Iftar icin :(

Bence de kurufasulye pilav var listende ana yemek başlı başına bunlar zaten yanında da bi dünya bi şey daha hazırlıycaksın.. bence başka bi şey yapmayın

Afyon.lokumu yapiyorum sariliyo cok hafif ve cok guzel sutlu tatli ama.basit olur.diye.iirkuyorum

Tarif alabilirmiyim.lutfennn :)
Bu sitedeki tarifi yapıyorum hep :)

• 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu
Kreması için

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için

• 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Bu sitedeki tarifi yapıyorum hep :)

• 3 adet yumurta
    • yarım su bardağı şeker
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı galeta unu
    • 1 su bardağı kırılmış ceviz
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • bir paket kabartma tozu
Kreması için

• 1 litre süt
    • 1 su bardağı nişasta
    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket krem şanti
Şerbeti için

• 2 su bardağı su
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Yumurta kokusu oluyor mu?? O tada ve kokuya hiç gelemiyorum bi sürü malzeme de kullanıcam ziyan olmasın..

Öncelikle misafir geleceği zaman daha önce yapmadığın bir tarifi deneme bence, olası bir aksilikte yeni yemeği yetiştirme fırsatı olmayabilir
En son C.tesi günü misafirim vardı, menüm şöyleydi, belki fikir verir sana ;

Yoğurtlu çorba (bunun tarifi yoktur annemin icadı bir aile çorbası =) )
İzmir köfte
Domatesli pilav
Zeytinyağlı fasulye
Zeytinyağlı biber ve kuru patlıcan dolması
Közlenmiş yoğurtlu patlıcan salatası
Mevsim salata ve vişne kompostosu
Börek
Çayın yanına tarçınlı-üzümlü kek
Tatlı olarak vişne soslu irmik tatlısı yanında dondurma(sütlü irmik favori tatlım, çok hafif olduğu için genelde tercihimdir)

Misafir kabul eder misiniz? Ağzım sulandı da okurken. :oops:

Hem pratik hem lezzetli hünkar beğendi yap .tatlı olarakta kemalpaşa tatlısı

Ne yapcanı bılmem ama cok gevsek gordum sızı :D
daha yemek olacak tatlı olacak salatası cacıgı kızartması olacak masalar hazılanacak ta duş alınacak
bence ne yapıyorsan yap umaırm baslamıssındır yapmaya

Ne yapcanı bılmem ama cok gevsek gordum sızı :KK70:
daha yemek olacak tatlı olacak salatası cacıgı kızartması olacak masalar hazılanacak ta duş alınacak
bence ne yapıyorsan yap umaırm baslamıssındır yapmaya

Gevsek derken ? Nasil bir uslubdur bu

Sağol canım ya hemen yapayım da akşama kadar dinlenip lezzetletsin :)) o aromayı ben de seviyorum o şekilde deniycem.. tarif için teşekkürler..:KK68:
Canım çok lezzetli oluyor aynen dinlendir :) Kahveli daha çok seviyorum eminim beğeniceksin rica ederim :KK68::KK19:

Back
X