediğini söyleyeceksin, şartlar varsa 3 taksit yapacaklar. Ama taksitleri vaktinde ödemezsen de cezası var haberin olsun.

Arkadaşlar bankaya olan borcum icralık olmuş eşimden ayrıldım ödeyemiyorum kiradayım babamdan müşterek olan yerin satışa çıkarılacağı söyleniyor satılırmı ne yapmam lazım

Kredi mi kredi kartı borcu mu?

30 bin. Dümdüz 30 bin kredi çekmiştim, ödemeyi unutmuştum, o sıralar numara değiştirdim vs derken borcum icraya gitmişti, yapılandırma/taksit talep etmiştim kabul etmediler, ağladım zırladım ön ödeme istediler önce, sonra faiziyle birlikte 4 taksite böldüler, kabul ettirtemediğiniz noktada cimere yazın talebinizi

Bana olmuyor dediler anlattım durumumu
Yeni bir yapılandırma yasası çıktı. Bankanın kendi yapılandırma teklifi haricinde yasa kapsamında olan yapılandırma talebinde bulunabiliyorsunuz. 48 aya kadar taksit veriyor. Alt limit şartı olup olmadığını bilmiyorum ama bi bankanızı arayıp talep edin isterseniz

Uyap vatandaş portala girin, bakın var mı yok mu?

Konu sahibi 50 bin borç için kimse icra acmaz diye birşey yok,acıyorlar 20 bin de olsa ki uyapta varmış.

Borcunuzu taksit yapmak istiyorsan icra dairesinde yapıyorsun taahhütname ama taksitle böldükten sonra ödeyemezsen hakkında dava açılıyor ve 3 aylık ceza alıyorsun bu ceza diğer cezalardan farklı 3 ay hapis yatıyorsun diyelim ki hapise girdin borcunu 10 gün sonra ödedim çıkarsın ama bu hapis cezasında hapise giriliyor borç için girilmiyor taahhütname verip ödemediğiniz için giriliyor şimdi şöyle diye bilirler 3 aylık hapise kimse girmez kim giriyor taahhütname ihlali olduğunu için giriliyor.

Bu borç düz 50.000 mi yoksa daha fazla mı icra masrafları ile. Alacaklının kabulü olmaksızın icra dairesi 4’e bölebiliyor ama her icra müdürü bilmiyor bunu maalesef. Bir şekilde kardeşlerinizden vs borç harç bulup ödemeye çalışın

Büyük ihtimalle varlık şirketi devralmış borcunuzu, onlarda o yüzden böyle sıkıştırıyor. Hiçbir banka icraya geleceğiz diye mesaj atmaz. Tebligat diye birşey var, tebligat gönderirler. Konudan emin olun ona göre ödersiniz. Arayan numarayı google yazın varlık yönetime ait diye çıkar zaten yorum vardır mutlaka. Varlık yönetimde satış için vs uğraşmaz, emin değilim ama belki buna yetkileri bile yoktur.

Bankaya gitmedin mi hala bacım?

Cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim sabah bankaya gidicem icra dairesine gidicem nasipse ben borcun olduğu dönem burda değildim sorunlar derken unuttum bide numara değişikliği boşanma derken sonradan bilgim oldu bundan geç kaldım birazda

`