İdrara cikamamak

hurnaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
131
31
298
Malatya
Slm hanımlar
Bir yakınım idrara çıkamıyor ancak hastaneye gidiyor sonda takiyorlar
Aranızda bu sorunu yasamış yada yaşayan varmi yardımcı olursanız cok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum...

Akut üriner retansiyon adı verilen idrara çıkamama durumu, idrarın sıklıkla doktor tarafından boşaltılmasını, dolayısıyla doktora veya acil service gidilmesini gerektirir.

[h=1]Evde Tedavi[/h]Akut üriner retansiyon adı verilen idrara çıkamama durumu, idrarın sıklıkla doktor tarafından boşaltılmasını, dolayısıyla doktora veya acil service gidilmesini gerektirir. Evde deneyebilecekleriniz sınırlıdır; ağrı çekiyorsanız gecikmeden tıbbi yardım alın. İdrar akışını uyarmak üzere, ılık su dolu bir küvette oturmayı veya duşta akan su altında durmayı deneyebilirsiniz.

alıntı

Mesane, idrar torbası, dolu olduğu halde idrar yapılamamasından kaynaklanan rahatsızlıktır. Karnın alt bölgesi gerginleşir ve bastırdığınızda ağrı hissediyorsanız tıp dilinde akut retansiyon adı verilen bu rahatsızlığa yakalanmışsınızdır. Hastalığın ortaya çıkmasının nedenleri arasında; böbreklerde taş, prostat büyümesi, idrar yollarının doğuştan kusurlu olması, fazla miktarda alkol içmek, mesane felci, belsoğukluğu, sinir hastalıkları ve üşütmek gibi rahatsızlıklar sayılabilir. İlk tedbir olarak hastanın karnına içinde sıcak su olan bir şişe konur. Sıcak su ile banyo yapılırken, idrar çıkarmaya çalışılır. Ayrıca aşağıdaki bitkisel tedavi de uygulanabilir.
Tedavi için gerekli malzeme : Kişniş, su.
Hazırlanışı : 4 bardak suya iki çorba kaşığı kişniş konur. Kaynatıldıktan sonra süzlür. Günde iki kere birer çay bardağı içilir.

alıntı

Muhtemelen akut retansiyon
Hastanın herhangi bir rahatsızlığı var mıydı?
Börek taşı gibi mesela.
Uzun zamandır yoksa üşütmeden kaynaklı da olabiliyor bazen.
Doktoru nasıl bir teşhisde bulundu? Bunları cevaplarsanız yardımcı olabilirim

Herhangi bir teşhiste bulunulmadı unv hastanesine sevk ettiler
Bildigim kadarıyla herhangi bir rahatsızlığı yoktu

Evde yapabilecekleri kısıtlı maalesef
Sıcak suyu denemesini söyleyin doktoruna gidene kadar
İşe yaramazsa yine doktora veya acile gitmesi gerekir
geçmiş olsun

Kendisi hiç yapamıyor ancak acil servise gidip sonda taktıktan sonra yapabiliyor.

bu sürekli sonda takma durumu ne zamandır var? doktorlar sondayı pek önermezler

ben acile gittiğimde bi serum takmıştı hemen yapmıştım

juno*nun dediği gibi bi üroloji uzmanına gidin

evde maydonoz suyu, yabanmersini tüketin

Onada serum beiyorlarmış ama yine aynı şey Pazartesi gidecek doktora

bütün tahlilleri yapıldımı ki yapıldığı halde hiçbir teşhis konulamıyormu

benim büyük bir üzüntü sonrası bagısıklığım cökmüştü bütün vücudumda ucuklar cıkmıstı ki ömrümde ucuk nedir bilmezdim
özellikle genital bölgemde 20 civarı ucuk vardı
idrarı yapmak resmen işkenceydi,aglıyordum her seferinde
doğumda cektiğim agrı bile bunun yanında hafif kalıyordu
sonra anladım ki aslında idrarımızı yaptığımız için bile şükretmeliyiz
2 hafta resmen agrıdan uyku uyuyamaz olmustum

Allah tez zamanda şifasını versin yakınınızın,bir daha da yasamasın insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…