'İdam ve hadımı doğru bulmuyorum'

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
'İdam ve hadımı doğru bulmuyorum'

• Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, idam etmeyi veya hadım etmeyi doğru bulmadığını belirterek, "İdamın da hadım cezasının da ülkemize ve çağımıza yakışmadığını düşünüyorum" dedi.

Aygün, düzenlediği basın toplantısında, 21 Eylül 2014 günü karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı sonucu 22 gün komada kalan ve halen tedavisi süren KaradenizTeknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan Tuna Göre ile basın toplantısı düzenledi.

Bu saldırının nefret saldırısı olduğunu belirten Aygün, "Metehan hayatını da kaybedebilirdi ancak mucize eseri hayata tutundu. Metehan'ın durumu aslında, vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan'ın durumuna benziyor. Bu tip cinayetlerin son bulması için yetkililer üzerlerine düşeni yapmalıdır. 'Kadının başı açıksa, bilmem neresi açıksa saldırıya uğrar' diyen alçakları Meclis kürsüsünden bir kez daha lanetliyorum" dedi.

Göre de 21 Eylül 2014 tarihinde kaldığı yurda gitmek için durakta dolmuş beklerken, A.M, F.Ç. ve E.V'nin saldırısına uğradığını kaydederek, "Başıma bıçak kabzasıyla vurulması sebebiyle beyin kanaması geçirdim ve 22 gün komada kaldım. Komadan çıkmama rağmen tam olarak iyileşemedim ve hala tedavim sürüyor" dedi.

Kendisine saldıranların çete faaliyeti yaptığını, örgütlendikleri öğrenci derneğinin üniversite yönetimi tarafından tahsis edildiğini öne süren Göre, "Üniversite yönetimi bu çetelerle resmi görüşmeler yapıyor, kol kola fotoğraflar çektiriyor. Üniversite yönetiminin koruyup kolladığı bu çete, kampüs içinde ve öğrenci yurtlarında terör estirmesine rağmen hiç bir yaptırımla karşılaşmıyor" dedi.

Göre, öğrencilerin kendisine daha önce de saldırdığını ifade ederek, "Bu kişiler basit yaralamadan yargılanacak. Oysa bu kişilerin öldürmeye teşebbüsten Ağrı ceza mahkemesinde yargılanması gerekir" diye konuştu. Göre, bütün duyarlı insanları, milletvekillerini, gazetecileri, üniversitedeki hocalarını ve arkadaşlarını 18 Şubat'ta yapılacak ilk duruşmaya davet etti.

CHP'li Aygün, "Özgecan Aslan'a yapılan saldırının ardından idam ve hadım cezalarının" tartışıldığı anımsatılarak, buna ilişkin görüşünün sorulması üzerine, şöyle konuştu: "İdam veya hadım etmeyi doğru bulmuyorum. Bunu isteyenler, bu cezayı genişletme eğiliminde olan çevreler, AKP çevrelerinden idam ve hadım etme önerisi var.
  • -idam-ve-hadimi-dogru-bulmuyorum--1336169.Jpeg

http://www.gazetevatan.com/-idam-ve-hadimi-dogru-bulmuyorum--740635-gundem/

idamı doğru bulmuyorum bende ama kesinlikle hadım edilmeli ve gereken işkence yapılmalı

Idam kurtulus olur bu mahlukatlara kisasa kisas olmali benim gozumde adalet budur.
Bu gun daha bi sinirim bozuk enistem teyzeme vurmus kufretmis , olaylarin ustune oyle sinirlendimki icime okuz oturdu yeminle .

Ülkemizde adaletsizliğin toplumun ve hukukun her alanına sirayet ettiğini göz önünde bulundurarak idamın yasalara girmesinin daha vahim sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum.

Düşünsenize "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya ve engellemeye teşebbüsten sanıklar hakkında idam cezasına hükmedildi" olmayacak bir şey mi?

IMG_45120571784687-1.jpg
IMG_10802222868519.jpeg

O zaman bir çaresine bakın

Kendimizin başına gelse bunlar öyle düşünün

Hic şiddet yanlısı değilimdir.asla ama iste o ama önemli böylesine acılar içinde ölmüş özge gibi bir suru masum var

Bunları yapanların hakki en ağırı neyse o olmalı

Yukarıdaki yazıyı diğer topikte paylastim anliyana diye

Dilerim herkes vicdanlı olur ve düşünür..o kkoltuklar da oturup ta öyle olmalıydı böyle olmalıydı demezler

sadece bu açıklamayı yapan kişiiçin demiyorum bu ülkeyi yönetenlere de diyorum

yok ziyarete gitti özgenin ailesiyle konuştu vb...bunları geçinde bir çare bulun

keşke adalet sistemi bu kadar güvenilir olabilseydi de gerçekten tecavüzcüleri sapıkları katilleri idam ediceklerine bu kadar güvenip idam geri gelsin deseydim.

ama malesef tecavüzcüler ve katiller serbest bırakılırken olan hiç yoktan sorgusuz sualsiz tutuklanan
''düşünen, yazan, paylaşan, özgür'' gençlere olucak.

Çağ'a uymuyormuş , kendisi de aynı cezayı alır diye mi korkuyor acaba tırt insan!

Gerizekalı herif hümanist takılmak için idam meclise gelip oylansa evet oyu vermeyecek yığınla bunun gibi vekil var

Yapılan şey çağa uyuyor mu peki?
Eşin var, hadi eşin olmasa bile seninle birlikte olacak birini paralı ya da parasız illa ki bulursun.
Neden zorla birine bunu yapmak? Neden?
Sapkın ise ortadan kaldıracaksın, düzelmez çünkü bu zihniyet.

ben katillerin idam edilmesinden yanayım(kendini savunmak için öldürenler, öldürmek zorunda kalanlar hariç).bu adam resmen keyfinden öldürmüş kızı, tecavüz falan...aslında işkence ederek öldürmeleri gerekiyor bunları.yarın öbür gün dışarı çıktığında başka insanlara zarar vermeyeceği ne malum?

Ülkemizde adaletsizliğin toplumun ve hukukun her alanına sirayet ettiğini göz önünde bulundurarak idamın yasalara girmesinin daha vahim sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum.

Düşünsenize "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya ve engellemeye teşebbüsten sanıklar hakkında idam cezasına hükmedildi" olmayacak bir şey mi?
Duka sana yine her zamanki gibi katiliyorum.
Arkadaslar kizmissiniz ama adam hakli bence. Ulkemize idam cezasi gelse, bu ceza tecavuzculerden katillerden baska herkese uygulanir. Yine asilacak kesim belli yani. Siz boyle idam idam dedikce ''heh simdi pasa pasa kabul ettiniz idami'' diyecek birileri var, pusuda bekliyorlar, gormuyor musunuz?

Idam gelse neler olabilecegini hic dusunmuyorsunuz.
biz zaten sadece ve sadece gerçekten idam edilmeyi hakeden insanlar idam edilecek şekilde idam getirilmesini istiyoruz.siz de haklısınız tabi bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi olmuyor ki bu da olması gerektiği gibi olsun...ama yine de fikrimizi belirtiyoruz, bu zaten bizim isteğimizle olacak bir şey değil.sinirimizi belli ediyoruz yani.

Humanizm yalacak ya da adil bakacak olursak ben de dogru bulmuyorum.

Ama gercekci bakacaksak Turk toplumuna demek ki caydirici gorunebilecek tek cezalar bunlar.

X