• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdrar sıçraması...

Su dunyada din ile alay eden insanlar kadar midemi bulandiran kimse yok..bu nedir ya kadin insan gibi bi soru sormus dalga geçtiğiniz zaman elinize ne geçiyo cok merak ediyorum.. Evet hadis var sicrantinin azabi var inanmayanlar zaten ahirette görücekler. Simdi ne desen bos.Inanmamayi kafaya koymus birine bisey anlatilmaz...
Konu sahibi canim bende elimden geldigince bu hususa dikkat ederim alaturka tuvalette sol ayagina agirligini ver sicranti cok az olur..zaten tuvalet adâbi meselesini okursan (netten arastir) yeterince bilgi alirsin
Yok canim illa bi kendi beyin hucreleri cercevesinde (bi halt da bilmeden) tepeden tepeden yorumlar yapacaklar; konu din ise bu firsat(!) kacmaz.. Gercekten de bilgileri olmayip herkesten cok soz sahibi olmalari ayri komik :KK53:

Yok canim illa bi kendi beyin hucreleri cercevesinde (bi halt da bilmeden) tepeden tepeden yorumlar yapacaklar; konu din ise bu firsat(!) kacmaz.. Gercekten de bilgileri olmayip herkesten cok soz sahibi olmalari ayri komik :KK53:
Beni en cok deli eden sey herbiri bikac ayet veya hadis biliyor onları sayiklayip duruyorlar.gorende dunyanin alimi sanacak. Rahat birakin bu muslumanlari yaa!!birakinda dinimizi yasayalim!onalra gelince özgurluk ulkesi bize gelince yok direk cahil dini yasayan direk cahil dimi?!hayir yani amac ne terbiye yoksunu insanlar!

Dinii konu yasak.. ama bende idrar sıçramasına dikkat edilmemesinin ne kadar günah olduğunu duyunca şok olmuştum. . Bu arada alaturka tuvalete peçete atın kullanın sıçrama olmuyor. Bunu özellikle dışarı tuvaletlerinde yapın. . Hastalık kapmamak için...

Alafranga daha cok sicratiyor gibi geliyor bana ya :KK51: herkesin tercihi elbet ama wc konusunda takintiliyim sanirim, corapla asla girmem, pacalari katlamadan girmem, cikinca ayaklarimi da mutlaka yikarim vs.. Alafrangaya olur da oturmak zorunda kalirsam, aman aman, Allah mecbur etmesin :KK53:
Bence en doğrusunu yapıyorsun canım. Eskiden bende dedigin gibi yapardım. Pacalarimi sıvardım coraplarimi cikarirdim.evet idrar sicrantisi ile ilgili kabir azabi cekilecegine dair hadisler okumustum.gercekten yapilmasi gerekenler bunlar.alaturka sağlık açısından daha iyi tabi.bende hic sevmiyorum alafrangayi afedersin buz gibi oturmak zor oluyor :D ama alaturka kadar idrar sicrantisi olmuyor bana göre. Olanda vardır elbet

Beni en cok deli eden sey herbiri bikac ayet veya hadis biliyor onları sayiklayip duruyorlar.gorende dunyanin alimi sanacak. Rahat birakin bu muslumanlari yaa!!birakinda dinimizi yasayalim!onalra gelince özgurluk ulkesi bize gelince yok direk cahil dini yasayan direk cahil dimi?!hayir yani amac ne terbiye yoksunu insanlar!
Sorsan hepsi demokrasiden, adaletten, hak hukuk ve saygidan olecekler.. Guluyorum artik bu tiplere ya.. Dur bakalim daha ne kavgalar cikacak burdan, konu kapanmazsa..

Bence en doğrusunu yapıyorsun canım. Eskiden bende dedigin gibi yapardım. Pacalarimi sıvardım coraplarimi cikarirdim.evet idrar sicrantisi ile ilgili kabir azabi cekilecegine dair hadisler okumustum.gercekten yapilmasi gerekenler bunlar.alaturka sağlık açısından daha iyi tabi.bende hic sevmiyorum alafrangayi afedersin buz gibi oturmak zor oluyor :KK70: ama alaturka kadar idrar sicrantisi olmuyor bana göre. Olanda vardır elbet
Evet, alaturka daha saglikli, ama belinde dizinde bacaginda problem olup oturamayan insanlar da mecburen alafranga tercih edecek.. Her ikisinde de dikkat etmek lazim.. Sakin sakin işedikten sonra bence problem yok :KK53:

Bide klozet kullan diyen cok olmus ama saglik acisindan asiri zararli Dr.simdi hep diyor klozette agirlik ayaga verilmedigi icin idrar kesesi tam bosalmiyor..ve ilerde idrar kacirma hastaligi oluyor(kiz kardesimde vardi bu sorun dr.kesinlikle klozet kullanmayin dedi)ha ayrica klozet bana hic hijyen gelmiyor..akil var mantik var tuvaletini yaptigin yere oturmak??bilmiyorum bence cok igrenc

Klozet kullaniyorum ama saglik açısından alafranga olmalıymış....

Bu konuda bende muzdaripim bazen disarda oluyoruz tutuyorum ama kimi zamanda yapmam gerekiyor umumi yerlerde klozet olursa oturmadan, popoyu degdirmeden yapmaya çalışıyorum , bu sefer taharet olmuyor yani umumi yerlerde cok pis kendi yanımdaki mendili girmeden ıslatıyorum siliyorum sonra kuru mendil vs .. oradaki tuvalet kağıtlarınıda kullanamam... ama popo klozete değmeden cis yaparkende bacaga geliyor... alafrangaysa tutup bırakıp yapıyorum yavs yavaş, elimdeki peçeteyle tasi itip musluğu acip baska peçeteyi ıslatıyorum onla taharetleniyorum... peceteleri girmeden birini elime diğerlerini gogus arama sıkıştırıyor :)) genelde uzun yolda durunca giriyorum tutacam diye böbreklerimde agri var hep... cok zor insan disarda girince tuvalete kendini pis hissediyor eve gidip hemen banyo yapayim. Diye bekliyorum

Sorsan hepsi demokrasiden, adaletten, hak hukuk ve saygidan olecekler.. Guluyorum artik bu tiplere ya.. Dur bakalim daha ne kavgalar cikacak burdan, konu kapanmazsa..
Mimsiz medeni'denilen tipler iste naparsin:) herseyi cok bilen din ile alay edebilecek kadar assagilik olabilen insanlar..ne denirki

Konuyla alay edenler olabilir hassasiywtinizi anliyorum

Alafranga tuvaleti kullanirsaniz ve sakin bi sekilde yaparaaniz tuvaletinizi sicramanin onune gecerseniz

Ve uzun sure tuvaletinizi tutmayarak durumun onune gecebilirsiniz

Afedersiniz uzun sure tuvaletinizi tutunca sakin yapma sansiniz olmuyor ve sicrama daha fazla oluyor
:rolleyes:

Suyu açıyorum girer girmez sonuna kadar,önündeki tas dolup taşarken hiç sıçramıyo

Dini konu değil aslında, referansı dini ama konunun kendisi oldukça günlük hayatla ilgili :) başlangıç kısmı olmasa, dışarıda wc kullanmaktan çok rahatsız oluyorum, üzerime sıçramasına nasıl engel olabilirim diyor aslında. Biraz garip bir dert oluyor ama dert mi dert, hem de hepimizin yaşadığından :)

Konu sahibi ben dışarıda kullanırsam, eve gelince üzerimdekileri kirliliğe atıp, duş alıyorum. Gerçekten temiz kullanılmıyorlar.

Konuyla alay edenler olabilir hassasiywtinizi anliyorum

Alafranga tuvaleti kullanirsaniz ve sakin bi sekilde yaparaaniz tuvaletinizi sicramanin onune gecerseniz

Ve uzun sure tuvaletinizi tutmayarak durumun onune gecebilirsiniz

Afedersiniz uzun sure tuvaletinizi tutunca sakin yapma sansiniz olmuyor ve sicrama daha fazla oluyor
Arkadaşı ciddiye alıp normal bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Her kelimesine katılıyorum. Gayet normal bir soru sormuş arkadaş. "Dini konu yasak" diye yapıştıran arkadaşlara nazaran faydalı olmuşsunuz. Nasıl bakarsan öyle görürsün. Kadın sadece "günah" terimini kullandığı için o konu dini konu olmaz. Herkesin hassasiyeti farklı. Kaldı ki idrar sıçraması hepimizin problem etmesi gereken bir durum. Temizlik açısından. E temizlikte imandan geldiğine göre konu dini konu mu, temizlik konusu mu fark etmemeli. Hepsi aynı çünkü. Arkadaş temizliğine ne kadar dikkat ediyor olmalı ki bunu dert edinmiş. "Allah başka dert vermesin." Diyen arkadaşlar için söylüyorum bunu. Amin inşallah.

Hanımlar,
dini konular neden kapatılıyor yazalım, defalarca yazdım ama olsun, açıklamaktan yorulmam.
İçerik çok günahmış diye başlanmış, günah mı sevap mı diye sorduğunuz sorulara hadis ve ayetli yorumlar gelir, o halde konu dinidir.

Dini konu neden yasaktır?
İslami demiyoruz dikkat ederseniz dini konu diyoruz, buna tüm dinler mezhepler giriyor, bugün bir hıristiyan üye de diniyle alakalı konu açamaz.
Açamaz çünkü burası dini bir site olmadığı gibi birçok dinden, inançtan, mezhepten üyesi olan bir sitededir, tüm dinlere saygısı vardır, belli bir dine mensup üyelere konu açma hakkı tanıyıp diğerlerine siz yazamazsınız diyemeyeceği gibi hiçbir dinin aşağılanmasına da müsade etmez.
Yukarıda linkini verdiğim bölüm kurallarında dini içerik yasaktır ibaresi sitenin dualarımız sizinle bölümü dışında tüm bölümlerde geçerli olduğu gibi şu kuralımızda tüm bölümler için geçerlidir:

• Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır.

Son düzenleme:
Back
X