• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak mesafe evliliği... Yıprandım

sezgin22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2025
5
0
1
34
Hemen hemen 1 yıldır evliyim. Eşim sürekli işci ben memurum. Yeni atandığım için tayin hakkım yok keza onunda öyle. Aramızda 4 saatlik mesafe var. Eşim o kadar mesafeyi her hafta gidip geliyor. Zamanının çoğunu yolda geçirdiği için bi kaza bela olcak diye aklım çıkıyor. Evliliğimizin en güzel zamanlarını ayrı geçiriyoruz diye çok üzülüyorum. O yanımdan gidince bi boşluğa düşüyorum. Bu süreci nasıl kontrol ederim bana fikir verin lütfen🥺

Bir sonu yok ne zamana kadar devam etmeyi dusunuyorsunuz ? Eyt veya ucretli izin hakki varmi? Bu surdurulebilir birsey degil
Onun sözleşmesinde 5 yıl görev yerinden başka yerde çalışamazsın diye bi madde varmış. 5 yıldan sonra tayin hakkı var yani. Ordaki personellerle konuşmuş 5 yıl sürmez gidersin biraz bekle demişler ama ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Ve bu belirsizlik çok yordu

Onun sözleşmesinde 5 yıl görev yerinden başka yerde çalışamazsın diye bi madde varmış. 5 yıldan sonra tayin hakkı var yani. Ordaki personellerle konuşmuş 5 yıl sürmez gidersin biraz bekle demişler ama ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Ve bu belirsizlik çok yordu

O madde varsa oyledir yorum gecerli olmaz
Cok sey kaybediyorsunuz baska cozumler aramalisiniz
Birikmis izni yok mu

5 yila kac yili kaldi?
ne planlamistiniz ilk evlenirken?
bugun hadi boyle yarin bebek olsa ne yapacaksıniz?
bjr de onun da evi var mi , en azindan bazen 2 gunluk izin alip haftasonuyla birlestirip siz gitseniz adama da moral olur yazik her hafta her hafta 4 saat yol cekilir mi

Ben 2.5 sene kaldim 5 gunde bir 2 gece veya 4 gece + 3 gun sonra 2 gece seklinde gorustuk.
Insan yasarken anlamiyor ama buyuk kayip biz darbeye denk geldik, plan bu kdr sure degildi ama kismet boyleymis

Duzeltme.. yili yanlis hesaplamisim

Ee bu evlenmeden önce de belliydi. Keşke evliliği erteleseydiniz veya farklı çözüm bulsaydınız. Çünkü 5 sene aşırı uzun bir süre.

Sizin eş durumu yapma hakkınız yok mu?

5 yila kac yili kaldi?
ne planlamistiniz ilk evlenirken?
bugun hadi boyle yarin bebek olsa ne yapacaksıniz?
bjr de onun da evi var mi , en azindan bazen 2 gunluk izin alip haftasonuyla birlestirip siz gitseniz adama da moral olur yazik her hafta her hafta 4 saat yol cekilir mi
Şu an 3 buçuk yıl. Malesef zaten burdaki ev kira o orda işcilerin kaldığı bi yerde kalıyor

Şu an 3 buçuk yıl. Malesef zaten burdaki ev kira o orda işcilerin kaldığı bi yerde kalıyor
neyse cogu gitmis azi kalmis.
sonucta sizin kararinizmis bu sorunu bile bile evlenmek o yüzden karalar baglamayin, alismaya calisin. demek ki bu uygun görünmüş size ki bunu secmissiniz. bir karar vermeniz gerekmis, buna karar vermissiniz. o zaman bu saatten sonra uzulmenin etmenin alemi yok. ne sekilde kolaylastirirsiniz sureci ona odaklanin.
zor ama elbet gecer. insanlar baska ulkeye calismaya gidip aile birleşimi gelesiye, ev bulasiya iki seneye yakin ayri kaliyor, asker esleri 2 hafta görüşüp 2 ay hasret kaliyorlar, gemici esleri yılın yarisindan cogunda yalnizlar. yani her secimin bir bedeli var, sizin yolunuzda da sabretmek tek care.

O maddeler genelde o il için geçerli oluyor. Sözleşmeye tekrar bakın. O il içinde sizin ilden iş bulabilir

Ben bu sorun çözülmeden evlenmezdim
yalnız bu sorunlar genel olarak kendi kendine çözülmüyor.

ya bekliyorsun süreyi ya da 2 taraf da tayin olamıyorsa taraflardan biri istifa edip gidip diğer şehirde iş bulacak/kuracak.

biri akademisyen biri merkez uzmanı çift tanıdığım var
2019 'da evlendiler mesafe orada da 3-4 saat (kendi aracınla ama biri ankara (uzman olan), diğeri kışı yağışlı bir yer)

taa o zaman dedim pandemiden önce, istifa et git sen freelance da çalışsan aynı parayı kazanırsın diye (uzman olan kişiye, özel ders verse ve freelance yayın hazırlasa aynı parayı alırdı, sürekli yol yapmazdı, üstelik de işi gereği gizlilik sebepli senede 3-4 ay da tamamen iletişim yasak şekilde kampta oluyor bir de bunu çektiler senelerdir)

gitmedi, üstelik de ailelerinde tek evli insan bunlar, kalabalık aile değiller, hastaları vs. yok, düğünlerini kendileri yaptılar bir borç yok bir minnetleri yok, 1 maaşla da geçinirlerdi, yok olmaz illa memuriyet bırakılır mı diye bırakmadı.
hala uzak mesafe evliler. bakın 6 sene bitmiş.

kızın da doktorası bitti hala aynı okulda kadro bekliyor, torpilleri yok böyle kadro da gelmez (gelse de yine o okulda kalacak, ankarada bir okula gelmek için büyük torpil lazım)

dediğimi yapsalar pandemide 2 sene birliktelerdi belki çocuk bile yapmışlardı

neyse bu şekilde daha ne kadar sürecek o da belli değil çünkü 2 tarafın da tayin hakkı yok
çakılı kadroysan, tayin hakkın yoksa yok, bazı pozisyonlar böyle. bu arada bence böyle de olmalı bazı işlerde eş durumu aşırı derecede saçma.

yine akademisyen bir çift tanıyorum kızın ailesi muhafazakar diye evlendiler (yoksa çift olarak ikisi de inançsız ve evlenme meraklısı da değildi ama neyse resmiyet kazansın da bize de izin almak vs. kolaylaşsın hem dediler). 5 yıldır birlikteler, 2 senedir uzak mesafe, 1 senedir evliler, birinden biri istifa etmediği sürece bir araya gelemezler. hangisi edecek bilemem. bakarlar bi 2-3 sene sonra.

burada yine iyi, bir tarafın 5 sene sonra tayin hakkkı varmış bari.

Degistiremeyeceginiz durumlarla mücadele etmeyin, artık o duruma göre düşüncelerinizi, yaşamınızı yeniden şekillendirin.Sürekli mücadele etmek düşünmek gerçekten insanı çok tüketiyor.Bulunduğunuz durum değişmeyecek gibi yeniden planlama yapmalısıniz.Hayatinizin ayrıntılarını bilmiyorum ama eşiniz 2 gün gelmek yerine 2 haftada bir izinlerini ekleyip 4 gün gelsin.Yine siz izin alıp iki haftada bir 4-5 gün eşinizin yanına gidin,memursunuz polisevi, öğretmenevi gibi yerlerde daha uygun fiyata kalabilirsiniz... Ama hayatınıza daha iyi yön vermek sizin elinizde, soruna değil elinizde olan ve gerçekleştırebileceginiz çözümlere odaklanın.

Back
X