• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdrar yolu endeksiyonu acil yardım

Arkadaşlar selamlar. 19+5 haftalık hamileyim 13. Haftamda önlem amaçlı serklaj yapıldı. Daha önceki gebeliğimde erken doğumla kaybım var.yaklaşık 5 haftadır idrar yolu enfeksiyonundan kurtulamıyorum. İlk test yaptırdığımda çok hafif çıktı kültürde üreme çıkmadı. Monurol kullandım yanmam geçti. 10 gün sonra bi daha yaptırdım yine aynı enfeksiyon çıktı kültürde üreme görülmedi bu defa piyeloseptyl kullandım 7 gün. Bırakalı 10 gün kadar oldu tekrar test yaptırdım bugün yine enfeksiyon çıktı bu defa biraz daha artmış şekilde olduğunu söyledi doktor.kültür sonucum 3-4 güne çıkar onu görmedi daha ama bekleme bu gece yine monurol kullan dedi. Çok korkuyorum zaten serklajlıyım rahim ağzım sıkıntılı incelmem var. Bundan nasıl kurtulurum bi önerisi olan yada aynı şeyi yaşayıp kurtulabilen var mı?
İlki doğal oldu kaybettim ikincisi çatlatma iğnesi onuda kaybettim Buda bitkisel bir ilaçla oldu cnm bunda çok çatlatma falan denedim olmadı tüp bebeğe yolladılar bu ilacı da deneyim olmzsa giderim dedim oldu çok şükür
idrar kültüründe üreme yoksa sadece idrar testinde enfeksiyon gözüküyorsa muhakkak vajinal kültür yaptırın . Tecrübe ile sabittir . Vajinal kültür herşeyi çözecek . O sonuçta göre uygun antibiyotik verilsin geçecek ve tekrarlama olmaz diye düşünüyorum doktorunuza söyleyin lütfen vajinal kültür yapın diye

Vajinal kültür de yaptırdım onda da bişey çıkmadı. Sadece az miktarda candida mantarı çıktı. O da tehlikeli bişey değil zaten kadınların çoğunda var

Vajinal kültür de yaptırdım onda da bişey çıkmadı. Sadece az miktarda candida mantarı çıktı. O da tehlikeli bişey değil zaten kadınların çoğunda var
Anladım o zaman tek yapılacak şey stres yapmıyorsunuz , üreme yoksa sıkıntı yok , bol su için , düzenli aralıklarla takip ettirin yine , zaten hamilelikte enfeksiyon oluyor özellikle serklajlı olunca bu risk iki katına çıkıyor .

Anladım o zaman tek yapılacak şey stres yapmıyorsunuz , üreme yoksa sıkıntı yok , bol su için , düzenli aralıklarla takip ettirin yine , zaten hamilelikte enfeksiyon oluyor özellikle serklajlı olunca bu risk iki katına çıkıyor .
Evet aslında bende serklaja yoruyorum 36 yaşındayım hayatımda hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadım önceki hamileliğimde de olmamıştım. İlk defa yaşadım bide hamile olunca insan ekstra korkuyor. Su şişesi ile geziyorum evin içinde artık

Son testim negatif geldi ama korkuyorum her an tekrar edecek diye. Yani riskli gebeyim raporluyum evdeyim kendi ev tuvaletimizi kullanıyorum sadece niye neden geçmşyor çözemedim. Ama en son o tozu kullandığımda kendimi çok zorladım gece 5 saat idrarı tuttum. Şimdiki testim temiz çıktı çok şükür. Umarım olmam bir daha zaten riski bir gebelik yaşıyorum birde enfeksiyonu dert etmek iyice piskolojimi bozuyor

Şimdi nasılsınız acaba başka antibiyotik kullandınız mı pyolesepty bnde de var ama sersemlik yapiyor bnde belirtiniz nedir enfeksiyon olarak yanma fln mi bnde de üreme olmadı 2 kutu antibiyotik bitirdim ama tekrarlıyor malesef

Şimdi nasılsınız acaba başka antibiyotik kullandınız mı pyolesepty bnde de var ama sersemlik yapiyor bnde belirtiniz nedir enfeksiyon olarak yanma fln mi bnde de üreme olmadı 2 kutu antibiyotik bitirdim ama tekrarlıyor malesef
Malesef yine enfeksiyon tekrarladı. Yeniden antibiyotik başladık. Geçmedi geçmiyor korkuyorum artık. Yanma çok fazla oldu bu defa değerler daha da yüksek çıktı.

Lökosit yüksekligi vardı bende de sizde hangi değer yüksek ama örnek kirlenmesi ile de olabiliyormus akıntı fln akarsa idrar tahlilinde bnde vardı beyaz şeyler ve değer çok yüksek çıkmışti

Fitil dene birde gebelikte benim çok akıntım vardı sarı ve yeşil doktor fitil verdi geçti idrar yolu enfeksiyonu için de kullanan varmış fitil

Fitil dene birde gebelikte benim çok akıntım vardı sarı ve yeşil doktor fitil verdi geçti idrar yolu enfeksiyonu için de kullanan varmış fitil
İşte işin garibi bende akıntı da yok. Yanma var sadece aşırı yanma. Birde son tahlilimde protein+ da çıktı. Doktor bunu enfeksiyona yordu ama gebelik tansiyonu mu başlıyor diye ödüm kopuyor sürekli tansiyon ölçüyorum bacaklarımı kontrol ediyorum ödem var mı diye. Antibiyotik veriliyor sürekli zararı yok demiyor ama insan tedirgin oluyor kullanırken

Lökosit yüksekligi vardı bende de sizde hangi değer yüksek ama örnek kirlenmesi ile de olabiliyormus akıntı fln akarsa idrar tahlilinde bnde vardı beyaz şeyler ve değer çok yüksek çıkmışti
Eritrosit lökosit bakteri yassı epitel idrarda kan herşey çıktı bende.

Lökosit cokmu yüksek o değer önemli kan çıkınca kum fln olabilir diyorlar bol su ile anlatabilirsiniz gilaburnu suyu da icilebilir bir şey yapmaz hamilelikte

Lökosit cokmu yüksek o değer önemli kan çıkınca kum fln olabilir diyorlar bol su ile anlatabilirsiniz gilaburnu suyu da icilebilir bir şey yapmaz hamilelikte
Lökosit 42 çıkmış orta yükseklik dediler. Bilmiyorum ki şu antibiyotik bi bitsin bakalım etki edecek mi. Kum neden dökülüyor ki normalde hamilelikle alakalı bir durum mu

Kızlar geçmiş olsun. Allah sağlıcakla üzütüp incitmeden kucagınıza almayı nasip etsin. amin.

Benimde 37. haftada ölü dogum oldu. yıllar sonra tekrar gebeyim şuan 21 haftalıgım. Benimde idrar yolu enfeksiyonum var ocağın 14 ünde tesbit edildi. Bol su iç dediler eve geldim. Dün yeniden tahlil yaptırdım enfeksiyon gerilemiş ama bitmemiş hala var. Yanma ağrı kaşıntı yok ama korkuyorum istemsizce... Dr um 3 litre su içmen şart dedi. bi toz ilaç verdi adını unuttum. gece yatmadan iç dedi. akabinde birde bitkisel özel bi ilaç yazdı dun sipariş verdim.... .venatura büyük meyveli vaksiniyum ( cranberry ) ve D mannoz
Bugün annemle konuştuk doğal yogurt yap yogurdun suyunu iç sık sık bol bol da yogurt ye düzelir dedii ama yani midem ekşiyor sudan bile yogurtla nasıl olur bilemedim.

Allah hepimize şifa versin rabbim yardımcımız olsun.

Kızlar ben dün idrar kültürü verdim ama daha çıkmamış geç mi çıkıyor

Tahlili yaptırdım doktor enfeksiyon çıkmış bir de kültür isteyelim dedi daha çıkmadı 😬
kültür testleri biraz geç çıkıyor üremeye vs de bakıyorlar ya,,, Peki idrar tahliline göre ilaç vs bişi başladı mı ? yorum verdimi ? kültüre göre mi ilerleyecek.

Back
X