ideal eş,ideal evlilik..neden bukadar zor...

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.151
373
selam kızlar,okuyanlar belkı bılır benım derdımı,evleneli 3 ay olacak..
kendımı kafeste hissediyorum,kıskanc ve aile dışında paylaşımı sıfır bi eşe sahibim,
eşler birlikte hareket eder mantıgıyla herseyı bırlıkte yapmaya çalışan,ben onsuz bi planyapmak istesem ortalıgı ayaga kaldıran birisi.
kavgalarımız cok oldu bu aralar biraz durulduk iyiyiz ama benım içimde bişeyler eksik,yaşadıklarımdan mıdır nedır heran çekıp gidebilme potansıyelım oldugunu hissediyorum..
acaba benmı abartıyorum,yada istediklerim evlenmiş bi bayan için lüks isteklermi??
içimde çok sey biriktirdim sanırım,mutlu degılım.
ideal eş ve evlılıgın nasıl olması gerektıgını çözemıyorum,sınırlarımı çizemıyorum..
benliğimi yitirdigimi hissediyorum,
çevremden buldunda bunuyosun yada kendıne dert arıyosun diyenlerde var
özgürlük herşeydir boşa gitsin diyenlerde..
bense ikilemdeyım artık ne istedigimi özgürlüğüm mü yoksa yuvammı
karar veremıyorum..

canım ne istiyorsun hayalindeki evlilik neydiki bu kadar hayal kırıklığına uğradın, biraz açar mısın?
zaten ideal eş diye bişey yokki, daha 3 ay, pes etmek için kısa bi süre bence

Son düzenleme:

Canım herşeyden önce yeni bir dönem bu..
Bekardın önceden şimdi evlisin elbet bazı şeyler değişecek hayatınızda..
Emin ol aynı şeyler onun için de geçerlidir..
Acele etme..
Evliliğini özümsemeye çalış...
Birbirinizi daha yakın tanımaya çalışın...
Çevrende söyleneneleri önemseme..
İnsanlara boşa demek kolay. Sonuçta onların hayatı değil..
Sen yaşananları bilirsin...
Acele etme o yüzden..
Mutlu olmaya bak..

evlilikte mutlu olmak istiyorsan beklentilerini azaltmalısın ne kadar çok beklenti içine girersen okadar mutlu olursun benim eşimde ilk evlendiğimiz yıllar sizinki gibiydi ama artık çok karışmıyor daha özgürüm merak etmeyin herşey rayına otursun biraz daha selbest kalabileceksiniz ama eğer beklenti içine girerseniz üzülen siz olursunuz oluruna bırakın

ideal eş yoktur, az votka vardır dicem çarpılacam şu mübarek aylarda:)
eşin ideal erkek olmadığını anlamak için daha çok erken ama sizde sinyaller 3 ayda vermeye başlamış. normalde 6 aydan sonra sinyal veriyorlar çünkü.
yıllardır sevgili de olsan, evlilik hayatı çok başka, bambaşka bir şey.

herkesin "ideal" algısı kendine göredir, sorgulamanın size ne getirisi olacak anlamadım

sorunlarınızı anlatırsanız, daha anlamlı yorum yapabiliriz

ah ahhh.. ilk zamanlar herkese aynıdır... bıraz alışsan zaman geçse hersey rayına oturur dıye dusunuyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
3 ay evlilik için, alışmak için, çok taze bir süreç...
İkinizin farklı özellikleri vardır, birbirinize alışmaya çalışıyorsunuzdur...Birbirinizi değiştirmeye çalışıyorsunuz belki de fakat, değişim bi anda olmuyor..
Bende severek evlendim fakat evlendikten sonra farklı yönlerimizi hemen değiştiremiyoruz ne o ne ben... Zaman lazım bazı şeylere...

Bi arkadaşım vardı gezmeyi çok severdi, eşide hiç gezmeyi sevmeyen bir insandı.. İlk zamanlarda hiç gezemediler ama zamanla eşi ona ayak uydurmaya başladı...Şimdi Türkiye turuna bile çıkıyorlar.

Hemen umutsuzluğa kapılmayın...
Eşinize sevginizi belli edin..sürpriz yapın imkanınız varsa...Mutlu oldukları zamanda isteklerinizi tatlı tatlı dile getirin...

Ben eşimi nerden nerelere getirdim bu taktiklerle

İdeal eş, ideal evlilik diye bir şey yok maalesef. İki farklı insan; yetiştirilmeleri, hemen hemen herşeyleri. Aynı eve girince işin rengi değişiyor.
Hem 3 ay çok erken bir süre. İlk 3 sene evlilikler ancak oturuyor rayına. İlk bir sene de iktidar kavgaları baş gösterir normalde. Sen hiç üzülme, alışacak. Ben ilk 6 ay uyanınca "nerdeyim be" diyordum. Sonra sonra alışacak; yavaş yavaş tamam mı?

Evlilik danışmanına gitmelisiniz.
Hem çok kıskanç hem de senin kendi başına bir hayatın olduğu gerçeğini görmezden geliyor.
Bunalıma girmeden bir an evvel bir uzmana görünün.

ya takma kafana...kendi idealini kendin belirle..erkekler çocuk gibidir çoğu zaman,eğitmek lazım onları da ( tabi eğitilebilen cinsleri)...

bak daralabilirsin abarttığını düşünmüyorum ama özgürlüğn dibinde olmayı da bekleme...

sonuçta karşılıklı sorumluluklar var...yavaş yavaş konuş eşinle...onunla çok eğlenceli planlar yap..süprizler yap...anlat ona kendini güzelim...

tanısın bir sen var senden içeru bölümünü....

bize de farklı bir topic açarak anlatsana taktiklerini feza :) buna ihtiyacı olan cok arkadas olduğuna eminim :)

mesaj tekrarı..................................................

Son düzenleme:
Biz ideal miyiz ki, eşlerimiz ideal olsun ??? Mükemmel evlilik, mükemmel eş ancak masallarda olur. Beklentiyi fazla tutarsanız, mutsuzlukta o kadar fazla olur.

"Ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin" evlilik kurumunu en iyi anlatan sözdür. Dikkate almak lazım.

uzunca yazmıştım ama silinmiş
özet geçeyim ben evliliğime eşime düşkün olayım ama zaman zaman arkadaslarımlada zaman geçireyim
bi işim oldugunda süreklı ızın alma gibi bi derdim olmasın ki bu çok sacma ben evımdeyken dahi ben çıkıyorum der çıkardım
şimdi cok sacma gelıyo eşime şu işim var halletmem lazım şuraya gidicem falan demek.hoş zaten birlikte gidelım sen nıye benı yanında ıstemıyosun vs vs. gibi konuşuyo
bazen çok ideal bi eş bana yardım ediyo,sevgi dolu ilgili çok eglencelı ama bu yetmıyo çünkü 1 kişiyle ve çekırdek aileyle yaşayamam ben.bide iş çevrem var hepsi bu.
arkadas istemıyo sosyalleşmek ıstemıyor
sosyalleşelım dedigimde kalabalık aileleerımız var onlarla gezerız kan bağı olmayan insanlara güvenmem ben diyo.
benım cok güzel bi kız arkadas grubum vardı hepsi dagıldı.ozaman sevgılımız yok diye üzülürdük şuanda o ortamı cok cok özlüyorum..
bazen kendımıe kızıyorum elindekıyle yetin mutlu ol sana düşkün bi eşin var ve ikimizin birlikte yapacagı herseye ok der.
bazende diyorum ben esırmıyım ben böyle büyümedım buna nereye kadar nasıl katlanıcam.değişim beklemek boş hayal gibi geliyo
belkı törpüleyıp rayına oturtabılırım diyorum ama sonrada boş hayal kurma o böyle biri işine gelıyosa diyorum.
mesela bu aksam iş yemegı var anneme gidicem hemen kız arkadaısmı aradım iftar sonrası çaya gel diye.
bu benım için çok basit bi görüşmeyken,onun için vayyy arkamdan işler çeviriyosun ben sana yetmıyomuyum bırak şu insanları görüşme bilmem ne.bi sürü olay..
bazen bayanları yalan söylemeye iten erkekler bu tarz yalanları kesınlıkle hak etmıs oluyorlar,ona söyledıgım küçük yalanlardan asla pişman degilim ve vicdan azabı duymuyorum

iş yemeği eşinin dimi, sen evde yanlız olcaksın, kız arkadaşını çaya çağırmışsın, ne var canım bunda bu kadar kızacak, eşin çok abartmış
bence isteklerinde bi anormallik görmedim normal bi insanın isteyeceği şeyler ama sanırım eşin asosyal, bu konuda onu açmaya mı çalışsan, evli kız arkadaşlarınla ailecek mi görüşseniz, zamanla alışır belki
bu sosyallikle alakalı sorun sonradanmı çıktı, tanıştığınızdan beri mi var

Son düzenleme:
canım ne istiyorsun hayalindeki evlilik neydiki bu kadar hayal kırıklığına uğradın, biraz açar mısın?
zaten ideal eş diye bişey yokki, daha 3 ay, pes etmek için kısa bi süre bence
evet kısa bi süre ama belkı bişeyleri degiştiremeyecegımı kabullendım ve mücadele etmeye gücüm yok
ve bu şekılde mutlu olamayacagıma ınandırdım kendımı.
ben kocamı sevıyorummm ama kendımıde sevıyorum
bazen cok cok mutluyummm böyle öyle bi sarılır öyle bi öperkı allahım ne muhtesem bi adamla evlıyım diyorum
hiçbişeyim eksık degıl maddı sıkınttım yok aile sıkıntım yok,tek derdım bu adamın benı kısıtlaması bıde tartısmalarda saman alevı gibi parlaması ve o anda benı cok kırması..
geçermı bu degişirmii
inşallah değişir inşallah şu huylarından vazgecer kımse mükemmel degıl bılıyorum ama benı bıraz özgür bıraksa gerçekten harıka bı eşim ve hayatım oalcak,umarım benımde bunlara ıhtıyac duydugumu anlar bigün
ah ahhh.. ilk zamanlar herkese aynıdır... bıraz alışsan zaman geçse hersey rayına oturur dıye dusunuyorum...
3 aylık evlıyım ama 1,5 yıldr tanıyorum ve acıkcası cok çizgisinden sapmadı yanı bıraz bıle bıle evlendım ama bı evlılık için erkekte olması gereken okadar cok özellık barındırıyorkı,arkadas ve özgürlük 2,planda kalmıştı
Arkadasın sessız ve derınden gitmiş sanırım:)
sabrım ve tahammulum el verirse bende degiştirmek istiyorum.
karakteri degişmez biliyorum ama tavır ve davranışlarını töpüleleyip degiştirebilirim gibi bi umudum var hala
Evlilik danışmanına gitmelisiniz.
Hem çok kıskanç hem de senin kendi başına bir hayatın olduğu gerçeğini görmezden geliyor.
Bunalıma girmeden bir an evvel bir uzmana görünün.

bazen bunalıyorum bazen dert etmıyorum,bazern hayatımın en buyuk sorunu halıne gelıyo.
dönemsel bi depresyon yaşıyorum sanırım.:)
evlılık danışmanı hep aklımda ancak onu ıkna etmek şuanda ımkansız gibi.
çnkü ona göre harıka bir evlılıgı var,ben dertsizlikten kendıme dert arıyorum

sen suyuna göre şerbeti veremiyorsun anladığım kadarıyla...
hepimiz küçük tatlı yalanlar söylüyoruz eşlerimize... o da var tabiki.
o senınle bır hayata yenı yenı alısmaya çalısıyor. onu senın hayatına kat sen ona katılma.. mesela erkek arkadası olan yada evlı olan arkadaslarınızla bır pıknık duzenleyın.. ıkınız gıdın.. sonra ılerleyen gunlerde de bekarları da cagırırsınız. her sey yavastan başlar... kurbağayı kaynar kazana atmışlar yandım demış sıcramış, soğuk suya koymuslar altını yavastan açmışlar kazanın yandığını bıle faketmemiş :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…