iftar davetine ne hazırlasam, fikir lütfen....

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu :1:
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
hem davet yapacak başka kızlara da fikir olur :34:
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar :34:

Çorba olarak klasik mercimek yapma bence onun dışında domates çorbası, yoğurt çorbası ya da tarhana düşünebilirsin. Gerçi yoğurt biraz uğraştırabilir.

Son düzenleme:
kaç kişi gelecekler bilmiyorum ama bir menü geldi aklıma : izmir köfte, pilav, tavuk suyu çorba, börek, salata :) bence bunlardan güzel bir menü olur. çorba ve yemeğini sabah kalkınca yaparsın. sonucta ısınabiir bunlar. börek pilav ve salatayı aksam yaparsın. börek olarak milföy böreği yapabilirsin. marketten milföyü alıyorum içine azıcık bir kasar. hop fırına.hem kolay hem lezzetli :3: :3: :3:

canım annemin klasik misafir iftar yemeği: lahmacun fındık lahmacun deriz mersinde buna,çorba,ayran,yeşillik,turşu..
çok rahat oluyor canım yorulmuyor insan nihayetinde gelen oruçlu ağırlayan oruçlu hem bereketlide oluyor
soganını doğra iç malzemeni hazırla yolla fırına

Çorba olarak klasik mercimek yapma bence onun dışında domates çorbası, yoğurt çorbası ya da tarhana düşünebilirsin. Gerçi yoğurt biraz uğraştırabilir.

evet canım bende öyle düşünüyorum her davette mercimek çorba, bayıyor gerçekten....
yoğurt çorbası olabilir bak yazayım bunu bi köşeye :34:

kaç kişi gelecekler bilmiyorum ama bir menü geldi aklıma : izmir köfte, pilav, tavuk suyu çorba, börek, salata :) bence bunlardan güzel bir menü olur. çorba ve yemeğini sabah kalkınca yaparsın. sonucta ısınabiir bunlar. börek pilav ve salatayı aksam yaparsın. börek olarak milföy böreği yapabilirsin. marketten milföyü alıyorum içine azıcık bir kasar. hop fırına.hem kolay hem lezzetli :3: :3: :3:

kalabalık değil, bir aile gelecek....
gerçekten güzel bir menü canım, pilav koşulsuz kesin olacak zaten..çorba da yoğurt çorbası düşünüyorum....
buzlukta iki üç tane tavuk var, tavuklu bişeyler mi yapsam acaba :44:

kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu :1:
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar :34:

mercimek yada yayla çorbası
zeytinyağlı sarma
gül böregi
arnavut cigeri
küçük güveçlerde tavuk
islim kebabı

salata
pilav
yoğurtlu 2 çeşit meze
dondurmalı tavuk gögsü tatlıda:17:

benim menüm bu :56:

canım annemin klasik misafir iftar yemeği: lahmacun fındık lahmacun deriz mersinde buna,çorba,ayran,yeşillik,turşu..
çok rahat oluyor canım yorulmuyor insan nihayetinde gelen oruçlu ağırlayan oruçlu hem bereketlide oluyor
soganını doğra iç malzemeni hazırla yolla fırına

mantıklı canım ama ilk kez evime gelecekleri için ev yemekleri olsun istiyorum :34:

mercimek yada yayla çorbası
zeytinyağlı sarma
gül böregi
arnavut cigeri
küçük güveçlerde tavuk
islim kebabı

salata
pilav
yoğurtlu 2 çeşit meze
dondurmalı tavuk gögsü tatlıda:17:

benim menüm bu :56:

canım menü hem güzel hem zengin, şık da olur ama hem tavuk hem ciğer hem islim kebabı biraz ağır olmazmı....:30:

canım kolay gelsin öncelikle
yarın benimde misafirim var

mercimek çorbası
nohutlu pirinç pilavı
fırında domates biberli biftek
etli biber dolması
salata
karışık sebze yogurtlaması yeterli gibi geldi sizce

Son düzenleme:
Yaylaçorbası
Peynirli gül böreği (akşamdan hazırlayıp dolaba atabailirsin)
kürdan kebabı (bunuda bir gün önceden köftesini hazırlayıp patlıcanını kızartabilirsin)
pilav mutlaka komposto (mevsim için erik en iyisi)
güllaç (1 gün önceden yapabilirsin)
Benim menüm bu 1 gün önceden yapıp ertesi güne sadece fırına atmak ve çorba kalıyor :34:

canım menü hem güzel hem zengin, şık da olur ama hem tavuk hem ciğer hem islim kebabı biraz ağır olmazmı....:30:

sadece tavuk yapabilirsin sen canım biz o gün kalabalık olcaz sevgilimin ailesi ilk kez gelcek ondan yani ete fazlasıyla düşkünler sebzeden hoşlanmıyolar :1:

Canım bir klasik olan ve herkesin seveceği çorba soslu mercimekle başlarsın içine yoğurt koyanileceğin bir meze kıvamında salata hazırlarsın damak tadına göre biz patlıcanlı köz biberli çok severiz hem sıcak olduğu için ferahlatır yanına birde normal salata yemek olarak klasik şehriyeli pilav yap yada biraz değişik olsun dersen safranlı pilav yap yanınada fırında köfte patates yspabilirsin uğraştırmaz seni veya bir güveç yapabilrsin ama kolay olması açısından hepsini çiğden ( soğanı dahil) düdüklüye at öyle pişir tatlı olarakta çikolata soslu muhallebi çok kolay oluyor ben bugün yaptım:56:

Canim sana hem gosterisli acayip kolay bi tavuk tarifi vereyim.guvecin icine tavuk patates domates biber sarimsak baharatlar koyup once bi legende iyice harmanliyorum.guvecin icine tavuklar alta gelecek sekilde dizip kalanini ustune dokuyorum.hic yag koymuyorum cok az su ekliyorum.agzinida folyoyla kapatip kisik ateste yavas yavas pisiriyorum 2saate yakin .nefis oluyor kebap oluyor.dene istersen

efecim

Meze olarak közlenmiş patlıcanla kırmızı biberi yoğurtlarsın bir de üstüne zeytinyağı gezdirdin mi oh mis :31: Ana yemek pilavla beraber tek çeşit olmalı yanına da püre olabilir bir de börek çeşidi eklersin tamamdır. Böreği önceden hazırlaman kolay olur hem aynı şekilde patlıcan ve kırmızı biberi de.

Beyaz peynir, karpuz, kavun, su.

:1::1::1::1::1::1:
Sonuçta oruçlu kişi bunu kebap niyetine yer.

Şöyle ki;
Akşamdan zeytinyağlı bir yemek yap ortaya koymak için. Barbunya, fasulye, dolma vs.

Gündüz güveç için soğanı eti mantarı sotele güveçlere koy beklet. Akşam üstüne kaşarı rendele koy ve fırına at. Zaten kaşar erir.

Sigara böreği sar.

Yoğurtlu soğuk çorba iyi gider. Gündüz akşamdan ıslattığın nohut ve yarmayı kaybnat bırak. Akşam yoğurdunu karıştır zaten çok pratik.

Akşama pilav ve salata yap.

Tatlı olarak da güllaç

canım kolay gelsin öncelikle
yarın benimde misafirim var

mercimek çorbası
nohutlu pirinç pilavı
fırında domates biberli biftek
etli biber dolması
salata
karışık sebze yogurtlaması yeterli gibi geldi sizce

güzelmiş canım, fırında domates biberli bifteğin tarifini verirmisin sana zahmet, birde etleri yumuşak olması için marine falan ediyormusun...?
onun da tarifini verifmisin...

:1::1::1::1::1::1:
Sonuçta oruçlu kişi bunu kebap niyetine yer.

Şöyle ki;
Akşamdan zeytinyağlı bir yemek yap ortaya koymak için. Barbunya, fasulye, dolma vs.

Gündüz güveç için soğanı eti mantarı sotele güveçlere koy beklet. Akşam üstüne kaşarı rendele koy ve fırına at. Zaten kaşar erir.

Sigara böreği sar.

Yoğurtlu soğuk çorba iyi gider. Gündüz akşamdan ıslattığın nohut ve yarmayı kaybnat bırak. Akşam yoğurdunu karıştır zaten çok pratik.

Akşama pilav ve salata yap.

Tatlı olarak da güllaç

güveç de mantıklı canım yaa kafam karıştı valla :9: hepiniz güzel şeyler yazıyorsunuz, hangisini seçsem acaba :44::44::44:

Meze olarak közlenmiş patlıcanla kırmızı biberi yoğurtlarsın bir de üstüne zeytinyağı gezdirdin mi oh mis :31: Ana yemek pilavla beraber tek çeşit olmalı yanına da püre olabilir bir de börek çeşidi eklersin tamamdır. Böreği önceden hazırlaman kolay olur hem aynı şekilde patlıcan ve kırmızı biberi de.

meze mutlaka yapıcam zaten canım, patlıcan közleyecektim...ama aklıma şu geldi...ali nazik varya bilirsin, patlıcanı yaptıktan sonra üzerine kıymalı sos döküyorsun, en son maydonoz la süslüyorsun..bunu mu yapsam acaba.... ya da sadece köz patlıcan mı yapsam sarımsaklı yoğurtlu...öff valla yemeği pişirmesi bile zor değil, karar vermesi en zoru...

Back
X