Ben bu sorun çözülmeden evlenmezdim
yalnız bu sorunlar genel olarak kendi kendine çözülmüyor.
ya bekliyorsun süreyi ya da 2 taraf da tayin olamıyorsa taraflardan biri istifa edip gidip diğer şehirde iş bulacak/kuracak.
biri akademisyen biri merkez uzmanı çift tanıdığım var
2019 'da evlendiler mesafe orada da 3-4 saat (kendi aracınla ama biri ankara (uzman olan), diğeri kışı yağışlı bir yer)
taa o zaman dedim pandemiden önce, istifa et git sen freelance da çalışsan aynı parayı kazanırsın diye (uzman olan kişiye, özel ders verse ve freelance yayın hazırlasa aynı parayı alırdı, sürekli yol yapmazdı, üstelik de işi gereği gizlilik sebepli senede 3-4 ay da tamamen iletişim yasak şekilde kampta oluyor bir de bunu çektiler senelerdir)
gitmedi, üstelik de ailelerinde tek evli insan bunlar, kalabalık aile değiller, hastaları vs. yok, düğünlerini kendileri yaptılar bir borç yok bir minnetleri yok, 1 maaşla da geçinirlerdi, yok olmaz illa memuriyet bırakılır mı diye bırakmadı.
hala uzak mesafe evliler. bakın 6 sene bitmiş.
kızın da doktorası bitti hala aynı okulda kadro bekliyor, torpilleri yok böyle kadro da gelmez (gelse de yine o okulda kalacak, ankarada bir okula gelmek için büyük torpil lazım)
dediğimi yapsalar pandemide 2 sene birliktelerdi belki çocuk bile yapmışlardı
neyse bu şekilde daha ne kadar sürecek o da belli değil çünkü 2 tarafın da tayin hakkı yok
çakılı kadroysan, tayin hakkın yoksa yok, bazı pozisyonlar böyle. bu arada bence böyle de olmalı bazı işlerde eş durumu aşırı derecede saçma.
yine akademisyen bir çift tanıyorum kızın ailesi muhafazakar diye evlendiler (yoksa çift olarak ikisi de inançsız ve evlenme meraklısı da değildi ama neyse resmiyet kazansın da bize de izin almak vs. kolaylaşsın hem dediler). 5 yıldır birlikteler, 2 senedir uzak mesafe, 1 senedir evliler, birinden biri istifa etmediği sürece bir araya gelemezler. hangisi edecek bilemem. bakarlar bi 2-3 sene sonra.
burada yine iyi, bir tarafın 5 sene sonra tayin hakkkı varmış bari.