idrar yolu enfeksiyonu

Eylul_320

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
96
18
88
Merhaba arkadaşlar ben yurtta kalıyorum ve oda arkadaşım geçen gün çok ağrısı olduğu için yurda ambulans geldi ve hastaneye gitti ağır derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış . ben internetten baktım ama net bir şey bulamadım aynı tuvaleti kullanıyoruz bana da bulaşabilir mi ? Bilenler cevaplayabilirse çok sevinirim

Maaalesef bulaşabilir bir rahatsızlık hissedersen hemen doktora başvur

Bir internet sitesinde "İdrar yolu enfeksiyonu kalıtsal ve bulaşıcı bir hastalık değildir" diye bir yazı okudum az önce.
Ben bulaşır diye biliyordum ama emin olamadım.
Bulaşıcı olan sadece mantar mı acaba?

Wc ye girmeden iyice dezenfekte etmek belki bulaşma riskini azaltır dikkat etmen gerek canım arkadaşınada bol su içmesini ve iç çamaşırını ütülemesini öner..ayakları sıcak tutmakta mühim..geçmiş olsun

Ortak wc ler her türlü hastalık için tehlike. Girmeden önce çamaşır suyu dökün. Klozet kağıtları var onlardan kullanın. Dezenfektanla silin. Biraz uğraştırıcı ama tedirginliğinizi hafifletir

Ben de bilmiyorum ki internette tuvaletten bulaşır yazmıyordu cinsel yolla gibi şeyler yazıyordu ama bi sormak istedim yine de umarım değildir

Hrr türlü mantar ve enfeksiyon bulaşabiliyor kadından kadına canım

Reactions: IKS
çok dikkat edicem artık teşekkür ederim cevabınız için :)

Tuvaleti camasir suyuyla yikamadan kullanmayin. Idrar yolu enfeksiyonu en cok tuvalet yoluyla bulasir.

Canim bi çamaşır suyu alin tuvaleti kullandiktan sonra temizlesin. Yada sen Girmeden once tuvalete dok ve fircala. Elinede eldiven tak. Bimde tek kullanimlik eldivenler satiliyor fiyatı gayet uygun

Ben de bilmiyorum ki internette tuvaletten bulaşır yazmıyordu cinsel yolla gibi şeyler yazıyordu ama bi sormak istedim yine de umarım değildir

Cinsel yolla bulaşıyor diye ben de okudum evet :)

Hrr türlü mantar ve enfeksiyon bulaşabiliyor kadından kadına canım

Ben acaba şöyle mi diye düşündüm.
Mantar falan umumi wc'lerden bulaşıyor.
Yine umumi wc'lerden enfeksiyon da kapıyoruz ama acaba enfeksiyonlu biri kullandığı için mi kapıyoruz yoksa oradaki herhangi bir mikropla temas ettiğimiz için mi kapıyoruz onda emin olamadım.

Bu da eltimin "senden bana hormon bozukluğu bulaşacak" demesine döndü

Ortak wc ler her türlü hastalık için tehlike. Girmeden önce çamaşır suyu dökün. Klozet kağıtları var onlardan kullanın. Dezenfektanla silin. Biraz uğraştırıcı ama tedirginliğinizi hafifletir
İlk iş çamaşır suyu alıcam . Teşekkür ederimm

Eltinden başlarsak tek cümle yok artık
Wc den de bulaşıyor wc ye giren önceki bayandan da bulaşıyor
Bazende erkekten cinsel yolla bulaşıyor
Kısacası kadın olmak zor fındık hep risk altında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…