iddet süresi derdim

Dinimize gore hamile olmanin kanitlanip kanitlanmamasi onemli degil yine de bekleyeceksiniz ilahiyatciyim ben bilgim var yani kafamdan konusmuyorum..Hanefiyseniz 3 adet donemi Şafii iseniz 3 temizlik donemi beklemeniz gerekiyor
Dini olarak 3 (ölüm halinde 4 ay 10 gun), resmi olarak 300 gun iddet suresi benim bildiğim..

Dini olarak 3 (ölüm halinde 4 ay 10 gun), resmi olarak 300 gun iddet suresi benim bildiğim..

Bende 1 sene biliyordum bunu..

İddet süresi veya güncel Medeni Kanun'daki tanımlamaya göre “bekleme süresi” ya da halk arasındaki ismiyle “evlenme yasağı” boşanan kadının yeniden evlenmeden önce 300 gün (10 ay) beklemesine dair hukuki bir düzenlemedir.

Yani konu sahibinin dini olarak iddet süresi dolmus demek istedim bukrem62 bukrem62 .. Sanirim 6 ay olmus bosanali..
Dediginiz şu yonden dogru.. Bosanma olduktan sonra hamilelik olmasa bile, resmi olarak rapor alinsa bile, 3 ay beklemek gerekiyor en az, dini iddetin dolmasi icin..

Bende 1 sene biliyordum bunu..

İddet süresi veya güncel Medeni Kanun'daki tanımlamaya göre “bekleme süresi” ya da halk arasındaki ismiyle “evlenme yasağı” boşanan kadının yeniden evlenmeden önce 300 gün (10 ay) beklemesine dair hukuki bir düzenlemedir.
Evet, 300 gun olarak belirlenmis fakat rapor ile eski eşten hamilelik olmadigi ispat edilirse iddet kalkiyor..
Yalniz dini olarak hamilelik olmasa bile en az 3 ay beklemek gerekiyor yeniden evlenebilmek icin.. Hem gebelik ihtimali ve cocugun nesebinin karistirilmamasi hem de bosanma sonrasi psikolojik durum icin boyle bir sınır koyulmuş..

Evet, 300 gun olarak belirlenmis fakat rapor ile eski eşten hamilelik olmadigi ispat edilirse iddet kalkiyor..
Yalniz dini olarak hamilelik olmasa bile en az 3 ay beklemek gerekiyor yeniden evlenebilmek icin.. Hem gebelik ihtimali ve cocugun nesebinin karistirilmamasi hem de bosanma sonrasi psikolojik durum icin boyle bir sınır koyulmuş..

Dini yönünden bilmiyorum da,diğerini 1 sene diye biliyordum bunuda öğrenmiş oldum..

Dini içerik yasaktır, bdvde dini içerikli yazılar yazmayınız diye kaçıncı kez uyarı yazdım hatırlamıyorum artık, konu sahibesi kanuni boyutunu soruyor.

Mahkeme ile Kalkıyor bu süre. Ama ne zaman ayrıldınız ? 300 gün bekleme süresi var ayrıldığınız tarihten itibaren süre işliyor.

Acele etmeyin tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorsanız .

merhabalar öncelikle konuyu doğru yeremi açtım emin deilim oyuzden şimdiden özür dilerim yanlışsa
Ben ailemin yanından ayrılmak istiyorum ve boşanmış bayanım çok baskı uygulanıo ve yeni biri var hayatımda evlenmeyi düşünüoruz ama bu iddet süresi kafamı karıştırıo onunda canını sıkmamak için buraya yazmak istedim bilgisi olan vardır belki diye.. sanırım kadın hamile olmadığını kanıtladığında kalkıyormuş . Bu iddet süresi kaldırma başvurusu illa şuan bulunduğum yeremi yaptırmam lazım ? Yoksa gittiğim yere ikametgahımı aldığımda ordan kaldırabiliyormuyum? Şuan ailemin yanında olduğum için baskılardan avukata bile soramıyorum oyüzden avukatmı burası die yargılamayın... belki daha önce yaşayıp bilgisi olan vardır diye yazıyorum . Birde yaklaşık ne kadar sürüyor bu kaldırma süreci onuda öğrenmek istiyorum? Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilirmi
Yahu ne zman ayrildiniz,ne zaman asik olduniz,ne ara arada iliski duzeyinde güven saglandi?Hangi aralik evlenme karari aldiniz?Yani cok sey derim de frene basiyorum suan.Pess diyorum.
Sorunuza yanit;googledan sorgulayin bulursunuz.

Yok hemen evlenmiycem ama eğer burdan kalkma gibi bi zorunluluğu varsa kaldırıp gitmek istiyorum internette okuduklarım çok karışık tam bi bilgi alamadım ailemden kaçmak için hiç tanımadığom biriyle evlenmiyorum çocukluğumdan beri tanıyorum .

Hemen Evlenmeyekseniz mahkeme kararına neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Çok bir şey değil, birkaç ay zaten iddet.

300 günde bekleyemeyecekseniz ohooo ama... 1 sene bile değil. hemen geçiyorr. lütfen acele etmeyin. hatalar üst üste gelir. eğer karşı taraf da 300 gün bekleyemiyorsa ondan da adam olmaz.

Ayrılırken keşke hamile olmadığınızı ispatladaydınız...

3 ay bekleme süresi var diye biliyorum yada jinekolog dan rapor alacaksın

Tamam sorun yok hal oldu konu seneye evlenicez iş buldum gidiorum dedim aileme bi şekilde çözdüm kendi hayatımı kurucam sürede kalkar artık saolun cevablarınız için

Şu aile baskısını bahane edip edip yanlış adamların eline düşmeyin lütfen bu Arada dava açarsanız kaldırılır

Şu aile baskısını bahane edip edip yanlış adamların eline düşmeyin lütfen bu Arada dava açarsanız kaldırılır
Saolun sorunu çözdüm kendi hayatımı kurmaya gidiyorum evlenmiyorum kendi düzenimi kurup evlenicem süre istedim orwya alışıp alışamıycama dair o süre dolmadan dönmeye karar verirsem dedim anlaştım yani ailemle sevdiğimle bi karara bağladım şimdilik yalnız yaşıycam işime gidicem hayatıma bakıcam

Back
X