İdeal Kadın

Güzel yazmışsınız ama beni bu şekilde planlı hareket etmek doğallıktan uzaklaştırıyor.

-Ailemle ilgili bir sorun yaşadıysam ve bu eşime yansıdıysa, ailemde haksızsa sadece ailem oldukları için arkalarında duramam, bu adil olmaz çünkü. Ben böyle bir şeyden bahsetmedim. "Kendi ailenizle ve sizin, sizin kendiniz yani, şahsi evlat olarak, aranızda olan, yalnızca evlat olarak şahsiyetinizi ilgilendiren meselelerden bahsettim"

-İş yerinde günüm iyi geçtiyse iyidir, kötü geçtiysede kötüdür neden bu kadar şey için bile kendimi kasayım ki?

-Çalışan bir kadın olarak akşama kadar belli bir maaş için dünya emek verirken, eşimi mutlu etmek için ona hizmet etmek neden beni üzsün ki? Ben böyle bir şeyden de bahsetmedim.. Hangi cümle bu düşünceye yol açtı anlayamadım?

-Vazgeçilmez insan imajı vermektense vazgeçilmez insan olmak yada öyle olmaya çalışmak daha dürüstçe değil mi? İmaj vermiyorsunuz zaten, oluyorsunuz. bunlar yüz yüze konuşulması gereken şeyler işte. Bu yüzden bazen bu foruma yazmak zorluyor. Tamamen yanlış anlaşılmak =)

Mış gibi davranmak beni çok yoruyor, gerçekten denediğim dönemler oldu ama karşıdan baktığımda kendime yabancılaştığımı farkettim ve bu beni çok üzdü.

Güzel bir paylaşım, teşekkürler...

Kısacası şöyle diyelim. "Mış" gibi yapmak zorunda olmadığınız tek yer ailenizin yanıdır. Hatta bazen kardeşlere bile zaman geçtikçe "mış" gibi yapmak zorunda olduğumuz zamanlar olur. Evlilikte "mış" zamanları, ne kadar tanırsanız tanıyın, ilk 3 sene için asgari zorunlu olabiliyor. Çünkü karakterimizin kendisi bazen evlilik karmaşasını yürütmeye yeterli olmayabilir, fazla iyi olabiliriz evlilik için... Karşımızdakinin evlilikte ki karakterini çözebilmek için mesafe koyarken, "mış"lar bize çok yardım eder. Eş ile araya herhangi biri ile koyduğunuz kişilik mesafesini koyamazsınız. Bunun yerine olaylar örgüsü örer, farklı bir mesafe açarsınız. Ardından kendiniz de olsanız temel çok sağlam oturmuş olur.

Üstüne basıyorum, bu benim fikrim =)
Kahve içerken konuşuyor olsaydık.. bence çok daha farklı yerlere de gidebilirdi örneklerle=)

Bakın listede eve dair bütün işleri yapıp, eşinden yardım almama var. O listede kendine hiç bir şey harcamayıp bir de bütün maaşını eşine verme var. Bütün sorumluluğu, yükü üzerine alma bir kadını güçlü değil enayi yapar. Listeyi bir sürü insan kendince değiştrerek yorumladı. Herkesin ortak olduğu konu listenin absurd olması. Listede bir mantık aramak çok saçma.

Listeden iyi annelik çıkarmak da yetenek ister. Çocukların bütün sorumluluğunu alıp eşten yardım beklememek ne zamandan beri iyi annelik oldu. Hem anne hem baba olmak iyi annelik midir? Üzgünüm bu listeden pozitif bir şey çıkarmak bana çok zorlama geliyor.

Bunun dışında çalışma ve ev hayatını birarada yürütebilen kadın güçlüdür ama bunu eşinden de yardım alarak yapar ve listenin bu konuyla zerre alakası yoktur.

caninfıstığı;
listeyi kendi açımdan farklı bi şekilde yorumladığımı belirtmiştim.
aslında listedeki tek tek maddelerle ilgili hiçbir yorum yapmadım.
bunları yapan iyi kadındır demedim.
listeden pozitif bir anlam çıkarmaya da çalıştığım yok ayrıca.
kendi yorumlarımın içinde kastettiklerim gayet açık.
lütfen listedeki maddeleri tek tek yazarak bunları yapan kadın iyi eş değildir, iyi anne değildir diye yorumları uzatmayalım.
gerek yok.ortada bu derece savunmaya geçecek bir mesele yok:))
belirli bir yaştayım,hayata bakışım da net, insanları tartmam da ,iyi anne kimdir,iyi kadın kimdir gibi konularda da kendime göre
ayakları yere basan fikirlerim var.
bu şekilde düşünmek yetenek ister diyerek,listede mantık aramak saçma diyerek yorumlarımı farklı yerlere sürüklemeni istemem...
benim listenin savunucusu olduğuma dair gibi bir yargılama yapman da çok yersiz ayrıca...
yordun beni valla:))

Son düzenleme:
Çalışır maaşını kocasına verir ASLA
Alışveriş yapmaz para harcamaz ama bakımlıdır == istediğimi alır istediğim gibi yaşarım
Temizliğini kendi yapar yardım istemez evi pırıl pırıldır = ayda bir kadın gelir, dağınığım genelde
Nefis yemekler yapar == yooo öğrenmeye çalışıyorum
Çocuklarıyla ilgilenir kocasından yardım istemez kocası sevmek isterse sever == Çocuğum yok
Yatakta isteklidir yorgunum demez == Her zaman da karşı taraf boş
Dırdır etmez == Üstüme tanımam
Kaynanasına saygılıdır gider gelir evini temizler misafirlerini ağırlar == Evi yakın olsa kendi temizliğe gelecek bana kadıncağız
Kaynanasıyla sorun yaşamaz yaşasa da susar eşine anlatmaz = Sorun yaşamam genelde
Annesine ayda yılda gider sık görüşmez artık çıkmıştır ana evinden == İstediğim zaman gitme gelme kalma hakkım var
Güler yüzlüdür== Genelde
Kocasını kapıda karşılar == Her zaman
Kahvaltı hazırlar = H.sonu
Özel gün çiçek hediye istemez == Almıyor ki zaten o yüzden beklentim olmaz
Çok konuşmaz == dırdır ederim
Erkek işine karışmaz == Her işe karışırım elhamdüllah :)
Kocası gece gezer aldatır görmezden gelir erkektir der evinde bekler == Aldı boyunun ölçüsünü!

Kk da çevremde kendi evliliğimde gördüğüm ideal kadın olarak istenen bu böyle mi olmak zorundayız yani mutlu olmak için? hoş böyle olsakta mutlu olamayız ya ne diyim rabbim tüm kadınların yardımcısı olsun

Adım ideal ama tamamen tersmişim yahu :)

Back
X