• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

idrar yolu enfeksiyonu olmuşum :(

itsmylife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
59
1
0
İstanbul
kızlar slm 21 haftalık hamileyim sarı akıntım oluyodu bide kasık ağrısı dra gittim tahlil yaptırdım idrar yolu enfeksiyonu olmuşsun dedi...hamileyken idrar yolu enfeksiyonu geçiren varmı ne yaptınız bu süreçte hangi ilaçları içtiniz bebeğe herhangi bir zararı oluyormu bu enfeksiyonun ???

ayh tatlım dert etme daha neler göricen hamilelik sürecinde mantarda olucan daha. ilacla tedavi eder doktorun temiz tut sen kuru tut hergun çamaşır değiş ilaçları zamanında al geçer. geçmiş olsun

Ben henüz başındayım ama bende de idrar yolları enfeksiyonu varmış:44:
Beni rahatsız eden bir durum yok,yanma,kaşıntı falan..
Doktorum ilaç yazmadı,sadece bol su iç dedi..
Genelde oluyor bildiğim kadarı ile hamilelikte..

ya bende 8 haftalık hamileyim.yanma kaşıntı yok ama sanırım bakteri miktarı cokmuş.doktor largopen verdi.ilacı dün yarıda bıraktım korkuyorum ya progestan,largopen,folic asit içim dışım ilaç oldu varmı bu kadar ilaç kullanan kızlar.yoksa devammı etmeliyim largopene................? bi akıl verin lütfen

dün doktordan geldim ve aynen dediğini yazıyorum:

erken doğum olmasın istiyosan su iç,idrar yolu ilt.olmasın istiyosan su iç,ödem olmamak istiyosan su iç,kilo almamak istiyosan su iç,kum döküyosanki bazı hamileleirde oluyo)su iç..

kısaca her şeye su iç dedi bana doktorum.ilaç içer gibi su iç çişini yap dedi:-))))

benimde kasklarımda çok sancm var,doktor enfeksiyon olup olmadığını anlamak için idrar tahlili yaptı...sonçlar cuma günü çıkacakmış..idrar yolu enfeksiyonu kasıklarda çok ağrı yapar mı??.özellikle yürürken ve yatakta sağa sola dönerken çok sancım oluyor....

benimde kasklarımda çok sancm var,doktor enfeksiyon olup olmadığını anlamak için idrar tahlili yaptı...sonçlar cuma günü çıkacakmış..idrar yolu enfeksiyonu kasıklarda çok ağrı yapar mı??.özellikle yürürken ve yatakta sağa sola dönerken çok sancım oluyor....

değişiklik gsterebiliyor bu durum.arkadasın dediği gibi bol su iç. ilaç verirse zamanında kullan. ama ağrı yapması ilginç.. doktoruna sor mutlaka

benim de haftalarca süren idrar yolu enfeksiyonum oldu, hala da devam ediyor..şu an 35. haftadayım..27. haftada falan başlamıştı sanırım... bu sürede doktoruma güvenerek verdiği her ilacı içtim, ama tabii korktum da içerken, largopen 2 kez kullandım,monural diye tek kullanımlık bir ilaç da verdi 2 kez, başka bir antibiyotik daha verdi, prunol diye bir toz verdi, hepsini içtim, ama geçmedi, sadece azaldı.. doktor önemli olan idrar kültüründe üreme olmaması dedi.. bu bazı hamilelerde olan birşey, bol su dedi, şu an hala var ama sıkıntım yok.. sanırım en önemlisi bol su dediğiniz gibi...

bende oldum bir dahada yaptırmadım..çünkü dr a her gittiğimde tuvaletim gelmiyor :60:
psikolojikmidir nedir..ama devam ettiğini düşünüyorum
çünkü idrar yaparken kasıklarımda sancı oluyor..ayaklarımı sürekli sıcak tutuyorum çorapsız hatta patiksiz dolaşmıyorum buda önemliymiş.bide fil gibi su içeceğiz

ben de daha yeni gebeyim hiç böyle şeylerden haberim yok. ama çok kaşıntım oluyo bi de idrarımın kokusu değişti sanki.. bugün doktor rutin testler arasında idrar testi de istedi, acaba iltihab falan bulurlar mı ki. hiç ilaç kullanmak da istemiyorum..

Son düzenleme:
Kullandığın ilaçlar çok yüksek dozda olmaz. Gebeliğini tehlike atıcak ilaçlar olmaz. korkma korkulck birse yok. temiz tut hergun çamaşır değiş nemli olmsın hiç. bol su iç birseyin kalmaz

Evet ben daha yeni geçirdim..Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor..Bu enfenksiyon hemen hemen bütün gebelerde görünüyor..Zaman zaman oluyor ve geçiyor..Bana alfasid verdi kullandım 1 hafta ve bol bol su içmem önerildi hamd olsun iyiyim şimdi..Bebeğe de zararı yok.. Bende hiç bir belirti de yoktu istifar şikayeti ile gittim tahlilerde çıktı kimi insan da nadir de olsa belirti istifarmış..

Geçmiş olsun..

BENİM DE KASIKLARIM ÇOK AĞRIYOR ÖZELLİKLE YÜRÜRKEN VE OTURUP KALKARKEN BİR DE SÜREKLİ ÇİŞİM VAr gibi tahlil yaptırdım ama ilaç vermedi bana

BENİM DE KASIKLARIM ÇOK AĞRIYOR ÖZELLİKLE YÜRÜRKEN VE OTURUP KALKARKEN BİR DE SÜREKLİ ÇİŞİM VAr gibi tahlil yaptırdım ama ilaç vermedi bana

Kaçıncı haftandasın..? Belki ihtahap felan yoktur ondan vermemiştir..Ya da az miktarda vardır gerek görmemiştir..

ya bende 8 haftalık hamileyim.yanma kaşıntı yok ama sanırım bakteri miktarı cokmuş.doktor largopen verdi.ilacı dün yarıda bıraktım korkuyorum ya progestan,largopen,folic asit içim dışım ilaç oldu varmı bu kadar ilaç kullanan kızlar.yoksa devammı etmeliyim largopene................? bi akıl verin lütfen

largopen antibiyotik dimi ?
mikroorganizmalara karşı bakterisid etkilidir.
ilacına devam et tatlım yarım bırakma etkisi olmaz. geçmiş olsun

idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal akıntı sorunu olan arkadaşlar ;

---vajina ve kasık bölgenizi mümkün oldukça temiz ve kuru tutun.vajinanın içini sabunla yıkamak oradaki asit dengsini bozacağındn mantar enfeksiyonu riskini arttır.
---rahat ve bol giysiler giyin ve sentetik giysiler giymeyn
---pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.
---enfeksiyon olunca doktorunuza mutlaka eşinizinde tedavi olup olmayacağını sorun

Back
X