- Konu Sahibi BenOzgurce
-
evet güzel tekrar yapmamaları için.. birde gelecek nesli iyi yetiştirmek lazım hani denir ya hatta alaylı bir şekilde EĞİTİM ŞART evet eğitimin her türlüsü şart aslında çok dolu bir lafdır bu.. gelecek nesillerdede bu tip sapkın insanların türememesi için... sevgiler...
yalnız onlara düşünce suçluları deniyor.buna nedersiniz.bir insan bizden farklı düşünüyor diye idam edilebilir mi?veya biz diğerlerinden farklı düşünüyoruz diye onlar bizi idam etmeyi düşünse onlara hak verecek miyiz?:uhm:
kesinlikle idam taraftarıyım...eğer birini öldürmüşsen ve haksızlığın ıspatlanmışsa,teröristsen,benim canımın canını almışsan idamı hak ettin demektir.
tecavüzcülere ise merak etmeyin içerde aynını yapıyolar zatenşakkıdı
idam cezası verilenin annesi ise beni ilgilendirmiyor.şimdi düşünün...canınızın yavrunuzun canını alacak biri(ki bu ülkede canım istedi öldürdüm diyebilecek kadar canileşenler var) sonrada acaba annesi ne hissediyor diye üzüleceğim öyle mi...henüz benden çok acı çekmiş sayılmaz anne...
kısacası arkadaşlar kısasa kısas...
(ama bu gibi durumlarda affetmeninde çok büyük sevap olduğunu biliyorum oda ayrı mesele...)
vatan hainleri için uygulansın bence
peki sana göre vatan haini nedir??? bilmiyorum bana böyle sözler cok tuhaf geliyor ya. düsüncene cok saygi duyarim ama burda kendi fikrimide belirtmek isterim. Bence bir vatan bir insandan önemli olmamali, bence önemli olan tüm insanlarin önce insan olduklarini tekrar algilamalari. Sonucta bu vatan millet isleri gittikce tuhaflasmaya basladi herkes taraf tutmaya basladi...öncelikle bence herkes insanligini bilmeli tüm insanlara karsi hakli durumda iyi davranmali ne olursa olsun ve bence bir insanin canini almak baskasina düsmemistir, bunu herkes icin söylüyorum sirf idam edenler icin degil.
sen belki yurtdışında büyüdüğün için "bir vatan birinsandan önemli olmamalı" gibi talihsiz bir laf ettin.ama unutma vatan değil bir insandan bin insandan daha değerlidir.
öncelikle sunu söylemeliyim, ben isteyerek almanyada yasamiyorum, ve maalesef burda büyüdüm, ama bu su anlama gelmez türk kültürü alamdigim. Ama sunuda belirtmeliyimki bu benim görüsüm, madem vatan bu kadar kutsal ve degerli neden kendi ülkesindeki insanlara sahip cikmiyor??? zamaninda benim ailem buraya zevkinden gelmemis yani. Zamaninda sokakta bile yürüyemedigin yillarda insanlari dövmek, insanlari hertürlü iskence yapmak sence bu nedir??bence bu insanlarda vatanina sahip cikiyorlar, ama vatan onlara böylemi sahip cikiyor??? lütfen sirf görmek istediklerimizle kalmayalim at nallarini acalim ve herseyi her yönden görmye cabayalim diyorum ben sadece.kendi fikrini savunamadigin bir yerde....yani herseyi sana dayatiyorlar ondan sonra.....yani bence bu ülkede feci sekilde ayrimcilik yapiliyor. Belli bir grup gidip hakkini savunmak icin veya görüsünü belirtmek icin mecbur sesini duyurmali cünkü o kisilere o kadar yasak konulyor ama ve bu kisiler sesleri cikartiklari anda hemen ssturulmaya calisiyor sence bunu kendi vataninda yapamayan insanlar ne yapmali?
lütfen sirf bir yerden cogu acidan bakmaya calisalim, tekrar yineliyorum kesinlikle idama karsiyim her ne olursa olsun
canım idama karşı olmana bir diyeceğim yok.ama tatlım türkiyede kimse kimseye ayrımcılık yapmıyor.tamam zamanında dil yasaklanmış ama bunun dışında ayrımcılık olmamış.dil de niye yasaklandı ben şöyle biliyorum yanlışım varsa düzelt.bir ülkenin 1 resmi dili olur.türkiye gibi bir ülkede korku bölünme korkusu haklı olarak vardır.zaten şuanda sevr anlaşmasını tekrar yürürlüğe koymak isteyen alman milletvekilleri amerika yunanistan fransa ingiltere varken hassasiyetleri abartmış olmak hoşgörülebilir herhalde.bak canım zamanında atatürkümüzün şapka inkılabında bizim ozamanlar yaşayan akrabalardanda karşı çıkan asılan olmuş.ama ben atatürkün ne yapmaya çalıştığını ve kısa zamanda bir ülke kurup ayakta tutmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.şuandada türkiye bebek bir ülke.ve bu ülkeye türkleri yakıştıramayanlar türkleri ta sümerlerden beri yani en az 7000 yıllıktarihi olan bu topraklardan atmak istiyorlar.kardeşi kerdeşe vurduranda onlardır.sağ-sol türk kürt alevi -sünni bütün kozlarını bu hassasiyetli konular üzerinde oynuyorlar.bize düşen direnmek ve hep birlikte ulusumuzu bir arada tutmaktır.zamanında asılmalara vurulmalara kargaşaya neden olanlar belli bir kesimdi.artık türkiye10-20- 30 yıl öncesinden çok farklı.ulusundan nefret etme.sev.yücelt.sevgilera.s.a.s.
Allah'in verdigi cani yine O almali, belasini yine O vermeli diye dusunuyorum ki en iyi sekilde verecegine (gerek bu dunyada, gerekse digerinde) hemfikiriz sanirim.
Tek kisilik hucrede olunceye kadar hapis yatmasi daha iyi olur bence cezalarinda en buyugu olur...(tabii moron un biri gibi klimali luks degil,esit standartlarda).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?