iftar davetine ne hazırlasam, fikir lütfen....

Merrcimek corbasi,karniyarik, orman kebabi, pilav, kiymali borek, yaprak sarma, coban salata, rus salatasi ve mor lahana salatasi tatli olarakta kemal pasa ve tulumba tatlisi bu aksam iftarda misafirim vardi benim menumde buydu

o kadar güzel menüler yazmışsınız ki kızlar hepinize teşekkür ederim, hangisini seçsem bilemedim :21:
sanırım tercihimi tavuktan yana kullanacağım ana yemek olarak...fırında...patates püresi ile birlikte..
yanına pirinç pilavı....
köz patlıcan salatası yoğurtlu sarımsaklı,
mevsim salata
çorba yayla çorbası üzerine tereyağı sosu..

son olarak zeytinyağlıya karar veremedim....sarma yapamam çok vakit alıyor ama dolma olabilir.... ya da acaba şakşuka mı yapsam, zeytinyağında kızrtılmış patlıcanla...
tatlı da büyük ihtimal şekerpare olacak..çok sevdiğim için o mantıklı geldi...
nasıl sizce, eksik yada fazla, yada absürt olmuş yakışmamış dediğiniz biri... :34:

Menün güzel,yayla çorbasını pirinçten yapma istersen çünkü menüde pirinç pilavı var şehriyelide yapabilirsin çok güzel oluyor,kızartma yerine zeytinyağlı barbunya yada zeytinyağlı fasulye yapabilirsin,aslında patates püresi yerine tavuklu patates yapsan daha güzel olmaz mı?

Son düzenleme:

Menün güzel,yayla çorbasını pirinçten yapma istersen çünkü menüde pirinç pilavı var şehriyelide yapabilirsin çok güzel oluyor,kızartma yerine zeytinyağlı barbunya yada zeytinyağlı fasulye yapabilirsin,aslında patates püresi yerine tavuklu patates yapsan daha güzel olmaz mı?

püre şık olyor diye düşünmüştüm ama yakışmadıysa yapmayadabilirim...

şehriyeli de mantıklı çorba iyi aklıma getirdin cnm sağol...bu arada benim tanıdığım yelizsin sen dimi :34:
nickimi değiştirdim gazel düştü bağlara'ydı hatırlarsan nickim..:1:

püre şık olyor diye düşünmüştüm ama yakışmadıysa yapmayadabilirim...

şehriyeli de mantıklı çorba iyi aklıma getirdin cnm sağol...bu arada benim tanıdığım yelizsin sen dimi :34:
nickimi değiştirdim gazel düştü bağlara'ydı hatırlarsan nickim..:1:
Evet oyum tanıdım canım nickini değiştirmişsin evet ama rütbenin yerine yazdığın yazıdan tanıdım eski nickinde de öyleydi.:1:

Cumartesi bnmde misafirim gelecek menum belki fikir olur sana; bugday corbasi,sarma,kuruluk dolmasi,patlican kebabi,firik pilavi,havuc salatasi,browni kurbayi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim :38:
nasılsın görüşmeyeli, ben sınavlar dolayısıyla biraz uzak kaldım kk dan...ne var ne yok iyisin inş..
Çok şükür iyiyim canım seni sormalı,oruç falan uğraşıyoruz malum havalar çok sıcak.Bende bu yıl aöf ye kayıt olacam ya Anadolu işletme yada istanbul işletme tercihleri bekliyorum.:17::54:

Çok şükür iyiyim canım seni sormalı,oruç falan uğraşıyoruz malum havalar çok sıcak.Bende bu yıl aöf ye kayıt olacam ya Anadolu işletme yada istanbul işletme tercihleri bekliyorum.:17::54:

hayırlı olsun canım, ben mezun oldum daha tazeyim :1: diplomamı alacam bürodan inşallah...
rabbim kolayca mezun olmanı nasip etsin inşallah...
iyiim bende napıyım ufaklıkla uğraşıp duruyorum, oruç sahur derken günler geçiyor işte...
allah sıhhat versin hepimize...

kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu :1:
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
hem davet yapacak başka kızlara da fikir olur :34:
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar :34:[/QUOt

Manti
Et sote
Safranli pilav
Kabak sote
Semiz otlu salata ( yoğurtlu )
Midye böreği
Salata
Sütlü tatlilar hafif olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yoğurt çorbası-Domates çorbası-Mercimek çorbası
Karnıyarık-İslim kebabı-Fırında tavuk patates-Köfte patates
Pirinç pilavı sebzeli-şehriyeli-bezelyeli mısırlı-Mantı-Fırında makarna
Zeytinyağlı yaprak sarması-Dolma biber-Taze fasulye-
Karışık sebze kızartması yoğurtlu-Havuç tarator
Börek-Yeşil salata-Çoban salatası-Karpuz-Komposto
Bütün sütlü tatlılar olabilir :46:

Genelde misafir menülerinde olan çeşitleri birlikte yazdım :27:

Back
X