İdrar yolları iltihabı hakkında bilgisi olanlar :(

Efsane_ZK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2011
1
0
36
Denizli
merhabalar arkadaşlar 2gündür afedersiniz idrarımı yaparken acayip şekilde yanma hissediyorum yaptıktan sonrada açık renkli kan geldi. Sanıyorum ki idrar yollarım enfeksiyon kaptı. Daha önceden hiç olmadım 4 aylık evliyim evlenenlerde sık görülüyormuş galiba :( Daha önce olan varmı nasıl geçer bilgisi olanlardan paylaşım bekliyorum. teşekkürler... :(

Çok canın yanar, iyi bilirim sıkıntısını. Geçmiş olsun, öncelikle doktora gitmekte fayda var ama mümkün değilse sıcak su torbasıyla uzanmanı, çok bol su tüketmeni (genellikle tuvalete çıkmamak için tüketilmez ama çare de suyla sökülmesi aslında) öneririm. Bir de mavi bi ilaç var piyoleseptyl, mucize gibi bir etkisi var. Bi dene istersen.

ilaç ismi önermek doğru değil ama arkadaşın dediği gibi piyeloseptyl adlı ilacı ben de kullandım başlar başlamaz rahatladım mucize gibi, sistit olabilirsin doktora git boşu boşuna acı çekme, ben de geçer diye gitmedim 1 hafta sonra mecburen gittim hatta hala ilaç kullanıyorum

Aslında sıkıntınızı giderebilecek bir sürü yöntem var. En yakın eczaneye gidip derdinizi anlatırsanız size önerebileceği birkaç kuvvetli ilaç var, onu kullanabilirsiniz. Çatlayana kadar su, ve bilhassa maydonoz suyu içip sık sık idrara çıkabilirsiniz. Önce zor oluyor ama sonra normale dönebiliyor. Ama bu yöntem, hastalık bu raddeye gelmeden önce, gelişini hissettiğiniz zaman daha işe yarıyor elbette. Bunların dışında, su buharına, veya içinde maydonoz da kaynattığınız süt buharına oturabilirsiniz, gerçekten çok rahatlatıyor.

Ama bütün bunlar tedavi değil, sadece geçici rahatlama sağlıyor. Mutlaka doktora gitmeniz, idrar kültürü yaptırmanız, ona göre bir antibiyotik tedavisi görmeniz lazım, yoksa kronikleşebiliyor, ve tedavisi çok çok zor hâle gelebiliyor. Ki sizinkii kanamalıymış, daha fazla ihmal etmemelisiniz, kendi kendine iyileşmez.

Bir de şöyle bir detay var ki, çok keyifsiz bir durum ama, cinsel birliktelikten sonra kısa bir süre içinde idrara çıkmak gerekiyor. Bu gerçekten önemli. Siz balayı sistiti deyince ben de bunu hatırlatmak istedim.

Geçmiş olsun.

geçmiş olsun, bunun için her doktorun söylediği bolbol su içmen. bendede olmuştu, ilaç bile vermemişti, sürekli su iç dedi ve günde 3-4 litre su içiyordum. zaten bol sıvı tükettiğinde şikayetlerinin azaldığını sende göreceksin. bide ayaklarını üşütmemeye dikkat et, şimdi geçse bile çıplak ayakla taşlarda gezdiğinde dahi aynı şikayetlerin hemen ortaya çıkacaktır.

bende evlendikten sonra yakalandım ve nerdeyse 2 yıl boyunca devamlı yaşadım bu durumu tabi ben hemen ürologa gittim bunun en iyi tedavisi antibiyotik ve koruma amaçlı septik ama şöyle bi durum oldu bende çok sık yakalandığım için devamlı antibiyotik almakta bi müddet sonra rahatlatıcı değil azap verici oldu artık bir işe yaramamaya ve de ilaç alımından sonra şiddetli yanmaya yol acınca bitkisele yöneldim bir müddet soğan suyu bir müddette brokoli suyu tükettim ve sütle maydonoz kaynatıp buharına oturdum bi kaç defa allaha çok şükür 2 yıldır o kadar denizdi soğuktu ayak üşütmesi olmasına rağmen birdaha asla tekrarlamadı.

Back
X