ICSI sperm mikroenjeksiyonu ile çocuk sahibi olanlar

Galadriel_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
61
21
88
35
Selam hanımlar,
Ben bu yöntemle hamile kaldım ve 9 haftalık hamileyim.
ICSI yöntemi ile olan gebeliklerde turner sendromu(XO) veya klinefelter (XXY) diye cinsiyet kromozomu bozukluklarının riski %0,4 ten %1,6ya çıkıyor diye moralim bozuldu. İlk başta çok uzak görünen bu ihtimal hamile kalınca daha çok içimi burmaya başladı.

bunu daha önce yaşayanlarınız var mı, testler konusunda nasıl bir yol izlediniz. Amniyosentez yapan var mı? Gerçekten bu düşük ihtimalin gerçekleştiğini duyduğunuz durumlar var mı?
Bana tecrübeniz olmasa da fikirleriniz ile de olsa destek olabilirseniz sevinirim.

bahsettiğiniz işlem tam olarak nasıl oluyor daha anlaşılır anlatırmısınız

Tüp bebek sırasında erkek sperminin normal döllenme için az sayıda olduğu durumda spermlerden kaliteli görünenler seçilip iğne ile yumurtanın içine enjekte ediliyor. Genelde erkek infertilisinde tüp bebek için tamamlayıcı yöntem.

Resim de ekledim bu şekilde

Eklentiler

• AE3607D8-2FC4-4DAD-99B7-A35FB641D164.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba bu yöntem tüp bebek tedavisi uygulanan hastaların çoğuna uygulanıyor. Anomali rastlanması durumu da genetik bir durumdur.Yani ıcsı yönteminin kendi başına anomali durumu yaşatmasına henüz rastlanmamış.Sperm sayısı ciddi oranlarda az olan erkekler genetik yapılarında anomali riski taşıyor iseler ıcsı yöntemi ile bu durumun çocuklarına da taşınabilme riski elbette vardır.Ama Normal yolla sağlanan gebelik bile olsa bu durum bu şekilde ilerler.İlerki dönemlerde tarama testlerinizi yaptırırsınız şüpheleriniz iyi kötü netleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…