Ifsa

Umarım ciddi yaptırımları vardır. Çünkü çok çirkince.
Kadının yaptığı doğru benim yaptığım cirkince mi.
Bu kadın yüzünden kaç evli kadın yuvasından oldu, kaç çalışan görevinden oldu. Kadın öyle iğrenç biri ki. Kadını tanimani isterdim. Bana hak verirdin

Bu kadın yüzünden kaç evli kadın yuvasından oldu, kaç çalışan görevinden oldu. Kadın öyle iğrenç biri ki. Kadını tanimani isterdim. Bana hak verirdin

Yasal yollardan yapın ne yapıyorsanız. O evli kadınların kocaları adam olsaymış.

Hakliyken haksiz duruma dusebilirsiniz. Bir kisinin fotolarini ve bilgilerini izinsiz kullanmis olursunuz. Savciliga basvurup sorusturma acilmasini istemek en mantiklisi

kadını ifşa ederken ahlaksız kocan için ne yapmayı düşünüyorsun peki?
ikisinin de birbirlerinden farkları yok

Bir şey yapmak istiyorsan kocan ile olan ilişkisinden yola çıkarak tazminat davası aç. Özel hayatını kullanarak ifşa hareketine girersen hukuki açıdan sonuçları senin için hoş olmaz. Öfkeyle kalkp zararla oturma.

Devlet gorevlisi olmasi sart defil herhangi bir insani "ifsa" etmek suctur.evlendiginiz adam para karsiligi seks yapiyorsa onu ifsa edin, ne dersiniz? Para karsiligi oldugundan eminseniz ancak sikayet edebilirsiniz.

Selam kk. Avukat olan yada hukuk bilgisi olanlar yardım edebilir misiniz.

Bir kamu görevlisi çıkarları doğrultusunda güçlü adamların bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Karşılığında yükseliyor. Bu kadinin sevmediği insanlar çok emek verse de yükselemiyor. çalıştığı kurum biliyor ama güçlü adamlardan cekindiklerinden birsey yapamıyor.

Şöyle birsey yapılsa sosyal medyadan bu kadının bütün sicili ve fotoğrafını ve menfaatleri uğruna kendini pazarliyor diye paylasilsa.
Bunun hukuki yaptırımı ne olur. Kamu gorevlisini ifşa eden biri hakkında cezayi yaptırımı var mı.

Sicil ve fotoğraflarını paylaşarak TCK 134. maddesi 1 ve 2. fırkası ihlal edilir ve hapis kararına kadar gidecek yaptırımları vardır, kendini pazarlıyor diye yazarsanız da iftira, şeref ve onura karşı işlenen suçlar kapsamında TCK 5237 sayılı kanunun 2. kısım 8. bölümüne ve TCK 267. madddeye aykırı davranmış olur, hakkınızda maddi manevi tazminat davası açılması ve yine hapis kararıyla karşı karşıya kalırsınız, zira kadının yaptığını söylediğiniz şeyi siz iddia ediyorsunuz, yasalara göre iddia eden kişi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir, kısaca ifşa yoluna giderseniz suç işlediğiniz için mahkemeye verilirsiniz.

Bu durumda iddia ettiğiniz konuda diğerleriyle ilişkisini de ifşa edemezsiniz, yine 3. şahısların özel hayatının gizliliğini ihlal suçuna giriyor çünkü, eşinizle olan ilişkisini ispat edebilirsiniz sadece, onu da yine sosyal medyadan ifşa edemezsiniz eşinizin özel hayatını ihlal etmeniz de suç, yazışma, telefon görüşmesi gibi şeyleri eşinizin izni ve onayı olmadan kullanmanızda haberleşmenin gizliliğinin ihlali sayıldığından yine suç, eş olmanız ifşa hakkı vermiyor maalesef, eşiniz sizden şikayetçi olsa kazanır davayı, ki özür dilerim ama madem eşiniz sizi aldattı muhatabınız eşinizdir.

Son düzenleme:
Arkadaşım içim elvermese de söyleyim hiç bulaşma afedersiniz ama it itin kuyruğuna basmaz. Gizli saklı ifşa edemezsin. Olan sana olur. Rüşvet var mı bilmiyorum ama bu ülke de rüşvette suç değil artık,çok yakın bi zamanda anladık.eğer bağlı bulunduğunuz bi sendika varsa ve taraf tutmayacağına inanıyorsan onlara ilet onlar halletsin.

Ben calismiyorum suan. Böyle birşey yapsan kadın bana birsey yapamaz bunu biliyorum. Bu kadinin kendini pazarladigi adamlardan biri malesef evlendigim adam. Evlendigim adamla zitlasmamak için dava edemez de devlet görevlisi ifşa ettim diye kamu davası açılır mi bana.

Kadını boşver bu enerjiyi kocanı boşamak için harca. En mantıklı ve onurlu yol budur çünkü.

Boşanmamaak için bir nedenim yok artık. Adamı bosarken ortalığı yakmak istedim. Icim oyle sogur.

Kadın menfaati için kendini pazarliyor adam da aracı olmuş. Yani Adam sadece kendi kullanmamis başkalarına da kullandirmis.

Böyle adamla evliymisim. Dün öğrendim malesef. Bu igrencligi ogrendigimden beri midem kaldirmiyor. Ifsa yolu geldi aklıma. Ama ceza, mahkemeyle ugrasmamak için yapmayacağım.

Benim ifşa etmemdeki amaç toplumsal boyutudu. ifşa olunca kendini kurtarmak için adamların bütün kirli çamaşırları döker (Ben yaniyorsam herkes yansın diyen tip) adamların içinde evlendigim adam da çıkacak.
Bu da boşanma davasında benim işime yarar diye düşündüm. Çünkü resmi olarak o kadar temiz yapmiski bu tür pisligi ispatlayamacagim.

Boşanmamaak için bir nedenim yok artık. Adamı bosarken ortalığı yakmak istedim. Icim oyle sogur.

Kadın menfaati için kendini pazarliyor adam da aracı olmuş. Yani Adam sadece kendi kullanmamis başkalarına da kullandirmis.

Böyle adamla evliymisim. Dün öğrendim malesef. Bu igrencligi ogrendigimden beri midem kaldirmiyor. Ifsa yolu geldi aklıma. Ama ceza, mahkemeyle ugrasmamak için yapmayacağım.
Elinizde kanıt var mı? İfşa diyorsunuz ama sözlü olmaz ki bu işler. İspatınız varsa mahkemede kullanın,eşinizden boşanırken.
Birilerine duyurmak istiyorsanız (yöneticilerine mesela) isimsiz bir şekilde gönderilebiliyorsa posta yoluyla gönderin,duyurmuş olursunuz ama sizinde başınız yanmaz. Kadın evliyse eşinede aynı yolla ulastırabilirsiniz belgeleri.
Kanıtım yok duydum,gördüm diyorsanız lafla pek birşey yapamazsınız. İftiracı konumuna düşersiniz.

Canim benim bildigim 657 sayili memurlar kanununda memurun hizmet disindaki davranislarinin duzgun olmamasi ile ilgili disiplin hukumleri var. Acip oku kanunu. Memurluktan atmaya kadar. Tabi ispatlaman şart. Ve bunu memurun bagli oldugu disiplin kuruluna sunman lazim diye biliyorum. Eger kanitlayamiycaksan bulasma karsi taraf dava acabilir. Ayrica ifsa etmen suç tabiki.
Ayrica esini bosarken aldatildiginı ogrendiginden bosayacakmissin ya orda ifadende bu ismi verirsin delilin varsa. Yani mahkeme bu kisilerin telefon dokumlerini isteyip olayi aydinlatabilir. Ama kime guvenceksinki örtpasta edilebilir guclu cevresi var diyosun. Bi avukattan yardim al ayrica burdan kimse detayli yardim edemez. Bizim bilgilerle hareket etme basin agrimasin iyi bi avukat bul

bir ahlaksizlik varsa elbette bu cezasiz kalmamali.
Ancak!!
eger iftira varsa! maalesef bu cok oluyor. eger iftiraysa bu. ozaman O iftira edenler, O sikayet edenler asla cezasiz kalmamali.
baslarina dertlerin en büyüyü acilmali!!!
insanin adini batirdiklari ve toplum icindeki kisilik degerini mahfettme cüretinde bulunduklari icin cezalarin en kötüsünü almalilar..

Bir insan sikayet ediyorsa adam gibi arkasinda durmali.
ki kendisiyle yüzlesilebilinsin.
Eger insan hakliysa korkmaz zaten söylediginin arkasinda dimdik durur.

bir ahlaksizlik varsa elbette bu cezasiz kalmamali.
Ancak!!
eger iftira varsa! maalesef bu cok oluyor. eger iftiraysa bu. ozaman O iftira edenler, O sikayet edenler asla cezasiz kalmamali.
baslarina dertlerin en büyüyü acilmali!!!
insanin adini batirdiklari ve toplum icindeki kisilik degerini mahfettme cüretinde bulunduklari icin cezalarin en kötüsünü almalilar..

Bir insan sikayet ediyorsa adam gibi arkasinda durmali.
ki kendisiyle yüzlesilebilinsin.
Eger insan hakliysa korkmaz zaten söylediginin arkasinda dimdik durur.

ekliyorum; cezayi ise adalet verir. siz adalet degilsiniz.
sizin bahsettiginiz sey adalet ile bagdasmiyor bile. ifsa diyorsunuz. ya sizin sandiginiz gibi degilse? ozaman bir insanin hayatini mahfetmis olursunuz.
bu okadar kolay olmamali. buna sebep olanlar cezanin alasini almali.

herseyin bir yolu var.
bunun yolu da gerekli yere basvurmaktir. ama arkasinda durabilmektir.

Back
X