İddet süresi

esse42

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
68
0
16
26
Merhaba o kadar çok araştırdım ki sorumun cevabını bulamadım sizlere sormak istedim mahkemeye gideceğim elbet ama bilgili gitmek daha iyi . Fiziksel şiddetli bu evliliğim vardı 4 senelik 1 sene beraber kalıp 3 sene ayriydim kendisi cezaevine girince boşanma açtık anlaşmalı boşandık fakat iddet süresini kaldırmak istiyorum bunun için aile mahkemesine gidilmesi gerekiyormus yol izlenimi nasıl bileniniz varmı ve ücretli mi ücreti nedir . Yoksa ücretsiz mi

Birkaç gün önce iddet süresinin kaldırılması yasaklandı gibi bir haber gördüm. Ama beni ilgilendiren bir konu olmadığı için detayına bakmadım. Bir araştırın.

En fazla 3 bin gibi bir dosya açma ücreti var. Doktora gönderiliyosun. Hamilelik testi yaptırıp mahkemeye veriyosun sonuçları, ve iddet süren kalkıyor.

Bu arada adam içerde 3 yıldır ayrısınız gene iddet süresi oluyor mu? 7 aydırda başkasıyla birlikteymişsin?

Hastaneden hamile olmadığınıza dair rapor alıp aile mahkemesine dilekçe vermeniz gerekiyor.

Hastaneden hamile olmadığınıza dair rapor alıp aile mahkemesine dilekçe vermeniz gerekiyor.
Mahkeme ücretli mi

bence sayılmaz çünkü hapistekilerin fikfik yapma ziyaretleri oluyor öyle de hamile kalabilir. o yüzden iddet uygulanmalı. (kaynak:totom)
3 yıldır görüşmüyoruz kendisi de istemiyor sadece uzaması nafaka isterim düşüncesiydi hiç birşey istemedim sadece kurtulmak istedim

Bu arada adam içerde 3 yıldır ayrısınız gene iddet süresi oluyor mu? 7 aydırda başkasıyla birlikteymişsin?
O 2 senedir biriyle beraber ikimizde birbirimizden kopuguz ama yasa gereği . 3 yıldır ayrıyız 3 yıldır içerde deil 6 aydır icerde

O 2 senedir biriyle beraber ikimizde birbirimizden kopuguz ama yasa gereği . 3 yıldır ayrıyız 3 yıldır içerde deil 6 aydır icerde
Neden madem bu kadar uzattınız boşanmayı 2nizde başka hayatlar yaşıyorsanız neyse 8 ay kalmış şunun şurasında evlilik düşunceniz yoksa boşa dava açmakla uğraşmayın

Evet,dilekçe verirken belli bir ücret ödersiniz.Tam olarak ne kadar olduğunu maalesef bilmiyorum.Eski eşinizle boşanmanızın kesinleştiğine dair kesinleşme şerhini de mahkemeye sunmanız gerek.
Biz tebligat ücreti almıyoruz, sadece harç ve kapak dosya 1247 tutuyor. Başka adliyede alırlarsa 3 bin gibi bişey oIur.

İddet süresini kaldiramazsiniz bildiğim kadarıyla.cunku nesebin kimden olduğunu bilmeleri için beklemeniz lazım.ayrica bu kadar yıl beklemissiniz bı kaç ay daha bekleseniz kıyamet kopmaz heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…