• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdeal Evlilik

Birbirlerinin ihtiyaçlarını değerlendirip, birbirlerine yardım edenler, birbirlerini düşünenler, eşinin kimliğini kendininki kadar önemli tutan, o'nu olduğu gibi kabul edip değiştirmeye çalışmayanlardan olabilmek lazım sağlıklı bir birliktelik için...

*Kendi gücünü karşındakinin burnuna sokmayacaksın ve var olan güç dengesinin kalıcı olmayacağını bilerek içini ferah tutacaksın.

*Karşındakinin kendisi olmasına izin vereceksin.

*Hiçbir kavgada, asla onun kişiliğini yıkacak şeyler söylemeyeceksin; onun zaaflarını kavgada koz olarak kullanmayacaksın.Hiçbir insan kendisini aşağılayan bir ilişkiye uzun süre katlanmaz; katlansa bile sen böyle bir şeye katlanan birine katlanamazsın.

*Sakin yanılıp da üçüncü kişilerden müteşekkil bir mahkemede ilişkinizi analiz etmeye kalkma. Bu, o iki kişilik evreni tuz buz eder.

*İlişkinin enerjiye ihtiyacı varsa, kendini akışa bırakmayacaksın.

*İlişkinin ihtiyaçlarını hassas bir görü ile saptamaya gayret edeceksin. Örneğin onun yalnız kalmaya ihtiyacı varsa tepesine binip sevgi performansları yapmayacaksın.

Karı koca içiçe olmak aynı zamanda özeline saygılı olmak.
Sevmek sevdiğini göstermek.
Saymak ve sayılmak.
Ortak kararlar almak.
Ben değil biz bilincini oluşturmak.
Birbirini anlamak, anlamak için dinlemek.
Özverili olmak.
Hayatını paylaşmanın anlamını anlamak.
Gerçekten üzülmesinden üzülmek.:asigim:

İdeal evliliğin benim için altın kuralları.:hulya:

Son düzenleme:
Eşinin ailesi hakkında belki iyi belki biraz kötü hislerin olabilir. Ama sen sen ol, eşine karşı ailesi hakkında eleştiri yapmaktan mümkünse kaçın ya da ölçülü ol. Hiç kimse, arasında kan bağı olan sevdikleri & yakınları hakkında sert sözler,hakaretler duymaktan hoşlanmaz.

Sevgiyi karşı tarafa iletmek çok önemlidir. Kadın veya erkek diyor; 'ben eşimi çok seviyorum ama karşı taraf bunu anlamıyor, hissetmiyor.' Karşınızdaki kişiye saygı gösterin: 'Sen varsın ve önemlisin.' Bazen ilişkilerde inatçılık yapıyoruz, 'o yapıyor mu ki, ben de yapayım veya önce o yapsın' gibi. Siz bir deneyin, o duyguyu ona bir tattırın bakalım sonra neler olacak...

Ailelerden bağımsız olabilmek;Ben artık evlendim, benim sınırlarım var diyebilmeliyiz. Ancak bunu söylerken takındığımız üslup çok önemli. Elti, görümce, kaynana ile sorunlar olur, olabilir, ama sorunlar nerde çözülür; evinizde eşinizle birlikte.

Baktınız ikiniz de çok kızgınsınız, “Ben bir kahve yapayım da içelim, yatmadan önce tekrar konuşuruz bu konuyu ya da yarın” diyebilmeliyiz. Aksi takdirde birbirinize sonradan pişman olacağınız kırıcı şeyler söylersiniz; saygı, sevgi yıpranır, yok olur.

Son düzenleme:
Dırdır etmemek,
Vıdı vıdı iki tarafta çeneleri açıp kavga etmemek
Karşılıklı olarak sinirli olunduğunda alttan alınması üzerine gidilmemesi
Ne olursa olsun yatakta bitirebilmek
Ailelere saygılı olabilmek eşlere ailesi için kötü sözlerde bulunmamak

Şimdidlik aklıma gelen bunlar..
İdeal evliliğin altın kuralları

Temel sorunların çözülememesinin nedeni, her iki tarafın birbirinden çok farklı fikirlerinde inat etmesidir. Bu iletişimin önünü keser. Uzlaşamasanız bile, empati kurmaya çalışın.

Eşinin ailesi hakkında belki iyi belki biraz kötü hislerin olabilir. Ama sen sen ol, eşine karşı ailesi hakkında eleştiri yapmaktan mümkünse kaçın ya da ölçülü ol. Hiç kimse, arasında kan bağı olan sevdikleri & yakınları hakkında sert sözler,hakaretler duymaktan hoşlanmaz.

Kesinlikle haklısın ultraviyolecim. Sevmeyebilirsin, seni yaralamış olabilirler ama dırdır ettiğinde kime ne faydası ya da zararı var.
Eşinle tartıştığında onlar ne kadar etkilenecekler. Hiç. Hiç etkilemeyecekler, çünkü haberleri bile olmayacak.
Sen sadece eşinin başının etini yiyeceksin. Yazık değil mi adama.
Katil de olsalar, dünyanın en kötü insanlarıda olsalar onun ailesi, kendi laf eder belki ama başkasından duymak istemez.
Onun için neden kocamı üzeyim ki. Ha sıkıntılarımı, kırıldıklarımı konuşurum ki bilsin. Ama bunları bunları yaptılar diye değil.
Olan olaylarda ne kadar üzüldüğümü bildiririm.

Karşı kıyıya köprü kurmaktır evlilik,bütünleşmek tamamlanmaktır …

Sırtından büyük bir yük, koskocaman bir çuval.boyundan büyük.bir mecnun değil,olanın bitenin farkında.zorla değil,gönüllü omuzlamış,inançla ve onurla.şu batak yolda düşe kalka yol alan biri ,kadın mı, erkek mi önemli değil.yolun bir yerinde kendi gibi yorgun ve terli bir diğerine rastlar.yükü yüküne benzer, sevinci sevincine kederi kederine.bakarlar ,benzer sözlerle teselli oluyorlar,ellerindeki çıkında benzer azıklar vardır.dayandıkları asa mucizeli,aynı yıldıza bakarak yol aldıklarını anlarlar.

Bu benzerlik heyecanlandırır onları.yolun bundan sonrasını tek başına yürümenin ne anlamı var?omuzlarındaki çuvalı güvenle yere bırakırlar, içini açar bakarlar ,benzer endişeler benzer kaygılar,yolda karşılaşılan zorluklar,ortak dostlar…

Engellerin nasıl aşıldığı anlatılır bir bir,bir ağacın gölgesinde konaklarlar,dünya geçicidir.ya yükler? birbirlerinin yükünü taşımakta yarışırlar.seninki benimki yoktur,karıştırırlar.değneğe takıp iki ucundan tutarlar.çuval bazen o tarafa bazen bu tarafa ama hep güçlüden yana kayar.yük değildir taşınan yüklenilen davadır.şikayet etmezler yakınmazlar,bilirler tesadüfün yeri yoktur hayatlarında.

Gece gündüz taşırlar, bir ömür boyu ama bir kez olsun “öf” deyip karşılaştıklarına pişman olmazlar.

Ve bir gün el sallar biri …biraz sonra diğeri…

Bu kavuşmak üzere vedadır

Bence bu alıntı tamda ideal evliliği anlatıyor.

İdeal evliliğin tanımını çok rahat yapabiliriz,
ideal evlilikte neler,nasıl olmalıdır çok iyi biliyoruz ama
İdeal evlilik yoktur.

İdeal evlilik teorikte vardır ama pratikte yoktur...

Eşimi çok seviyorum,istese canımı feda ederim ona,
genel manada gayet ideal bir evliliğimiz var ama
pürüzler hiç bitmiyor.
Eşime çok kızgınım,kırgınım bugün,
belki o nedenle yazıyorum bunları.

Ama kırgın olmasam da yine derim, ideal evlilik tam manasıyla sözde,hayallerde olur.

* Mutlu evliliklerde eşler kendilerine,birbirlerine,başkalarına karşı saygılı, mutsuz evliliklerde ise birbirlerini,başkalarını eleştiren bir yapıya sahip oluyor.

* Mutlu evlilikler duygusal bakımdan dengeli, mutsuz evlilikler ise dengesizdir.

* Mutlu evliliklerde eşlerin özgüveni yüksek, mutsuzlarda düşüktür. Hatta mutsuz evliliklerin çoğunda, eşlerin kendilerine güveni hiç olmaz.

* Mutlu evliliklerde eşler duygusal olarak kendilerine yeterli, mutsuz evliliklerde ise bağımlıdır.

* Mutlu evliler birbirlerine dostça, mutsuz evliler ise yargılayıcı davranır.

* Mutlu evliler birbirlerinin iyi yönlerini, mutsuz evliler ise kötü yönlerini görmeye çalışır.

* Mutlu ailelere esneklik, mutsuz ailelere sertlik hakimdir.

* Mutlu eşlerin günlerinin son düşünceleri, o gün yaşadıkları hoşlarına giden olumlu olaylar; mutsuzların son düşünceleri ise o gün yaşadıkları beğenilmeyen olaylar ve yanlışlıklardır.

* Mutsuz evliliklerde eşler çoğu zaman çalışma bağımlılığına sahiptir.

* Mutsuz ailelerin başka bir bağımlılığı da mükemmel olma ihtiyacıdır.

* Mutlu aileler ilke merkezlidir.

* Mutlu aile bireyleri, kötü duruma düştükleri anları yeniden yaşamak istemezler.

alıntı

İdeal evliliğin tanımını çok rahat yapabiliriz,
ideal evlilikte neler,nasıl olmalıdır çok iyi biliyoruz ama
İdeal evlilik yoktur.

a.s Aslında ideal eş tutumlarını irdeliyoruz.

Ayrıca zaman zaman tartışmanın,minik kırgınlıkların olmadığı bir evlilikte ideal evlilik olamaz bence,onlarda evliliğin tuzu,biberi vereliniortak

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısın ultraviyolecim. Sevmeyebilirsin, seni yaralamış olabilirler ama dırdır ettiğinde kime ne faydası ya da zararı var.
Eşinle tartıştığında onlar ne kadar etkilenecekler. Hiç. Hiç etkilemeyecekler, çünkü haberleri bile olmayacak.
Sen sadece eşinin başının etini yiyeceksin. Yazık değil mi adama.
Katil de olsalar, dünyanın en kötü insanlarıda olsalar onun ailesi, kendi laf eder belki ama başkasından duymak istemez.
Onun için neden kocamı üzeyim ki. Ha sıkıntılarımı, kırıldıklarımı konuşurum ki bilsin. Ama bunları bunları yaptılar diye değil.
Olan olaylarda ne kadar üzüldüğümü bildiririm.

Bunu idrak edebilmek çok önemli.:1hug:Aynen ifade ettiğiniz gibi.kaydirigubbakcemile5

Bu gerçekten çok hassas bir konu.

a.s Aslında ideal eş tutumlarını irdeliyoruz.

Ayrıca zaman zaman tartışmanın,minik kırgınlıkların olmadığı bir evlilikte ideal evlilik olamaz bence,onlarda evliliğin tuzu,biberi vereliniortak

İnşallah dediğin gibidir canım.
Kırgınlığım pek de minik sayılmaz, eşimle aramızdaki tek sorun,
aştık sanıyordum meğer aşamamışız.

Beni hayran eden ideal bir evliliğimiz var aslında ama o idealliği gölgeleyen
çok büyük bir kara bulut da var evliliğimizde.
O bulutu nasıl yok edicem işte onu bilemiyorum...

Back
X