Icra yoluyla nafaka alirken?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
Kızımın birikmiş nafakası için icraya verdim.eks kocamı .
biriken 7aylik tutar 2.458.00 tl icra dairesinin ibani başka banka benim iban başka banka bana yatan para 2.375.00 tl aradaki 83 tl ne parası oluyor?bilginiz var mı?Eski kocam harç vb leri ile 3000. Küsur yatırdı. Asıl miktar neden böyle oldu acaba.internette banka uygulamalarına normalde eft 3.5 tl tutuyor.

Eft giden paradan kesilmez ne gonderdiyse o gelir, gonderen taraf eft ucretini de ekleyerek oder...
Ex kocan o kadar gondermiş..dekont iste

Bir suru harçlar vardı net tutar 2.458 yazıyor uyapta.83 tl eft ücreti olabiliyor mu?

Bakın anlatamadım galiba ...gönderen eft yaparken 100tl yazarsa karsı tarafa 100tl olarak gider...ama gonderenden 100+eft ücreti çıkar...
Eşiniz size işte gelen kadar gondermiş...
Kendi hesabından size direkt aktardıysa boyle..

Harç dediğiniz nedir anlamadım. Kendi hesabından direkt sizin hesaba eft geçmedi mi sonucta?

Bakın anlatamadım galiba ...gönderen eft yaparken 100tl yazarsa karsı tarafa 100tl olarak gider...ama gonderenden 100+eft ücreti çıkar...
Eşiniz size işte gelen kadar gondermiş...
Kendi hesabından size direkt aktardıysa boyle..

Harç dediğiniz nedir anlamadım. Kendi hesabından direkt sizin hesaba eft geçmedi mi sonucta?
Bende anlamadım nasıl bir eft ise arada bu kadar fark mı olur.uyaptan takip ettiğimde.
tutrarin üstüne ceza evi harci vs bir takım masraflar ile 3000 kusur .Yatırdı.

2458 TL nin harcı 111, 83 TL dir.
Bunun haricinde alınması gereken cezaevi harcı Vs olur. Alacaklının alacağından tahsil edilir.
Avukatınız falan var mıydı?

3000 TL vekalet ücreti dahil dosya hesabıdır muhtemelen

Evet avukatım var.sagolsun birşey demedi.
Bunun haricinde alınması gereken cezaevi harcı Vs olur. Alacaklının alacağından tahsil edilir.

Şimdi oldu. Maktu vekalet ücreti de kesilmiştir 3000 TL den. Geri kalan tutardan da harçlar kesilince size o miktar gönderilmiştir.
Ama yine de içiniz rahatlasın istiyorsanız İCRA dairesi ile görüşün ne yatmış ne kesilmiş size bilgi verirler.

Merhaba,ben de oğlum için icra yoluyla nafaka alıyorum.500 bağlandı nafaka..Bunun içinden tahsil harcı+cezaevi harcı kesilip geriye kalan bana gönderiliyor.İcra müdürlüğü avukata, avukst da bana gönderiyor.Tam 13 aydır böyle..Kk da tahsil harcini borçlu öder diye duydum, avukatima sordum icra müdürlüğunun hatası, dilekçe ile toplu isteyeceğiz dedi.Avukar bunu en baştan duzeltmeliydi..Acaba avukatin hatası mı icranin mi ?

Zaten gergindik yeni durulduk şimdi onu istersem yine gerginlik olacak.Ne yapsam

Aaaaaa bdv konusuymus,hortlatmis oldum 🙈🙊

Merhaba,ben de oğlum için icra yoluyla nafaka alıyorum.500 bağlandı nafaka..Bunun içinden tahsil harcı+cezaevi harcı kesilip geriye kalan bana gönderiliyor.İcra müdürlüğü avukata, avukst da bana gönderiyor.Tam 13 aydır böyle..Kk da tahsil harcini borçlu öder diye duydum, avukatima sordum icra müdürlüğunun hatası, dilekçe ile toplu isteyeceğiz dedi.Avukar bunu en baştan duzeltmeliydi..Acaba avukatin hatası mı icranin mi ?
Zaten gergindik yeni durulduk şimdi onu istersem yine gerginlik olacak.Ne yapsam
Aaaaaa bdv konusuymus,hortlatmis oldum 🙈🙊

Merhaba, 500 TL nin harcı 22,75 veya 45,50 TL'dir. (dosyadan haciz uygulanıp uygulanmamasına göre değişir)
Borçlunun nafaka + harç bedelini yatırması gerekir aylık velev ki sizde olduğu gibi yatırmadı, icra dairesinin vatandaş harcı yatırmamış ben de harç almadan karşı tarafa ödeyeyim deme yetkisi yok maalesef. Harç devlet alacağı olduğu için önce harç kesilir. Eski eşinizin iş yeri mi yatırıyordu aylık nafakayı? Eğer öyleyse iş yerine harçla birlikte kesilmesi gerektiğine ilişkin yazı yazılmasını talep edebilirdi veyahut eski eşiniz bizzat kendisi yatırıyor ise de adresine harçlı tutarı bildirir yazı yazılmasını talep edebilirdi. Suç demeyelim de gözden kaçırmış olabilir belki avukatınız. Uyaptan ne kadar kesildiğinde bakabilirsiniz bu arada. 🍀

Merhaba, 500 TL nin harcı 22,75 veya 45,50 TL'dir. (dosyadan haciz uygulanıp uygulanmamasına göre değişir)
Borçlunun nafaka + harç bedelini yatırması gerekir aylık velev ki sizde olduğu gibi yatırmadı, icra dairesinin vatandaş harcı yatırmamış ben de harç almadan karşı tarafa ödeyeyim deme yetkisi yok maalesef. Harç devlet alacağı olduğu için önce harç kesilir. Eski eşinizin iş yeri mi yatırıyordu aylık nafakayı? Eğer öyleyse iş yerine harçla birlikte kesilmesi gerektiğine ilişkin yazı yazılmasını talep edebilirdi veyahut eski eşiniz bizzat kendisi yatırıyor ise de adresine harçlı tutarı bildirir yazı yazılmasını talep edebilirdi. Suç demeyelim de gözden kaçırmış olabilir belki avukatınız. Uyaptan ne kadar kesildiğinde bakabilirsiniz bu arada. 🍀
Teşekkürler.Evet 22,75 kesiliyor.Suc değil zaten de her seferinde tahsil harcini eliyle yatırdigi halde bu yanlışlığı duzeltmemesi iyi olmamış.Cani sağ olsun avukatın ne diyeyim.Hata dediği şey,icra müdürlüğunun en baştan karşı tarafa tahsil harcini da sen yatıracaksin diye tebliğ etmesi mi gerekiyordu da etmedi demek istiyor anlamadım da.

Ex kendi yatırıyor.Uyap i kontrol ediyorum ayrıntıları ile görüyorum kim ne yatırmış

Back
X