Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne babaymış be.Kızlar merhaba,
Benim sorunum babamla. Annemle babam ben 3-4 yaşlarındayken ayrıldılar, babam evlendi sonra nafakayı bile zor zar ödedi hala nafaka borcu var, dönem dönem mecburiyetten yanında kaldım ama sefalet içinde geçti onla kaldığım dönemler, üniversitede desen ölmedim bildiğin süründüm haftada 20 lira gönderirdi bazı haftalar o da olmazdı sene 2004-2005. Neyse evlenirken çeyiz de yok bi yün yorgan iki yastık bi de kınamda falan misafirleri ağırladı kocama damat saatini hala alacak. Yani vardı bi yerlerde ama ben pek varlığını hissetmedim babamın, sorumsuz bi insan en kısası.
Evlenirken kocamın tarafı da yardım etmedi kocamla ikimiz didindik aza kanaat edip yaptık her şeyimizi.
Kocamda ben de çalışıyoruz ama ikimizin de maaşları asgari ücretten hallice yine de bi sene oldu evlendiğimizden beri para biriktirdik, ek olarak rahmetli annem öldü 5 ay önce annemden bana bi miktar para kaldı, nikahtaki altınlarla birlikte yaklaşık 90 bin falan oldu ama ev alamıyoruz yetmiyo kışı bekliyoruz ev fiyatları düşsün diye. Bu arada karnım burnumda hamileyim ve bebekten sonra kreşe gidene kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Gelelim asıl konuya babam benim paraya göz dikti, 27 seneden sonra karısından boşanacakmış 2 ev var birini bana vercekmiş 70 bini bana ver, ama çocuk doğana kadar kira istemicekmişim, kirayı 18 yaşındaki kardeşime veriyo ben 50 lira çekiyorum haftada 30 unu ben alıyorum 20 sini kocam gerekmedikçe başka harcamıyoruz (aylık alışverişimi yaptıktan sonra), 18 yaşındaki çocuk 800 kendi kazanıyo 600 de kira alıyo baksana sen. Büyük kardeşim yüksek lisans yapacakmış paşam babam asgari ücret artı prim alıyo asgari ücretin olduğu bankamatiği ona veriyo (benim öyle lükslerim olmadı hem çalıştım hem okudum, harç parasını hep borç harç yatırdım). Geçen gün 2000 lira para istedi kocam kızıyo dedim aradan zaman geçti 3000 lira istedi arıyo açmıyorum işyerime geliyo bana diyoki bileziklerini sat ver o bilezikler annemden kaldı onun hatırası var diğer altınlarımı sattım saklıcak yer olmadığı için anneminkileri takıyorum başımdan savıyorum işyerinden iste diyo en son amcandan iste benim için falan dedi neyse dün aramadı ama gerçekten çok gerilmeye başladım.
Ben tek başıma evlendim onların kazandığının gerçekten yarısından az kazanıyoruz borç ödedik, evimizi düzdük, para biriktirdik geldi paramıza göz dikti adam ya çok bunaldım kuruş yok ona hele hele annemin emeği var o parada. Sonra ben hamileyim istemem ama ya çocuğumun bi hastalığı olursa kime el açıcam.
Çok uzun oldu farkındayım ama öyle yani kızlar çok bunaldım ev aldık kiraya verdik demeyi bile düşündük. En son ortak hesap ikimizin bankaya gitmesi gerekiyo para çekmek için dicem ama yine bitmicek işyerinden iste diyo ya çıldırcam.
Kızlar merhaba,
Benim sorunum babamla. Annemle babam ben 3-4 yaşlarındayken ayrıldılar, babam evlendi sonra nafakayı bile zor zar ödedi hala nafaka borcu var, dönem dönem mecburiyetten yanında kaldım ama sefalet içinde geçti onla kaldığım dönemler, üniversitede desen ölmedim bildiğin süründüm haftada 20 lira gönderirdi bazı haftalar o da olmazdı sene 2004-2005. Neyse evlenirken çeyiz de yok bi yün yorgan iki yastık bi de kınamda falan misafirleri ağırladı kocama damat saatini hala alacak. Yani vardı bi yerlerde ama ben pek varlığını hissetmedim babamın, sorumsuz bi insan en kısası.
Evlenirken kocamın tarafı da yardım etmedi kocamla ikimiz didindik aza kanaat edip yaptık her şeyimizi.
Kocamda ben de çalışıyoruz ama ikimizin de maaşları asgari ücretten hallice yine de bi sene oldu evlendiğimizden beri para biriktirdik, ek olarak rahmetli annem öldü 5 ay önce annemden bana bi miktar para kaldı, nikahtaki altınlarla birlikte yaklaşık 90 bin falan oldu ama ev alamıyoruz yetmiyo kışı bekliyoruz ev fiyatları düşsün diye. Bu arada karnım burnumda hamileyim ve bebekten sonra kreşe gidene kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Gelelim asıl konuya babam benim paraya göz dikti, 27 seneden sonra karısından boşanacakmış 2 ev var birini bana vercekmiş 70 bini bana ver, ama çocuk doğana kadar kira istemicekmişim, kirayı 18 yaşındaki kardeşime veriyo ben 50 lira çekiyorum haftada 30 unu ben alıyorum 20 sini kocam gerekmedikçe başka harcamıyoruz (aylık alışverişimi yaptıktan sonra), 18 yaşındaki çocuk 800 kendi kazanıyo 600 de kira alıyo baksana sen. Büyük kardeşim yüksek lisans yapacakmış paşam babam asgari ücret artı prim alıyo asgari ücretin olduğu bankamatiği ona veriyo (benim öyle lükslerim olmadı hem çalıştım hem okudum, harç parasını hep borç harç yatırdım). Geçen gün 2000 lira para istedi kocam kızıyo dedim aradan zaman geçti 3000 lira istedi arıyo açmıyorum işyerime geliyo bana diyoki bileziklerini sat ver o bilezikler annemden kaldı onun hatırası var diğer altınlarımı sattım saklıcak yer olmadığı için anneminkileri takıyorum başımdan savıyorum işyerinden iste diyo en son amcandan iste benim için falan dedi neyse dün aramadı ama gerçekten çok gerilmeye başladım.
Ben tek başıma evlendim onların kazandığının gerçekten yarısından az kazanıyoruz borç ödedik, evimizi düzdük, para biriktirdik geldi paramıza göz dikti adam ya çok bunaldım kuruş yok ona hele hele annemin emeği var o parada. Sonra ben hamileyim istemem ama ya çocuğumun bi hastalığı olursa kime el açıcam.
Çok uzun oldu farkındayım ama öyle yani kızlar çok bunaldım ev aldık kiraya verdik demeyi bile düşündük. En son ortak hesap ikimizin bankaya gitmesi gerekiyo para çekmek için dicem ama yine bitmicek işyerinden iste diyo ya çıldırcam.
Ben de sinirleniyorum işte.
Aynen ya annemin kemikleri sızlıcak.
Cıks vermem de gerildim olaylara işte.
Bu gidişle öyle yapıcaz.
Çok şükür yememizden içmemizden hiç kısmadık, zaruri ihtiyaçlarımızı da kesinlikle alıyoruz hatta tatile bile gittik ama her şeyi minimum yaşayınca ve lüks istemeyince becerdik bi şeyler tabi annemden kalanlar çok etkiledi.
Ya onu da düşündük de işte bu defa da nerden aldınız dicek, onu sorcak bunu sorcak yalan üstüne yalan olacak. Zaten kendi paramı veremem dediğimde bileziğini sat, işyerinden iste, amcandan iste demesi sizinirimi bozdu. Hele hele annemin bilezikleri ya parasında değilim birini bana takmıştı nikahımda biri annemindi annem hastanedeyken bileğinden çıkardım nasıl satarım onu.
Dedim dedim oğullarına veriyosun ben öyle şeyler görmedim dedim kaç defa.aynı şekilde yok demeye devam edin resmen kaçın ondan
o paranın kokusunu almış peşinizi bırakmaz bu adam aldığı parayı da geri vermez emin olun
ben sürünürken kime para yedirdiysen ondan iste babadeyin telefon yüzyüze söylemeyin konu uzar
Yok söyler miyim bi daha.Para biriktirdiginizi söylemeyin bence bir daha.
Hatta gerekirse kovun evinizden işyerinizde.
Böyle bir babayla küs olmak konuşmamak en hayırlısı
Ah işte bulamıyorum olmazsa küçük büyük demeden alıcam bi ev.Alın teriniz ile kazandığınız paranızı eşinizle sindire sindire evinizi alarak başlayın işe ,
Para mara yok baba diyip bu konuda birdaha rahatsız etmemesi gerektiğini söyle
Hiç basiretsiz panda.Herşeye rağmen babaymış ta mış mış mış(cılar çıkacaktır eminim).
Boşver arkadaşım, def et gitsin.
Kendini hasta etmeye huzurunu bozmaya değmez.
Açma telefonlarını, yüz yüze geldikçe görüşme.
Çocuğuna babalık yapmamış, şimdide doğmamış torununun rızkına göz diken basiretsiz bir adamdan bahsediyoruz burda!
Vade var bozamam diyorum zaten offf.ne babaymış be.
ağır konuşup seni iyice germek istemem.
o parayı napın edin bişeye bağlayın.
baban çıldırmış baksana .
illa alacak o parayı .
borç verdik deyin.
uzun vade yatırdık deyin.
arsa aldık deyin.
Ama dedi ki düğününde de bi şey yapamadım ev alacağın zaman haber ver 10 bin vericem sana bi kaç ay önce haber ver dedi. Ben de ne biliyim ondan 10 bin gelseydi kayınbabam da 5 bin vercekti o da evlenirken 2 bin euro vermişti (çok büyük destek ya) onu geri istedi şaka gibiKeşke paradan hiç bahsetmeseydiniz. Hiç bir şey söylemek zorunda değilsin bence ama Ev aldık deesen bu sefer kirayi isteyecek gibi. istersen kiraya vereceğiz kiracı arıyoruz dersin. Kredi cektik kiraci da bulamadik sen bize 5000 lira versene diyebilirsin. Kiraya verdik dersen bu sefer başka bişey isteyecek sanki. En güzeli aradığında açmamak
Geldiğinde konuşmamak hatta kovmaktan beter etmek cunku babalık görmedim senin babanda
Haklısın galiba.Çok haklısın bence kavga çıkar bir daha görüşme. Annen şu dünya da yanlız kalma istemiş ama kendine yeten koskoca kadın yetiştirmis. Senin baban gibi birine hiç ihtiyacın yok zaten. Sil çıkar hayatından gölge etmesin yeter
Demi kestirip atıyım.Bu tip insanlara ne denir?
gölge etme baska ihsan istemez....
varlığı falan zarar resmen...
para falan yok kimseden de isteyemem..
varsa sen bize ver bak çocuğum dogucak ihtiyaçları var de ve uzatma arkadaşım...
aradığında sen bana ne yaptın ki ben sana para vereyim diye tersle aklı başına gelirKızlar merhaba,
Çocuğum en azından kreşe başlayana kadar kendim bakıyım istiyorum sütlü çocukla çalışmak çocuğa eziyet olur. Kocamın aldığıyla da geçiniriz ama kredi ödeyemeyiz. Babamdan da para gelmesini beklemiyorum artık istemesin yeter.Kredi çekersiniz herkes kredi ile ev alıyor. Ev bulduk aldık başka şehirde mütahit yapıyor 2 yıla bitecek bitince oraya yerleşeceğinizi söyleyin. 6 ay sonrada ara ödeme zamanı geldi bize bi 5-10 bin ne gönderebilirsin diye arayip sorarsiniz
Hiç ya çirkefleşicem az kaldı, hem kendi emeğimiz alın terimiz hem de çocuğumun kısmeti onun rızkı.aradığında sen bana ne yaptın ki ben sana para vereyim diye tersle aklı başına gelir
Dostlar sağolsun anacım olsaydı cesaret edemezdi benden para istemeye annem rezil ederdi hemen.Sinir oldum oturduğum yerden. Bence açık açık söyleyin ya. Bak ben tek başıma büyüdüm, okudum, evlendim. Bundan sonrası kendime artık diyin. Annenize de çok üzüldüm. Başınız sağ olsun.
Annem için bile doya doya ağlayamadım bebeğim etkilenecek diye böyle saçma bi konu için stres yaptırdığı için kızıyorum zaten bu kadar.boşver salla babanı sters yapıp da karnındaki bebeğinide üzme
Aynen öyle yapıyo.Sakin verme babandan hayir gdlmez sdni sefalet icinde birakti ssimdi de parana göz dikiyor
İskele babası bunlar başka bi şey değil yani."Araba kullanmak için bile ehliyet gerekiyor ama canı isteyen herkes anne baba olabiliyor." Bunca yıl size mi güvenmiş, zırnık koklatmayın.
Amcalarımla halalarımla görüşüyodum, hatamıydı bilmiyorum barıştık artık.Siz babanizla neden gorusuyorsunuzki..
Sizin ihtiyaciniz varken yaninizda olmamis annenizden kalanlarada utanmadan goz dikmis.
Is yeirnize gekdiginde kov bir daha gelemesin
Ev dededen kalan evin üstüne çıkılan 2 katlı ev canım para verip almadı. Ev alırken bi kaç ay önceden bana haber ver sana 10 bin lira vericem demişti evlenirken biz de haber verdik yani hamileyim çocuk olmadan ev alıyım dedim. Bilsem böyle yapacağını söyler miydim.Zamanında ev alacak kadar ımkanları varmıs ta size niye yardım etmemiş.. Babanıza hesap sorun.. Bi gün benım ıcın boyle caba sarf etmedin diye..
Bide cok merak edıyorum Elinize gecen paradan/Mirastan babanızın nasıl ve niye haberi oluyor?