İddia Batagı

_kybele_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
537
373
33
34
Merhabalar
Burda çok gördüğüm için yaşanmışlıklar falan sormak yazmak istedim. Bende oynuyorum ama bu konuda bagımlı oldugumu düşünmüyorum. Ki şu aralar iş sıkıntısı çektiğim için hiç yanaşmıyorum. Ama çevremde ciddi şekilde kredi falan çekip oynayanlar var. Bu bagımlılık hastalık mı? Ya da profesyonel destekle kurtulusu var mı? Çok samimi bir arkadaşım ciddi boyutta kendine zarar vermeye başladı aslında psikologa da gidiyor ama yalan söyleyip borç alıp oynuyor sürekli.

Hanimlar konuyu biraz açacagım o sebeple bu düzenlemeyi yapıyorum. Şimdi ayrı eve çıkacak olan arkadasım ilk sevgilisinden istedi. ( Bu arada arkadasım ben ve sevgilisi üniversiteden arkadaşız ve evet o zaman üç beş liralık iddia oynardık) sevgilisi şu an yok ama maaşımı alınca yardım edebilirim demiş sonra işte bu başka arkadaşımıza sordu o da bu iddia muhabbetini anlatınca acaba diye düşünmeye başladı aynı şeyler sevgilisinde de var mıdır diye? Düşünme sebebi de o kadar zamandır çalışıyor giyinme vs çok yok parayı nereye harcıyor (ama bu arada alkol vs kullanmaz) bende ondan acaba anlaşılır mı dısardan dedim.

Son düzenleme:

Sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz.
Bir insanın kendine zarar vererek yaptığı herşey bağımlılıktır bana göre.

Kendinizi frenliyorsanız herkesin zevki başkadır, kimi iddia oynar , kimi şarkı söyler, öteki başka bişey yapar. Ama kendinizi durduramayacak boyuta gelirseniz o zaman sıkıntı.

Tabiki ben çok ciddi bir bağımlılık olduğunu düşünüyorum . Kumar zaten bi nevi. Bu konu da gerekli desteği de almalısınız.
Ben kendim bagımlı oldugumu düşünmüyorum. Benimki parm varsa güzel maçlarda varsa amaç heyecan olsun dıye 3 5 atıp takip ettiğim bişey. Ama arkadaşım mesela maaşını alınca direk oraya yatırıyor. Bunu da geçen gün öğrendim başka bir arkadaşımız eve çıkacaktı ondan yardım istedi o da anlattı bu nları. Zaten bu boyutu gorunce bir daha zevk için bilwe 3 5 oynamam ama şok oldum

Lütfen maddi manevi sağlığınız için de oynamayın . Çünkü ileri derecede bağımlılık yapınca çok ama çok kötü sonuçları var

Çok eskiden en az kaç tl ise onunla oynardım zevk için ama buna para banaları hiç anlamamışımdır

Boyle şeylerin sonu gelmiyor..Kadınlarda bu yaygın mi bilmiyorum..Böyle şeyler için ben kişinin zengin olması gerektiğini düşünüyorum.Yani bu oyun adı üstünde.Yani zengin oyuncağı.Fakirler ve az bir birikimi olanlar girmemeli.Sonu ciddi husran

Peki çevrenizde bu durumdan kurtulan var mı?

Diyorum ya ben çok oynadım ama hep kucuk paralara şimdi aklima bile gelmiyor oynamadığım 8 10 yıl olmuştur eskiye göre bence heyecanıni kaybetti zaten ilk başlar oynamayanı dövüyorlardı şimdi coin batağı yerini aldi

Coin olayı kumar mı peki? Açıkçası borsa kripto falan anlamadıgım bir sektör ama 2016da maddi durumum çok iyiydi keşke diyorum o zaman 1000 lira atıp unutsaydım o parayı

Bende arada eğlencesine oynarım, bir beklenti ile veya anladığımdan değil zaten. Okuldan bir arkadaşım at yarışı oynar, aldığı burs paralarını hep orada kaybeden bir tiptir, onu görünce 20 30 liradan fazla para harcamaya cesaret bile edemiyorum.

Coin olayı kumar mı peki? Açıkçası borsa kripto falan anlamadıgım bir sektör ama 2016da maddi durumum çok iyiydi keşke diyorum o zaman 1000 lira atıp unutsaydım o parayı
Kumar gibi oynayanlar var kaldıraçlı diye geçiyor ama size bunu söylemek ne kadar doğru bilemedim hemen ilginizi çekti

Peki çevrenizde bu durumdan kurtulan var mı?

Yok ne yazık ki.
En beter bağımlılıklardan biri, kişinin parası bitince artık oynayamıyor. Bitirmekten kastım maaşınızı birisi kontrol edecek, size harçlık verilecek. O durumda bile gibip kredi çekmeye tefeciye gitmeye çalışan var.

Bu forumu aratın kocam tedavi gördü kurtuldu diyen pek bulamazsınız. Genelde sözler veriliyor bir süre sonra yeniden başlanıyor.

Valla batağı diye başlık attığınıza göre yavaştan sizin için sorun olmaya başlayacakmış gibi geldi bana.
Ha benim de bağımlılıklarım yok mu? Var. Alışveriş konusunda benim de problemlerim oluşmaya başladı, git gide sorun olacak, biliyorum. İnsan aslında aşırıya doğru gidişi içten içe fark ediyor ama savunma mekanizması gereğince inkar ediyoruz, hepsi bu.

Bende oynuyorum bağımlılık yapıyor belli bir süreden sonra maalesef eskiden sürekli para atma isteği vardı ama sonu gelmiyor bunu anlayıp ara verdim 6 ay kadar ara verince daha rahatladım o eskiden para atma isteğim şuanda köreldi. Para kazanıyorsun evet ama bir o kadar da kaybediyorsun. Etrafta kazananları duyunca insan ben neden kazanmayım diyor ama hata tamda burada başlıyor sonra gelsin borçlar krediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…