• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare etmem gerektiğini biliyorum sadece paylaşmak istedim...

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
Başlıkta ta belirttigim gibi idare etmem gerekiyor hatır için ama canım sıkılıyor işte...
Konu en yakın can diyebileceğim bir arkadaşım.... Her konuda iyi anlasiyoruz ihtiyacım olan her zaman yardimima koşar. Fakat bir huyu var ki canımı sıkıyor...
Özellikle son birkaç aydır oluyor bu. Şöyle ki; benim 25 aylik onun 21 aylik kiz cocugumuz var. Birlikte buyuduler ve buyuyorlar..
Arkadaşım hakkında biraz bahsetmem gerekiyor neden idare etmem gerektiğini anlatmam için.
Arkadaşım ve ben 20 yasindayiz. 3 yıllık evliyiz. O kaçarak evlendi ve kayinvalidesini döven kayinpederi ve kendisiyle aynı yaşta olan şeker hastası ve hastalıgini simarikliklarina paravan eden gorumcesiyle yaşadı. Yanlış anlamayın şeker hastası dediysem iğne kullanan komalara giren bir durumda değil. Sadece hayatı boyu diyet yapması gerekiyor. Kendisi 6 aylık hamileyken eşi askere gitti ve kızı 8 aylıkken tezkere aldı. Sonra tamamen kendi çabaları ve komple borçla ayrı eve çıktılar. Ve önümüzdeki 5 yıl borç ödeyecekler. Eşinin maaşı çok da iyi değil (borçlarına göre)
Çocuğu aşırı zor bir çocuk hem hastalık olarak hem huy olarak. Çocuk dogdugundab beri bir ayakları hastanede ve herrrr istediğini ağlayarak anlatan sürekli mız mız durumda bir çocuk. Ve arkadaşımın söyle biraz birakayim da bir nefes alayım diyebilecegi kimse yok. Çocuk o kadar huysuz ki stresten arkadaşım Sedef hastası oldu. Vücudunda da başladı.
Şimdi konuya geçeyim..
Misal kahve içmeye yahut akşam yemegine laf arasında diyor 'yarin eşim işten gelince markete çıkacağız' sonra bir saat falan geçiyor eşiyle diğer odada telefonda konusuyorlar. Arkadaşım geliyor 'eşim yarın akşam mesaiye kalmak zorunda markete bu aksam çıkacağız çocuklara bakar misin' tabiki kabul ediyorum ben de.
Fakat bazen 3 hatta 4 saat geciyor gelmiyorlar. E bende aramiyorum cekiniyorum. Ha yanlış anlamayın ikimizin de evleri şehrin merkezinde en uzak market 10 dk mesafede. Yani çocuğu bana bırakıp eşiyle geziyorlar. Fakat yine yanlış anlamayın problem bana çocuğu bırakıp eşiyle gezmeleri değil. Bunu katakulliyle yapma ihtiyacı hissetmesi. Bana dese 'canım markete çıkcaz eğer çocuk durursa azcık da hava alacağız' tarzı birseyler baş üstüne. Aramızda bu samimiyet çok çok var. Benim hoslanmadigim noktayı anlatabildim sanırım.
Arkadaşımın bunaldigini anlıyorum fakat böyle yapmasını anlayamıyorum ve açıkçası canım sıkılıyor.

İşte paylaşmak istedim sadece...

NOT: 2 saat önce yine markete çıktılar ve ne zaman gelecekler bilmiyorum..

Arkadaşınızla o kadar samimiyseniz, bunu dile getirmende bir sakınca yok bence. "Market haricinde gezmek dolaşmak, nefes almak istediğinizde bana söyle ki ben de işlerimi ona göre ayarlayayım" gibi bir ifadenin çok da yanlış anlaşilacağini sanmiyorum. Boşuna dert etmeyin kendinize.

Arkadaşınızla o kadar samimiyseniz, bunu dile getirmende bir sakınca yok bence. "Market haricinde gezmek dolaşmak, nefes almak istediğinizde bana söyle ki ben de işlerimi ona göre ayarlayayım" gibi bir ifadenin çok da yanlış anlaşilacağini sanmiyorum. Boşuna dert etmeyin kendinize.
Öyle de sanki aramızdaki samimiyet ve paylasimlarimiz hatrina ses çıkarmamam gerekiyor gibi geliyor. İnsan içinde olunca olaya objektif bakmıyor bir de. Sanki kirilacak gibi düşünüyorum

söyleyeblrsn cnm marketten sonra hava alacaksan eşinle bana önceden haber ver bende ona göre kendimi ayarlayayım hemde hem sen hem ben diken üstünde olmayalm diyeblirsin

Arkadaşın tabiki yardımcı olacaksın ama artık seni kullanmaya dönmüş olay dediğin gibi gideceği yeri söylese sıkıntı olmaz ama davranışını pek anlayamadım ben de

ben olsam samimiysem bacım siz de market ayağına iyi geziyonuz he hhehehhe diyip çaktırmadan laf sokarım. en sevmediğim hareket bencillik. ne hakla sizi o kadar saat eve bağlıyor ki.

Siz bu duruma surekli ses cikarmazsaniz gõreviniz haline gelir ve bir gūn olsun yapmazsaniz Sizden kotusu olmaz! Alistirmamak kaydiyla arkadasiniza yardimci olmaya çalisin Sizde ben yapamam derseniz eğer bir kere uzun uzadiya cocugunuzu birakin bakalim Tepkisine göre idare edip etmemeniz gerektigine de karar verirsiniz

Bence onun yaptığı şeyi anladığınızı belli edin yanı kendisine inanmadiginizi. Marketten!! Geldikten sonra nasıl geçti alışveriş eee tabi çıkmışken de gezdiniz herhalde iyi yapmissiniz kafan dağılmıştır şeklinde. Bu şekilde belki sizi kandırmayı birakabilir

Keşke bana yakın olsan valla ben direk iki kızımla tek başıma hayat sürüyorum bunaldım nefes almak istiyorum biraz bakarmısın derim yani :KK66:
Arkadaş hatıra bakar misin denilince bakılır tabiki. Ne olacak 2-3 saat çocuk bakmakla birseycik olmaz :)
Bu arada 2 çocuk allah yardimcinjz olsun ve size bir yardımcı versin inşaallah :)

Siz bu duruma surekli ses cikarmazsaniz gõreviniz haline gelir ve bir gūn olsun yapmazsaniz Sizden kotusu olmaz! Alistirmamak kaydiyla arkadasiniza yardimci olmaya çalisin Sizde ben yapamam derseniz eğer bir kere uzun uzadiya cocugunuzu birakin bakalim Tepkisine göre idare edip etmemeniz gerektigine de karar verirsiniz
Ha yok birkaç kere okula giderken bırakmak zorunda kaldım 4 saat kadar. Allah razı olsun bakar. Özel gunlerimizde teklif eder çocuğa bakayım esinle zaman geçir falan diye. Zaten çocuklarımız süt kardes. Annesi sayılırım. Dedigim gibi benim düşündüğüm nokta jeden soylemedigi...

Arkadaşın tabiki yardımcı olacaksın ama artık seni kullanmaya dönmüş olay dediğin gibi gideceği yeri söylese sıkıntı olmaz ama davranışını pek anlayamadım ben de
Peki size sorayım olayın dışında oldugunuz için objektif bakabilirsiniz. 3 yıldır çok samimi arkadaşız ve çocuklarımızın süt anneleriyiz. Açıkça neden gecikecegini haber vermedigini sorsam kirilabilir mi? Çocuğa bakmak zor geldi de ondan dedim zanneder mi ?
Siz olsaydınız kırılır mıydınız,?
Ne kadar bunaldigina şahidim çünkü

Keşke bana yakın olsan valla ben direk iki kızımla tek başıma hayat sürüyorum bunaldım nefes almak istiyorum biraz bakarmısın derim yani :KK66:
Bir de şeyi merak ettim babaları sorumluluk almıyor mu?
Özel bir soruysa cevaplamayabilirsiniz tabii

Arkadaş hatıra bakar misin denilince bakılır tabiki. Ne olacak 2-3 saat çocuk bakmakla birseycik olmaz :)
Bu arada 2 çocuk allah yardimcinjz olsun ve size bir yardımcı versin inşaallah :)
Çok tatlı bir arkadaşınız. ;)
Bencede kendinizi anlatin. Eminim anlayacaktir.

Bir de şeyi merak ettim babaları sorumluluk almıyor mu?
Özel bir soruysa cevaplamayabilirsiniz tabii
Yok estağfurullah özel değil. Eşim in işi çok yoğun düğün salonumuz var ve baya büyük. Büyük olmasından dolayı çık tercih ediliyor eh eşim de sahibi olduğu için başından ayrılamıyor. Ama kış döneminde eğer boşluğu varsa mutlaka eve gelir öyle arkadaş ortamı yoktur zaten yaşadığımız yerde kimsemiz yok birbirimize bakmaya çalışıyoruz. Eğer evdeyse mutlaka sorumluluk alır hiç değilse kızlardan birini uyutuyor yada banyo yaptırır. Yada evi toparlar sağolsun. Ama yok işte :(

Peki size sorayım olayın dışında oldugunuz için objektif bakabilirsiniz. 3 yıldır çok samimi arkadaşız ve çocuklarımızın süt anneleriyiz. Açıkça neden gecikecegini haber vermedigini sorsam kirilabilir mi? Çocuğa bakmak zor geldi de ondan dedim zanneder mi ?
Siz olsaydınız kırılır mıydınız,?
Ne kadar bunaldigina şahidim çünkü
Şimdi şöyle canım bazen iyi bisey sorsak da tavrimizdan yanlış anlaşılabilir . Ama siz yakinsiniz görünen o ki cok iyi de taniyorsunuz karşı tarafı. Tatlı bi dille sorabilirsin ama laf altından yanı.

söylesen bi türlü söylemesen bi türlü. eğer sana çok ağır gelmiyorsa bakmak söyleme bişey bence. sıkılmış bunalmış seni dayanak görmüş en kıymetlisini sana emanet etmiş sonuçta.

Yok estağfurullah özel değil. Eşim in işi çok yoğun düğün salonumuz var ve baya büyük. Büyük olmasından dolayı çık tercih ediliyor eh eşim de sahibi olduğu için başından ayrılamıyor. Ama kış döneminde eğer boşluğu varsa mutlaka eve gelir öyle arkadaş ortamı yoktur zaten yaşadığımız yerde kimsemiz yok birbirimize bakmaya çalışıyoruz. Eğer evdeyse mutlaka sorumluluk alır hiç değilse kızlardan birini uyutuyor yada banyo yaptırır. Yada evi toparlar sağolsun. Ama yok işte :KK43:
Neyse yaz bitiyor allahtan az kalmış :)
Kaç yaşında bebisleriniz :)

söylesen bi türlü söylemesen bi türlü. eğer sana çok ağır gelmiyorsa bakmak söyleme bişey bence. sıkılmış bunalmış seni dayanak görmüş en kıymetlisini sana emanet etmiş sonuçta.
Doğru haklısınız demek ki çekiniyor da söylemiyor.. böyle gitsin bakalım.. Çocuklar da birbirleriyle mutlu zaten

Back
X