• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlar ve Kvye taşınma

bilirbilmezbirkimse

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
78
Puanlar
28
Herkese merhaba Kızlar fikirlerinizi merak ediyorum. Çok fazla borcumu var. İcra durumu olduğu için eşim işe giremiyor, girse bile kesilen kısımdan geriye kalan para evimizi geçindirmeye yetmez. Evimiz kira, 2 küçük çocuğumuz var. Eşim şu anda süt ve süt ürünleri tüccarlığı yapıyor ama çok fazla iş yok. Kalan zamanımızda da kendi evimizden online sütlü tatlı satıyorduk. Ama durumlar ilerledikçe evden de iş yapamaz duruma geldik. Eşimde kayınvalideme taşınmak istiyor ordan çalışalım diyor. Görümcem ve kv yalnız yaşıyorlar. Yani insanlığına iyiler herkes gibi iyisi de kötüsü de var ama abes bir durumları yok. Genelde de iyi anlaşırız ama iş taşınmaya gelince bilmiyorum ruhum sıkışıyor eşime diyorum işe gir kesilirse de kesilsin borç ödenmeye başlandığı için icra da gelmez tatlı işine devam ederiz evden diyorum o da bizim evden ne olursa olsun riskli olacağını söylüyor evinde şu an için masraf olduğunu söylüyor işe girse para kesilse bile diğer bankaların da faiz işletmeye devam ettiğini söylüyor zaten başka türlü de ödeyecek gücümüz yok şu anda kendimiz çalışıp çabalayıp toplu para biriktirip öyle kapatabiliriz diyor yine de içim buruk aynı evin içine girince her şeyin böyle şimdiki gibi olmayacağını düşünüyorum ister istemez bir burukluk üzüntü olacak ama bunu birine anlatmaya çalışmak bile bana ağır geliyor şu an. Tabi ki bunca şeyin yanında bu küçük bir şey ama en küçüğü. Taşınsak Daha büyük sorunlar olursa diye korkuyorum. Çok kötü bir ruh hali ve psikolojideyim lütfen eleştirmek için değil dışarıdan mantıklı bakmak ve fikir vermek için yorum yapın. Teşekkür ederim 🙏

Bu kadar icralık neyin borcu oldu ki? Pazarcılık yapsın ise girmeyecekse öyle evden çalışalım borçlarımızı kapatalım ise girmeyelim biraz hayal peşinde koşmak oluyor, 2 çocuğunuz var öyle bir lüksünüz yok. KV'ye taşınmak en mantıklısı maalesef

Bu kadar borç nasıl ve neden oldu bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun öncelikle.

Kira ne kadar, eşinizin başka çözümler bulması lazım 5 kişi bir evde olmaz sonra çok ama çok pişman olursunuz geri dönülmez bir yola girmeyin.
Ticaret yapmaya çalıştık yapamadık bundan dolayı borç oldu anlatmaya çalışıyorum ev olmaz diye de söylüyorum ama erkek bakış açısıyla şu an sadece maddiyata odaklandığı için birtık geride görüyor bunu

Bu kadar icralık neyin borcu oldu ki? Pazarcılık yapsın ise girmeyecekse öyle evden çalışalım borçlarımızı kapatalım ise girmeyelim biraz hayal peşinde koşmak oluyor, 2 çocuğunuz var öyle bir lüksünüz yok. KV'ye taşınmak en mantıklısı maalesef

Bu adam anasının ve kardeşinin yanında kaplan kesiliyor. Fikrimi değiştirdim sakın onlarla yaşama. 2 ay arayla çocuk yapmışsın adam seni dusunecegine show peşinde masaları yumrukluyor... KV ve görümce de akılsız... Bir süre herkes kendi ailesi ile mi yaşasa ne yapsanız bilemedim valla

Kocan ve sen acil maaşlı iş bulun evde tatlı satmakla olmaz. Evet bir kaç sene sıkıntı cekersiniz ama bu günler de geçer elbet

Ticaret yapmaya çalıştık yapamadık bundan dolayı borç oldu anlatmaya çalışıyorum ev olmaz diye de söylüyorum ama erkek bakış açısıyla şu an sadece maddiyata odaklandığı için birtık geride görüyor bunu
İyi de görümce ve kvdenin +3 kişiyi daha geçindirebilecek bir maddiyatı var mı?

Ticaretten önce ne iş yapıyorsa geri dönsün en kısa sürede, borçların da bir şekilde ödenmeye başlanması lazım yani.

Kv görümceyle ilgili kaç tane konun var, hiç de burda bahsettiğin gibi değiller ki.
İki küçük peşpeşe yapılan çocukla işe girmeyip açıktan toplu para biriktirip ödemekle borç kapanmaz hayaller bunlar. Evden tatlı satarak da olmaz. Karı koca işe girip çalışmanız lazım, tatlıyı da ek iş olarak yaparsınız.

Herkese merhaba Kızlar fikirlerinizi merak ediyorum. Çok fazla borcumu var. İcra durumu olduğu için eşim işe giremiyor, girse bile kesilen kısımdan geriye kalan para evimizi geçindirmeye yetmez. Evimiz kira, 2 küçük çocuğumuz var. Eşim şu anda süt ve süt ürünleri tüccarlığı yapıyor ama çok fazla iş yok. Kalan zamanımızda da kendi evimizden online sütlü tatlı satıyorduk. Ama durumlar ilerledikçe evden de iş yapamaz duruma geldik. Eşimde kayınvalideme taşınmak istiyor ordan çalışalım diyor. Görümcem ve kv yalnız yaşıyorlar. Yani insanlığına iyiler herkes gibi iyisi de kötüsü de var ama abes bir durumları yok. Genelde de iyi anlaşırız ama iş taşınmaya gelince bilmiyorum ruhum sıkışıyor eşime diyorum işe gir kesilirse de kesilsin borç ödenmeye başlandığı için icra da gelmez tatlı işine devam ederiz evden diyorum o da bizim evden ne olursa olsun riskli olacağını söylüyor evinde şu an için masraf olduğunu söylüyor işe girse para kesilse bile diğer bankaların da faiz işletmeye devam ettiğini söylüyor zaten başka türlü de ödeyecek gücümüz yok şu anda kendimiz çalışıp çabalayıp toplu para biriktirip öyle kapatabiliriz diyor yine de içim buruk aynı evin içine girince her şeyin böyle şimdiki gibi olmayacağını düşünüyorum ister istemez bir burukluk üzüntü olacak ama bunu birine anlatmaya çalışmak bile bana ağır geliyor şu an. Tabi ki bunca şeyin yanında bu küçük bir şey ama en küçüğü. Taşınsak Daha büyük sorunlar olursa diye korkuyorum. Çok kötü bir ruh hali ve psikolojideyim lütfen eleştirmek için değil dışarıdan mantıklı bakmak ve fikir vermek için yorum yapın. Teşekkür ederim 🙏
6 kişi bir evde tıklım tıkış yaşamanın manası yok. Maaştan kesilse bile kocan çalışmak zorunda ve sen de öyle.

6 kişi bir evde tıklım tıkış yaşamanın manası yok. Maaştan kesilse bile kocan çalışmak zorunda ve sen de öyle.
Çocukları bırakabileceğim bir yerim yok büyük olan üç yaşına küçük olan iki yaşına girecek ben çalışsam zaten asgari ücret bir yere girebilirim o da kreşe versem kreş parasına gider yani

Çocukları bırakabileceğim bir yerim yok büyük olan üç yaşına küçük olan iki yaşına girecek ben çalışsam zaten asgari ücret bir yere girebilirim o da kreşe versem kreş parasına gider yani
Ard arda çocuk yap garanti bir iş yokken , ev vs yokken . Sonra şikayetken burada . Zerre üzülmedim . Hayırlı günlerrr.

Eşiniz inşaatta çalışabilir. İnşatta yük taşır, sıva yapar, harçları halleder, tuğlaları dizer. Nakit maaş alabilir bu şekilde.

Lcw tarzı yerlerde işe girsin, asgari+mağaza promosyonu maaşına yatar, yemek kartına haciz gelmez yemek kartıyla alışveriş yaparsınız.

Belli işte ticaretten anlayan adam değil daha ne sütü. Bıraksın sütü mütü.

Ek olarak, kaynana+görümce+karı koca+2 bebek evde yaşarsanız birbirinizi yersiniz. Siz işe girseniz kaynana+görümce çocuklara bakmazlar. Bir değil iki bebek var. Bunlar zaten size destek olacak tarzda insanlar olsa böyle haciz noktasına gelmezdiniz.

Karı koca hayatınız biter zaten. Sen anne olarak diken üstünde olacaksın. Tamam anasının evi, kocanın evi ama ev ev üstüne olmaz. Bir eve bu kadar yetişkin sığmıyor. İnsanlar iyilik meleği bile olmaz, o ortak mutfak, tuvalet, banyo, evin temizliği hep tartışmaya açık noktalar.

Ard arda çocuk yap garanti bir iş yokken , ev vs yokken . Sonra şikayetken burada . Zerre üzülmedim . Hayırlı günlerrr.
Ne kadar kalpsizsiniz evlendiğimizde ve ikinci çocuğuma hamileyken eşim sigortalı bir işte çalışıyordu zaten. İşlerin bu raddeye gelmesini kimse istemezdi. Umarım sizin zor durumda olduğunuz bir zamanda da sizin için aynı yorumu yaparlar. Size de iyi günler.

Eşinize maaşlı bir işe girmek zor geliyor anlaşılan.
Bıraksın sütü falan, adam akıllı çalışsın.
Ailesinin yanına giderseniz, daha da ayrılamazsınız oradan. Sıfırdan ev tutmak ciddi masraf olur. Bugün orayı kolaylık gören, yarın ayrı evi de gereksiz bulur. Onun rahatlığıyla yaşar.

Ee çalışmazsa ve maaştan icra kesintisi yapılmazsa borçları nasıl ödeyeceksiniz ki? Çalışıp toplu ödemeniz mümkün gibi görünüyor mu sizce?

Eşiniz girecek sigortalı bir işe çalışacak, borçlar yavaş yavaş kapanacak. Maaşın en fazla dörtte birine haciz konabiliyor zaten. Gerisi ile de geçinmeye çalışırsınız. Anneniz kayınvalideniz çocuklara bakabilecekse siz de işe girin, evinizde oturun. Kayınvalide evinde daha iyi olma ihtimaliniz yok.

Çaresiz kalırsanız gidersiniz diye düşündüm ama arkadaşların paylaşımlarını görünce bu işin sonu ayrılık ,siz en iyisi adamı bırakın ailenize geri dönün......Bu adamın anasını görünce erkekliği tutuyor,iş yapmayı bilmiyor ticarete atılıyor,batınca işe girip azar azar borç ödemek yerine anama gidelim diye size büyük sorumluluk yüklüyor...Kv giderseniz susmayı öğrenin kocanızın anasına yapacağı ben erkeğim gösterilerini sessizce kabullenin dikkat edin bir daha doğurmayın ama eminim kv evinden bir daha çıkamazsınız sizin koca da o azim yok ......

Ee o zaman taşının , cümbür cemaat yaşarsınız. Başka seçeneğiniz yok ki soruyorsunuz.

Back
X