• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İddet müddeti avukat arkadaşlar veya bilgisi olanlar

Cok acele ediyorsunuz. Yanlis bir karar almaktan korkmuyor musunuz? Buna şaşirdim.
Azıcık bile şüphem yok olsa zaten o dakika bitiririm...konu dahi açmazdım bitirmek için ... Yani bir tek kötü ozellihini kabalığıni görmedim kızımı ve beni düşünüyor ve bunu davranışlarıyla gösteriyor

İnanın aşktan gözüm kör değil mantığın devrede oldukça ama kötü bir ozelligi yok ve davranışıda
Aşığım diyon bu zamanlarda henüz tam iyi göremezsiniz bazı şeyleri... olmadı aynı evde yaşa bir süre nikahsiz... yarin birun ayrılmak istediğinde kolay ayrilirsin

Ben evden çıkmak istediğim için değil aşık olduğum ve güvendiğim için evlenmek istiyorum yanlış anlasildim galiba ..mutluluk baş ucumda beni beklerken neden evdekilerin çilesini cekeyim... Aslında çeker giderim ama babama kıyamıyorum onun hatrina

tamam siz ayrı eve çıkın. ilişkinize devam edin. ben 6 ayda evlilik kararı alabilirim. çünkü işim var, çocuğum yok, ailem destek. ama sizin henüz maaş aldığınız bi işiniz yok, aileniz sıkıntılı ve çocuğunuz var. iki kere üç kere düşünmeniz lazım. bi hatayı daha kaldırabilir misiniz?

Aile mahkemesine başvurup , evlilik için izin almanız çok sürmez . Bir gebelik testi isterler . Eski eşinizden hamile olmadığınızı anlayınca hemen kaldırır süreyi hakim.

O sizin gorusunuz bir insanı 6 senede anlamaybilrsiniz bir insanı 6 haftada anlarsınız ...herkesin kendi doğrusu vardır buda benim doğrum..aşık oldum güvendim en kısa sürede yıldırım nikahı hayalimiz
6 senelik evliyim. Eminim hala eşimin tanışmamış oldugum yonleri vardır. Keza benim de öyle. Simdiye kadar yaşamadığınız bir olay veya durum karşısında kalirsak, ikimiz de birbirimizin hic bilmedigimiz yonlerini gorebiliriz. Ben 6 yıllık evliligimden sorunsuz olmasina ragmen emin olamazken, siz 6 aydir tanidiginiz birine kızınızı ve kendinizi emanet edecek kadar nasil guvenebiliyorsunuz

Azıcık bile şüphem yok olsa zaten o dakika bitiririm...konu dahi açmazdım bitirmek için ... Yani bir tek kötü ozellihini kabalığıni görmedim kızımı ve beni düşünüyor ve bunu davranışlarıyla gösteriyor

Şu mesajınızdan ne kadar fevri ve çabuk karar veren biri olduğunuz anlaşılıyor. Eski evliliğiniz neden bitti bilmiyorum ama sizi evlilikten soğutmamış ve yoğurdu üfleyerek yeme gereği duymuyorsunuz.

1-2 gün bile bekleyemem demek biraz çılgınca değil mi? Aileniz falan herkes sizin gibi rüyada ve onaylıyor mu? Ailenizden kaçmak için sarıldığınız bir dal değildir inşallah. Kızınız da sizinle mi yaşayacak, kaç yaşında?

Dava açmanız saçma. Bir mahkemenin gün vermesi iki ayı buluyor, belki daha fazla. Karara bağlanması falan ohoo.

Azcık bile şüphem yok diyon bu bile heNüz mantıklı dusunmedigini gösteriyor... Dört dörtlük insan varda benim mi haberim yok.. Hiç mi kusurlu yani yok bu insanın... bugun yok saydığın o ufak kusurlar bile bir zaman gelir gözüne batmaya başlar...

İddet süresi nikaha engel değil demiş bir arkadaş ama bu süre geçmeden nikah kıyılmaz.Ancak aile mahkemesine iddet süresi kaldırılmasıyla ilgili (netde örnek dilekçeler var ) dilekçe doldurup başvurmanız gerekli.Onlar da çok kısa süre içerisinde sizi bir kadın Doğum polikliniğe yönlendirip hamile olmadığınıza dair rapor isticekler.Raporun sonucunu hastane elektronik ortamda gönderiyor ve genelde bir hafta içerisinde iddet süresi kaldırılmış oluyor.avukat tutarsanız sizi yönlendirir ama sadece dilekçe kısmı için yardımcı oluyor.gerisi çok kolay hallediliyor zaten.

Aile mahkemesine basvurun sizikadin doguma yonlendirirler
Umarim yeni koca adayinizdan hamile falan degilsinizdir
Bu ne acele? Kovalayan mi var? Nikah sanki cok sart,gidin beraber yasayin

Bu gün avukat tv de anlattı hastaneden hamilelik olmadığına dair rapor alıp dava açıp iddet müddet-i kaldırtabilirmişsiniz.
Zaten müddetin amacı hamilelik varsa baba karmaşası olmasın diye

Iddet müddeti nikaha engel değildir evet. Oyle bilinir ama degildir.

Iddet müddeti nikaha engel değildir evet. Oyle bilinir ama degildir.

Aslinda alinti yapmam ama hayir engeldir birakin nikah kiymayi basvuru bile yapamazsiniz once sure dolmali ztn ilk basvuru evraginda 300 gunluk muddet dolmustur yada ..... karar ile kaldirilmistir yazar. Belediyelerde ona gore basvuru alir sure kaldirilirsa mahkeme karari da nikah evraklarina eklenir

1. Mahkemeye dava açmanız gerekiyor dava sonuçlanana kadar zaten gününüz dolmuş olur. Boşuna uğraşmış olmayın.
2. Acele etmeyin. Sakin adımlarla devam edin. Yapmurdan kaçarken doluya tutulmayın birde.

Arkadaşlar, konu sahibinin sorduğu şey "Sizce 2 haftada evlenmeli miyim" değil, kendisi karar vermiş evlenmeye, demek ki bizden farklı olarak düşündüğü/bildiği şeyler var. Konudan çok sapmayın derim, burada çok yapılıyor bu. Kendi konularımda da bazen yapıldığını görünce hoşlanmıyorum, konu sahipleriyle empati kurmaya başladım bu konuda. Bana uymayabilir düşünceleri ama saygı duymalıyım, öteki türlüsü onun hayatına karışmak oluyor.

İddet müddetini bildiğim kadarıyla beklemek zorunda değilsiniz, eskiden hamile olduğu anlaşılsın diye bekletirlermiş. Kadın doğumdan hamile olmadığınızı kanıtlayan bir raporla kaldırabilirsiniz ama dediğim gibi çok detaylı bilmiyorum. Avukatınız varsa o daha iyi yardımcı olabilir.

Arkadaşlar, konu sahibinin sorduğu şey "Sizce 2 haftada evlenmeli miyim" değil, kendisi karar vermiş evlenmeye, demek ki bizden farklı olarak düşündüğü/bildiği şeyler var. Konudan çok sapmayın derim, burada çok yapılıyor bu. Kendi konularımda da bazen yapıldığını görünce hoşlanmıyorum, konu sahipleriyle empati kurmaya başladım bu konuda. Bana uymayabilir düşünceleri ama saygı duymalıyım, öteki türlüsü onun hayatına karışmak oluyor.

İddet müddetini bildiğim kadarıyla beklemek zorunda değilsiniz, eskiden hamile olduğu anlaşılsın diye bekletirlermiş. Kadın doğumdan hamile olmadığınızı kanıtlayan bir raporla kaldırabilirsiniz ama dediğim gibi çok detaylı bilmiyorum. Avukatınız varsa o daha iyi yardımcı olabilir.
Durust olayim konu sahibine su asamada ne olacagi basina ne gelecegi beni ilgilendirmiyor. Madem beyaz atli prensini bulmus, kosa kosa evlensin. Ama kizi var kucucuk. Ve bu cocugu 6 aydir birlikte oldugu adamla ayni eve sokacak. Hergun okudugum seyler beni manyak yapti artik. İnsan oz babasina guvenemiyor ki nerde kaldi elin adami. Yarin birgun o mukemmel beyefendi kizina bir ters bakis dahi atsa ici sizlamayacak mi konu sahibinin benim derdim o. Ve bunlari anlamak icin de 6 ay yetmez diyorum. Hepsi bu.
Bir de imam nikahi kiyip birlikte yasamak istiyorum resmi hemen olmazsa demissiniz ama once imam nikahi yaparsaniz o resmi nikahi ruyanizda gorursunuz. İstedigi an bosol diyip cikacagini dusunen o melek adam o imzayi atat mi sonra? Enayi mi? Resmi nikahsiz evden burnunuzu cikarmayin. Ataturk bize bu guvenceyi hakki vermis neden vazgeciyorsunuz ki? Bir de yobaz annem ablam vs demissiniz ama kisa bi sure icin bile olsa sadece imam nikahina olumlu bakiyorsaniz siz de cok farkli sayilmazsiniz gibi sanki.

Back
X