İddet müddeti avukat arkadaşlar veya bilgisi olanlar

Arkadaşlar hikayem uzun bu yüzden direk soruma cevap alabilirsem güzel olur , akil vermelerden uzak , diğer konularimda fikir alışverişinde bulunuyorum zaten....

Boşandıktan kısa bir süre sonra biriyle tanistim 6 ayı geçti evlenmeyi düşünüyoruz evi bile tuttu hemen evlenmek istiyoruz ...ama hesapladim daha 300 gün olmamış ..öğrendim ki 300 gün iddet muddetini beklemeden evlenemiyormusum ama benim 2 hafta dahi sabredecek gücüm yok hatta 1 veya 2 gün dahi çok önemli bir an önce çıkıp gitmem lazım yeni hayatıma başlamak istiyorum...bu iddet muddetin kaldırılması için dava açmak gerekmiş bunun için gerekli prosedürleri ayrıntılı olarak yazacak bir avukat varmı acaba 1 haftada hallolur mu sizce ... Veya avukata gitsem ücreti olarak ne kadar talep eder en az ve en çok bunu bana söyleyin lütfen ...kızımın ve benim ruh sagligim için çok onenli bu yobaz ablamin ve annemin yanında 1 saniye kalmak bile artık zulüm bana işim gücüm var ama daha calismiyirum.. güvenlik soruşturma sonucu bekliyirum... evimizi tuttu eş adayim.
Arkadaşımız evlendi.
Boşandıktan hemen sonra.
Sizden daha da kısaydı süre de.
Gebelik testi yaptıracaksınız.
Kan verin negatif gebelik sonucuyla iddet müddeti kaldırılıyor.

Arkadaşlar, konu sahibinin sorduğu şey "Sizce 2 haftada evlenmeli miyim" değil, kendisi karar vermiş evlenmeye, demek ki bizden farklı olarak düşündüğü/bildiği şeyler var. Konudan çok sapmayın derim, burada çok yapılıyor bu. Kendi konularımda da bazen yapıldığını görünce hoşlanmıyorum, konu sahipleriyle empati kurmaya başladım bu konuda. Bana uymayabilir düşünceleri ama saygı duymalıyım, öteki türlüsü onun hayatına karışmak oluyor.

İddet müddetini bildiğim kadarıyla beklemek zorunda değilsiniz, eskiden hamile olduğu anlaşılsın diye bekletirlermiş. Kadın doğumdan hamile olmadığınızı kanıtlayan bir raporla kaldırabilirsiniz ama dediğim gibi çok detaylı bilmiyorum. Avukatınız varsa o daha iyi yardımcı olabilir.
Herkes konuyu anlıyor da işte çözüm bulmak yerine gereksiz yorum yapıyorlar maalesef

halacocuksun halacocuksun merhaba
Bende sizin gibi mahkemeye başvurmuştum
Rüya gibi olduğu için
Aile mahkemesine gidin
Bulunduğunuz yerde aile mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine gidin
Asliye hukuk, aile mahkemesi sıfatıyla bakıyor
Onlar sizi kadın Doğuma yönlendirecek
Hamile olmadığınıza dair kağıdı hastaneden alıp mahkemeye götürün
Bu kadar işte
Gerisini mahkeme halleder
Hayırlı olsun

İnanın aşktan gözüm kör değil mantığın devrede oldukça ama kötü bir ozelligi yok ve davranışıda
Vallahi tam sopaliksin sen. Adami ne kadar taniyosun da kotu ozelligi yok diyosun. Yattiğin istihareyle yola cıkiyosun inanamiyorum ya. Ne oldu senin guvenlik sorusturman ? Başlaya bildin mi işe bi kısmin bitti sorusturmasi ? Söyle işe baslasaydin maaşıni catir catir yeseydin. Altina arabani cekseydin ufak tefek. Bi ozgurluğün tadini cikarsaydin be yavrum. Bu adam calisiyo mu ben onuda merak ediyorum valla. Umarim doluya tutulmazsin.

Durust olayim konu sahibine su asamada ne olacagi basina ne gelecegi beni ilgilendirmiyor. Madem beyaz atli prensini bulmus, kosa kosa evlensin. Ama kizi var kucucuk. Ve bu cocugu 6 aydir birlikte oldugu adamla ayni eve sokacak. Hergun okudugum seyler beni manyak yapti artik. İnsan oz babasina guvenemiyor ki nerde kaldi elin adami. Yarin birgun o mukemmel beyefendi kizina bir ters bakis dahi atsa ici sizlamayacak mi konu sahibinin benim derdim o. Ve bunlari anlamak icin de 6 ay yetmez diyorum. Hepsi bu.

Burada hepimiz yazsak da kendi bildiğini okuyacaktır yine, o yüzden sorduğu sorudan sapmak bana gereksiz geliyor. Eski konusunda ben uyarıda bulundum mesela, e şimdi bu kadın ona rağmen "Dayanamıyorum hemen evlenmem lazım" diye konu açıyorsa benim söyleyeceğim bir şey kalmıyor.

Eski bir konumda sorduğum soru başkaydı, ama 3 aydır sevgili olduğum erkek arkadaşımla tatile çıkmayı düşündüğüm için (bunu sadece konuda bir detay olarak yazmıştım) ne namussuzluğumu ne ahlaksızlığımı bırakan, kendisinin ne kadar "namuslu ve ahlaklı" olduğunu öven bir üye oldu. Bu artık terbiyesizliğe giriyor mesela, olabilir ben yanlış da yapıyor olabilirim ama konuda sorduğum soru o değil.

O sizin gorusunuz bir insanı 6 senede anlamaybilrsiniz bir insanı 6 haftada anlarsınız ...herkesin kendi doğrusu vardır buda benim doğrum..aşık oldum güvendim en kısa sürede yıldırım nikahı hayalimiz

Ekim -aralik arasi nikah kiyarsaniz o ask dediginizin ask degil karmik baglanma oldugunu sak diye anlarsiniz.
Bakin sacma gelebilir ama 5 ekim itibariyle venus akrepte retroya giriyor, bu bi kadin icin evlilik yapabilecegi en olumsuz berbat aci.
Azcik sakin olun.
Inanirsiniz inanmazsiniz uyarmasi benden.
Acele ise seytan karisir, kizinizda var azcik daha tedbirli makul adimlar atin.

Neden sabredecek gücün yok merak ettim.
Yeni biriyle hemen evlenme cesaretini nasıl bulabiliyorsun? Birde senin sütten ağzın yabmış yoğurdu üfleyerek yemen lazım. Hemen yapılan evlilik yanlış bir karardır.

İlk eşinizle nasıl evlenmiştiniz? 6 ayın tanımak için yeterli olduğunu savunuyorsunuz. Aşk evliliği değildi galiba ilki.

canim avukata gerek yok. adliyeye git seni yonlendirirler dosya dolduruyorsun sanirim ve kadin doguma gonderiyorlar seni. gebelik kontrolu yapiliyor sonucu da veriyorsun. 1-2 haftada kalkiyor. is arkadasim yapmisti. tek basina halledersen 100-200 tl arasiydi. avukat bizim kizdan bin tl istemisti o yuzden avukata gerek yok dedim.

İlk eşinizle nasıl evlenmiştiniz? 6 ayın tanımak için yeterli olduğunu savunuyorsunuz. Aşk evliliği değildi galiba ilki.
İlki 3 yılda evlenmistim yalan yok sevmistim ama hatalarini gorsemde bile bile evlenmistim ilk sevgilimdi bir daha sevemem sandım ondan evlenmis tim aşırı saftim

Ekim -aralik arasi nikah kiyarsaniz o ask dediginizin ask degil karmik baglanma oldugunu sak diye anlarsiniz.
Bakin sacma gelebilir ama 5 ekim itibariyle venus akrepte retroya giriyor, bu bi kadin icin evlilik yapabilecegi en olumsuz berbat aci.
Azcik sakin olun.
Inanirsiniz inanmazsiniz uyarmasi benden.
Acele ise seytan karisir, kizinizda var azcik daha tedbirli makul adimlar atin.
5 ekimden önce evleneyim o halde olmazmi

Vallahi tam sopaliksin sen. Adami ne kadar taniyosun da kotu ozelligi yok diyosun. Yattiğin istihareyle yola cıkiyosun inanamiyorum ya. Ne oldu senin guvenlik sorusturman ? Başlaya bildin mi işe bi kısmin bitti sorusturmasi ? Söyle işe baslasaydin maaşıni catir catir yeseydin. Altina arabani cekseydin ufak tefek. Bi ozgurluğün tadini cikarsaydin be yavrum. Bu adam calisiyo mu ben onuda merak ediyorum valla. Umarim doluya tutulmazsin.
İşi gücü yerinde yüksek lisans mezunu bir beyefendi . Özgürlüğümü kısıtlamiyor asla...en başta konuştum bunları hayallerim var benim bubyuzden özgürlük benim için çok önemli

halacocuksun halacocuksun merhaba
Bende sizin gibi mahkemeye başvurmuştum
Rüya gibi olduğu için
Aile mahkemesine gidin
Bulunduğunuz yerde aile mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine gidin
Asliye hukuk, aile mahkemesi sıfatıyla bakıyor
Onlar sizi kadın Doğuma yönlendirecek
Hamile olmadığınıza dair kağıdı hastaneden alıp mahkemeye götürün
Bu kadar işte
Gerisini mahkeme halleder
Hayırlı olsun

Çok tesekkur ederim ..sizin demi 2. Evliliginiz kısa sürede oldu ve mutlu musunnuz umdugunuzu buldunuz mu Allah mutlu etsin :*

Durust olayim konu sahibine su asamada ne olacagi basina ne gelecegi beni ilgilendirmiyor. Madem beyaz atli prensini bulmus, kosa kosa evlensin. Ama kizi var kucucuk. Ve bu cocugu 6 aydir birlikte oldugu adamla ayni eve sokacak. Hergun okudugum seyler beni manyak yapti artik. İnsan oz babasina guvenemiyor ki nerde kaldi elin adami. Yarin birgun o mukemmel beyefendi kizina bir ters bakis dahi atsa ici sizlamayacak mi konu sahibinin benim derdim o. Ve bunlari anlamak icin de 6 ay yetmez diyorum. Hepsi bu.
Bir de imam nikahi kiyip birlikte yasamak istiyorum resmi hemen olmazsa demissiniz ama once imam nikahi yaparsaniz o resmi nikahi ruyanizda gorursunuz. İstedigi an bosol diyip cikacagini dusunen o melek adam o imzayi atat mi sonra? Enayi mi? Resmi nikahsiz evden burnunuzu cikarmayin. Ataturk bize bu guvenceyi hakki vermis neden vazgeciyorsunuz ki? Bir de yobaz annem ablam vs demissiniz ama kisa bi sure icin bile olsa sadece imam nikahina olumlu bakiyorsaniz siz de cok farkli sayilmazsiniz gibi sanki.

Ama dediğim şekilde yapabilsem aynı evde yaşayarak tanımış olurum ..ki zaten benimle resmi nikah yapmak istemeyen birini ben neden işteyim zorla imza attırmaya calisayim sizin düşünceniz itici bence...iki taraf aşkla yapar bunu çıkar ilişkisi değildir..mal mülk para hiç bir şey umrumda değil benim tatlı söz sevilmek sevmek bunlar önemli

5 ekimden önce evleneyim o halde olmazmi

5 ekimde retroya giriyor bu demek oluyor ki 15 gun oncesinde duragana geciyor yani karanlik donemi basliyor.
20 eylulden sonrasi zorlu ta ki araliga kadar.
Siz bilirsiniz yinede.
Zaten venus retro iliskileri sinavdan gecirir.
Bu donemde guzellikle ve askla ilgili seylere adim atilmamali.

5 ekimde retroya giriyor bu demek oluyor ki 15 gun oncesinde duragana geciyor yani karanlik donemi basliyor.
20 eylulden sonrasi zorlu ta ki araliga kadar.
Siz bilirsiniz yinede.
Zaten venus retro iliskileri sinavdan gecirir.
Bu donemde guzellikle ve askla ilgili seylere adim atilmamali.

Doğru anladıysam 20 eylülden önce evlenmem lazım o halde insallah yetisir doğru anlamışım değil mi

Back
X