Valla batağı diye başlık attığınıza göre yavaştan sizin için sorun olmaya başlayacakmış gibi geldi bana.
Ha benim de bağımlılıklarım yok mu? Var. Alışveriş konusunda benim de problemlerim oluşmaya başladı, git gide sorun olacak, biliyorum. İnsan aslında aşırıya doğru gidişi içten içe fark ediyor ama savunma mekanizması gereğince inkar ediyoruz, hepsi bu.
Ben şu an part time çalışıyorum. Kendim oynamıyorum. Batagı diye konu açmam mesela arkadasımın ek ders ucretı yatmıs hemen oynamıs bıtırmıs. Bu kadar yuksek rakam beklemıyordum. Benim çok değer verdiğim biri değil ama üzüldüm böyle insanlar dışardan bakınca anlaşılır mı?
Ben şu an part time çalışıyorum. Kendim oynamıyorum. Batagı diye konu açmam mesela arkadasımın ek ders ucretı yatmıs hemen oynamıs bıtırmıs. Bu kadar yuksek rakam beklemıyordum. Benim çok değer verdiğim biri değil ama üzüldüm böyle insanlar dışardan bakınca anlaşılır mı?
Valla ben sanmıyorum anlaşılacağını, çok yakınına girmedikçe. Kocam olsa hesap ekstrelerinden çözerim, aşırı borçlanmadan çözerim. Bir şekilde anlarım. Ama çok yakınım biri değilse, gelip yüklü miktarda borç falan istemedikçe niye paran yok demem. Ki borç istediğinde bile niye istiyorsun diye sorsam, kumar oynuyorum diyecek hali yok.
Oynamayın küçük paralarla bile oynamayın her şeyden önce haram kazanç.
Cok yakınım oynardı elinde ne varsa bu pisliğe yatırdı düğün takıları altınları birikimi her şeyini verdi. Borclanmadigi kimse kalmadı insan içine çıkamadı baya bir süre.
En sonunda nasıl olduğunu anlamadığım şekilde banka kartları bloke oldu ailesini gecindiremedi mahvoldu. işten çıktı tazminat alabilmek için. O parayla borçlarını ödedi de rahatladı. Suan oynuyor mu bilmiyorum. Olan karisina ve çocuğuna oldu.
Oynamayın küçük paralarla bile oynamayın her şeyden önce haram kazanç.
Cok yakınım oynardı elinde ne varsa bu pisliğe yatırdı düğün takıları altınları birikimi her şeyini verdi. Borclanmadigi kimse kalmadı insan içine çıkamadı baya bir süre.
En sonunda nasıl olduğunu anlamadığım şekilde banka kartları bloke oldu ailesini gecindiremedi mahvoldu. işten çıktı tazminat alabilmek için. O parayla borçlarını ödedi de rahatladı. Suan oynuyor mu bilmiyorum. Olan karisina ve çocuğuna oldu.
Ömrümde bir defa birinin gazına gelip böyle bir şey yapmıştım iddia değil de şu milli piyango cinsinden başka bir şey var ya sayılar seçiyorsun falan adını da unuttum işte neyse bir hafta ya çıkarsa korkusundan kendimi yemiştim. Benim bu konulara yaklaşımım farklı (helal /haram durumu) detayına girmeyeceğim ama çok şükür ki çıkmadı :))
Ama ne yazık ki bu konular bir çok insanın ciddi anlamda canını yakıyor ve kumarın küçüğü büyüğü olmuyor. Uzak durmakta fayda var.