Iftar açma ve çocuklar

Daha az önce bunu konuşuyorduk biz de :)
İkiz çocuklarım var 1 yaş dönemi ramazana denk geldi.
Gece uykusuna yatırır öyle iftar ederdik :)
Erken uyurlardı.

Ama sonraki yıllar hep bir telaş.
Şimdi 4 yaşındalar,yedin yemedin derken yine geçiyor bir şekilde.

Bir ara da sahurlarımız krizdi.
Davul sesine korkuyla uyanıp delice ağlıyorlardı,yiyemiyorduk filan..pff zor şeyler.

Zaten bebek kısmı anne yemek yerken hissediyor,uyanıyor ne hikmetse :KK66:

Allah kolaylık versin,bu sene de böyle gider herhalde :KK66:

Ahaha oyle valla. Benimkiler yemege izin veriyorlar sagolsunlar, ama bi keyif cayi icirmezler, uyutmus olsam bile o cay bi sekilde soguyor :KK43:

Iyi geceler herkese
Bu saate konu açacak kadar bunaldım hanımlar.

Iftar saatinde çocuklar zıvanadan çıkıyor.
2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Öğlen uyumak istemediginde akşam 7-8 arası uyuyor.
Bebekte öyleydi.(8aylık)

Ancak gelgelelim ramazan girdiginden beri çocuklar uyumuyor.

Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)

Bebeğe gelince sanırım büyüdüğü için dönemsel olan bir uyumama hallerine girdi.
8de yatırsak oda akşam uyanıyor. Genelde huysuz oluyor.
Biz burda 21:24de iftar açıyoruz.
Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
Orucumdan da bişey anlamıyorum ne huşu kalıyor ne huzur...
Küçük cocuklu anneler,siz nası yapıyorsunuz? Fikirlerim tükendi
Valla canım benin küçük oğlan da ayni. Normalde horul horul ama ramazan da ya hasta olur ya uyanip krize girer sahurda,iftarda kucağınıza oturacam diye ağlar huzursuz eder. Bu çocuklar ramazana ayarli heralde. İnsani delirtiyolar

ikiz benimkiler hep aksiyon hep kirl
Iyi geceler herkese

2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Bebekte öyleydi.(8aylık)

Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)

Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
ikiz benimkiler ayni seyler yemek uyku oturma haram sabrediyoruz Allah saglik versin cocuk buyutmek zor iş gececek insallah

3 yildir derken 3 yasindami yapıyor bunlari Allah kolaylık versin benim kızda uc yasinda kendi yemegini kendibyer yerken doksede bize rahatsızlığı olmaz

Üç yaşına girmesine üç ay var ve evet oğlum hala yapıyor bu hareketleri. Tek başına yemek istemiyor. Ancak makarna olursa tek yiyor. Dökmesi inanın umurumda değil ama her eylemden çok çabuk sıkılan, her daim atraksiyon isteyen bir oğlum var :) bu sebepten yemek yiyecek kadar durmaya sabredemiyor. Ne güzel siz şanslısınız demek ki.

Çocuğunuza uyku eğitimi vermelisiniz bana göre.
Çocukla anne baba olarak çok kaliteli bir biçimde oyun oynamalısınız.
Birlikte resim yapmak, eğer yaşı uygunsa keskin olmayan tavşan makaslarla el becerisi geliştirmek ve onu yaptığı işlerde takdir etmek için küçük ödüller... Mesela güzel bir yapıştırma olabilir.
Uyku anında aşırı hareket, oynama isteği, uykusuzluk, uykudan kaytarma vs. çocuğun gerçek oyun ihtiyacı olduğunun göstergesidir.
Çocuklar düzeni sever. Rutini sever ama uyum sağlaması güçtür. Çünkü karşısında genelde oflayan, bağıran, hayır diyemeyen, kural koyamayan, disipline olamamış anne-baba görür.
Ne yazık ki türk annelerinin hastalığı bu.
Böyle olduğunu düşünüyorsanız ya kendiniz araştırıp uygulayın ya da yardım alın derim.

Üç yaşına girmesine üç ay var ve evet oğlum hala yapıyor bu hareketleri. Tek başına yemek istemiyor. Ancak makarna olursa tek yiyor. Dökmesi inanın umurumda değil ama her eylemden çok çabuk sıkılan, her daim atraksiyon isteyen bir oğlum var :) bu sebepten yemek yiyecek kadar durmaya sabredemiyor. Ne güzel siz şanslısınız demek ki.
Benim kiz pek istahli olmadigindan belki soyle soyleyim bulundugum bolgede kizimin yaramazliklarindan taniniyorum inanilmaz hareketli bi cocuk ikiside evin disinda cok haylaz biri saga kacar digeri sola ama evin icinde cok sukue iyiyiz

herkes nasıl yapıyorsa konu sahibi de öyle yapar hanımefendi.

zira konu sahibi çok büyük bir dermiş gibi çaresiz ve tükenmiş hissediyor.

yemek esnasında çocuk kirlenmiş, yemekten kalkmak zorunda kalınmış. eee ne var bunda.

adı üstünde bebek !

ama bu kadar bittim tükendim usandım hallerine hak veremeyeceğim malesef.

orucum diyor, çocuklarım yüzünden ibadetinden huzur ve huşu bulamıyorum diyor.

benim bu konudan anladığım tek şey, konu sahibi çocuklarından bıkmış usanmış.

Acaba bir bizmi böyleyiz diye merak edip konu açtım. Ahlanip vahlanmıyorum ama o halimi görseniz siz vah vah dersiniz. Duruyorlar duruyorlar ezan vakti çoşuyorlar, bir insan olarak oley yaşasın diyecek degilim.
Başka annelerden fikir ve ipucu almaya gelmiştim ama görüyorum ki neredeyse herkesde durum aynı.
Bu beni bir nebze sakinleştirdi. Uslubunuz da çok sert. 10 yaşında bir oğlunuz var ama eskiyi unutmuşsunuz besbelli.
Benimkiler şu an 2 bucuk yaşında ve 8 aylık. Belki biraz empati yapabilirsiniz

Çocuğunuza uyku eğitimi vermelisiniz bana göre.
Çocukla anne baba olarak çok kaliteli bir biçimde oyun oynamalısınız.
Birlikte resim yapmak, eğer yaşı uygunsa keskin olmayan tavşan makaslarla el becerisi geliştirmek ve onu yaptığı işlerde takdir etmek için küçük ödüller... Mesela güzel bir yapıştırma olabilir.
Uyku anında aşırı hareket, oynama isteği, uykusuzluk, uykudan kaytarma vs. çocuğun gerçek oyun ihtiyacı olduğunun göstergesidir.
Çocuklar düzeni sever. Rutini sever ama uyum sağlaması güçtür. Çünkü karşısında genelde oflayan, bağıran, hayır diyemeyen, kural koyamayan, disipline olamamış anne-baba görür.
Ne yazık ki türk annelerinin hastalığı bu.
Böyle olduğunu düşünüyorsanız ya kendiniz araştırıp uygulayın ya da yardım alın derim.
Uyku düzeni, ilgi alaka vs. Bunları bende yapıgorum ilgimide cekiyor ama geçtigimiz günlerde cok farklılaştılar..normal günlerde yemek saatlerinden farklı geçti

Acaba bir bizmi böyleyiz diye merak edip konu açtım. Ahlanip vahlanmıyorum ama o halimi görseniz siz vah vah dersiniz. Duruyorlar duruyorlar ezan vakti çoşuyorlar, bir insan olarak oley yaşasın diyecek degilim.
Başka annelerden fikir ve ipucu almaya gelmiştim ama görüyorum ki neredeyse herkesde durum aynı.
Bu beni bir nebze sakinleştirdi. Uslubunuz da çok sert. 10 yaşında bir oğlunuz var ama eskiyi unutmuşsunuz besbelli.
Benimkiler şu an 2 bucuk yaşında ve 8 aylık. Belki biraz empati yapabilirsiniz

Siz yazdıklarımı doğru okuduğunuza emin misiniz ?

Bittim, tükendim diyorsunuz,
Yaptığınız ibadeti bile tam manasıyla yapamadığınızdan şikayetçisiniz ?
Sabır diyorum hanımefendi sabırr....

çok şükür ne anneliğimde yaşadığım sorunları unuttum, ne de yorumum çok sert değil.

sadece sizin gibi bitik, mahfolmuş haldeyim diye yakınmadım. sabredeceksiniz. annelik böyle birşey.

Anlamak istediğiniz gibi anlamayın !!!

Anlatılmak isteneni anlayın rica edicem.

Ben konuyu anlayamadım

ne yani, siz şimdi yemek saatlerinde çocuklarınız uyusun, ayak altında dolaşmasın,

bende keyif çataraktan yemeğimi mi yiyeyim diyorsunuz ?

siz süs bitkisi gibi cocuklarınız mı olsun istiyorsunuz ?

bir evde ses varsa, o evde hayat vardır.

2 çocuk annesi olmuşsunuz ama çocukların huysuzluklaşacaklarını, nöbetleri olacağını,

sizi zaman zaman bunalıma sokacaklarını hesap etmemişsiniz belli ki.

başka ne desem bilemedim
Rahatca yemek yemek istegi keyif catmak mi? Bu kadar kotu bir sey mi annelik ya :D

Siz yazdıklarımı doğru okuduğunuza emin misiniz ?

Bittim, tükendim diyorsunuz,
Yaptığınız ibadeti bile tam manasıyla yapamadığınızdan şikayetçisiniz ?
Sabır diyorum hanımefendi sabırr....

çok şükür ne anneliğimde yaşadığım sorunları unuttum, ne de yorumum çok sert değil.

sadece sizin gibi bitik, mahfolmuş haldeyim diye yakınmadım. sabredeceksiniz. annelik böyle birşey.

Anlamak istediğiniz gibi anlamayın !!!

Anlatılmak isteneni anlayın rica edicem.

Keyifli hatun,bugün biraz keyifsizmisiniz sanki o_OArkadaş gayet insani bir şey paylaşmış,yorulmuş,bunalmış,çıkışmanıza sebep göremedim.3 çocuk büyüttüm bende,bir şekilde üstesinden geldim,sofra saatlerimizde savaş ta olmuyordu fakat bu anneyi anlayabildim.Empati yapmak,"ben yaşamadım,o halde o da yaşamamalı,bunaldım dememeli"demek değildir,yanlış anlamışsınız sanki;)

Cocuklar annelerin yemek yoyecegi zmni biliyolarcsanki.. sofraya oturunca basliyolar:) surda bayrama ne kaldiki sabret:))

Bu birazda cocuklarin uyku duzeniyle alakali..benim en kucuk aksamdan beri kac kez uyandi.. simdi kendisi uyuyo hanimefendi ben burdayim gorduun gibi : (

Aksamlari erken uyumayi ogretmek lazim. Karinlari iyi doysunki uyanmasinlar erkenden...

Ben nasil yapiyorum?? Aksam 7-7.30 gibi buyukleri yatirmaya ugrasiyorum.. en kucugunde mamasini veriyorum sonrasinda az yaninda yatiyorum..sonra kalkiyorum uyuyunca.. bazen sofraya oturdugumda uyaniyo vs ama idare ediyorum. Esim evdeyse buyukleri o yatirir ben kizla ilgilenirim.

Geçen yılı hatırladım :)
Gece en az 7 defa uyanırdı oğlum, bizde 21.00 Den sonra iftar açıyoruz sahurda 3:40 gibi bitiyor geçen yılda böyleydi, zaten zaman kısıtlı, halsizim, bide üstüne uyumayan uyusada özellikle iftarda-sahurda uyanan bir bebek !
Ama bu yıl geçti:), sizinkide geçecek sabırlı olmaya çalışın, herşey geçiyor buda geçer:), size bol sabır diliyorum.

Konuyu tam okumadım açıkçası sadece bir cümle yazmak istiyoum çocukla hakkıyla ilgilenmek de ibadettir. Bunu unutmayalım :) hayırlı ramazanlar :)
Ben tutmuyorum. 1.5 yasina giricek bi kizim var. Ac kaldim mi gerilen sinirlenen ve oturdugum yerden kalkamayan bi insanim. Cocugun oesinde kosmak yemek hazirlamak vs.. fiziksel ve duygysal ihtiyaclarini karsilayamam sanirim. Kuru kuru oruc tutmus olurum sadece. Bence cocugumu ata ata otuc tutuyorsam sevap bunun neresinde..

Iyi geceler herkese

Bebekte öyleydi.(8aylık)

Benim dikkatimi farklı bir şey çekti. Sabrınız tükenmiş olabilir mi? Lohusa depresyonunda olabilir misiniz? Yazı dilinizde bebeğiniz için hep "bebek" kelimesini kullanmışsınız. Bağlanma probleminiz var gibi geldi bana. Sorununuza bir önerim yok ama kendinizi biraz dinlemenizi öneririm.

Iyi geceler herkese

Bebekte öyleydi.(8aylık)

Allah kolaylık versin :) benim 1 tane evladım var ama o bile zorlayabiliyorken sizi çok iyi anladım. Nacizane Önerim bebeğinizin uyku saatini biraz ileriye çekin sabah daha geç uyanır dinlenmiş olursunuz hem. Hem uyku saati iftar saatine yakın ya uyku bastırdıkça huysuzluk ediyor olabilir. Sofradayken ellerine bir şeyler verince de mi durmuyor minikler? Biz Mama sandalyesinin altına örtü serip eline bir şeyler veriyoruz o yerken bizde yiyoruz :) hayırlı ramazanlar

Back
X