• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

idrar yolu enfeksiyonu

idrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı bi hastalık değil. Bu sorunu yaşamış bir insan olarak söylüyorum. uzun seneler yaşadım fakat ailemden kimseye bulaşmadı böyle birşey yok. Bulaşıcı olan hastalıklar farklı. Sadece iç çamaşırlarınızı ayrı yıkamanızı öneririm

idrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı bi hastalık değil. Bu sorunu yaşamış bir insan olarak söylüyorum. uzun seneler yaşadım fakat ailemden kimseye bulaşmadı böyle birşey yok. Bulaşıcı olan hastalıklar farklı. Sadece iç çamaşırlarınızı ayrı yıkamanızı öneririm
Gerçekten mi ya çok teşekkür ederim iyi ki söylediniz içim rahatladı bi nebze de olsa. Öyle yapıyorum zaten ben ailemin yanına gittiğim için her hafta çamaşırlarımı orda yıkatıyorum :)

Gerçekten mi ya çok teşekkür ederim iyi ki söylediniz içim rahatladı bi nebze de olsa. Öyle yapıyorum zaten ben ailemin yanına gittiğim için her hafta çamaşırlarımı orda yıkatıyorum :)
Hiç korkmayın bulaşmaz kesinlikle :) Arkadaşınız da kendisini sıcak tutsun verilen antibiyotikleri ihmal etmesin düzenli kullansın çabucak atlatır. Geçmiş olsun

Hiç korkmayın bulaşmaz kesinlikle :) Arkadaşınız da kendisini sıcak tutsun verilen antibiyotikleri ihmal etmesin düzenli kullansın çabucak atlatır. Geçmiş olsun
Çok sağolun ben de söyledim ilaçlarını düzenli kullanması gerektiğini falan dikkat eder umarım :)

Bol bol çamaşır suyu dökün o çıktıktan sonra.Dikkatli olun.Bende anneannemde kalınca bulaşmıştı...Çok çekmiştim...

Bende cok yasarim ama bulastigini gormedim bol bol su icin hatta surahinin icine limon dilip atin cok iyi geliyo

Geçmiş olsun ya :KK43: Dikkat ediyorum artık Allahtan şubat tatili geldi de evime gidiyorum rahat rahat tuvalete gireceğim :KK70:

Ben de geçenlerde aynı sebepten acillik oldum
Lökosit 500 çıkmış
Doktor çok yüksek dedi
Gece gitmiştik serum verdi

Ben oncesinde bir hafta boyunca hastane kontrollerim olduğu için surekli hastane tuvaletini kullanmak zorunda kalmistim
Sanırım ondan oldu ama berbat bir durum

Evliyim ve her an tekrarlayabilir

Kullandığınız tuvaletlere çok dikkat edin ve tuvalete girmeden önce de mutlaka ellerinizi yikayin

Ben de geçenlerde aynı sebepten acillik oldum
Lökosit 500 çıkmış
Doktor çok yüksek dedi
Gece gitmiştik serum verdi

Ben oncesinde bir hafta boyunca hastane kontrollerim olduğu için surekli hastane tuvaletini kullanmak zorunda kalmistim
Sanırım ondan oldu ama berbat bir durum

Evliyim ve her an tekrarlayabilir

Kullandığınız tuvaletlere çok dikkat edin ve tuvalete girmeden önce de mutlaka ellerinizi yikayin
Artık çok dikkat ediyorum hiç belli olmuyor nerden ne bulaşacağı geçmiş olsun size de

İdraryolu enfeksiyonu bulaşıcı mı ki:110:
Eğer öyleyse bence o girdikten sonra tuvaleti temizleyin öyle kullanın.

Merhaba arkadaşlar ben yurtta kalıyorum ve oda arkadaşım geçen gün çok ağrısı olduğu için yurda ambulans geldi ve hastaneye gitti ağır derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış . ben internetten baktım ama net bir şey bulamadım aynı tuvaleti kullanıyoruz bana da bulaşabilir mi ? Bilenler cevaplayabilirse çok sevinirim

Hayır
Ama siz yine de tuvaletinizi tutmayın günde 2 ltre su için. Tuvalet temizliğini önden arkaya yapın. İç çamaşırlarınız pamuklu olsun.

Kadınların idrar yolu erkeklere göre daha kısa olduğundan kadınlar kolay yakalanıyorlarmış. Genelde benim az su içip çiş tutmaktan oluyor . Bi antibiyotik ya da antiseptikle geçen ama her dikkat etmediğinde geri gelen ve tedavi edilmezse nefrite kadar dönüşebilen illet rahatsızlık

Genelde insanın kendi genital organını hijyenik tutamamasından
Yani kendinden bulaşıyo kendine

:)
Arkadaşın 1 saat az bile duruyomuş
Ben wc de ağlıyodum :(

Bulaşmaz.
Enfeksiyonlu idrarı kendi idrar yolunuza bulaştırmadığınız sürece. Çişin, kakanın üstüne oturmayın kâfi.

Back
X