iftar misafir ve sorun..

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Simdi ben cok cok cok hassasim misafir konusunda cunku kimi kimsemiz yok bayramda olsun ramazanda olsun esimin ailesi disinda yok kimse birde is arkadasi var iki aile..
Yani yemekli misafir cok gerer kasar beni cok mukemmelliyetciyim en farklisi ozeli guzeli olsun isterim
Iftar menum hazir yalniz esim diyorki daha once denemedigin biseyi yapman sacma diyor sonucta 1 kg kiyma gerekli eger guzel olmazsa yazik gunah olur diyor bense her yapcagimi onceden hazirladim menuyu degistirmek istemiyorum ama korkuyorumda simdi iyi olmazsa bid bid konusur bende cok kafaya takarim bilemedim valla yapcagim sey rulo seklinde dalyan kofte oluyorya garniturlu ondan istiyorum ama olurya ici pismez yada kurur filan onca malzeme hic olursada uzulurum baska bisey istemiyorum kac gundur kafaya koydum videolara baktim ama risklimi sizce guzel olmazsa denemesem mi hic

Onu yapmak çok kolay yaparsınız merak etmeyin. E kocanız da bir zahmet biraz destek olsun germesin sizi. Zaten iki çocukla kalkışıyorsunuz bu işlere daha çok gerilmeyin elinize ayağınıza dolanmasın.

Saolun cesarrtlendirdiniz aslinda guzel yemek yaparim sadece firina koyarken cekiniyorum cok piser kurur yada az piser ici cig kalir diye tek endisem o yonde

ilk once yaglı kagıda sonra aluminyum folyaya sarıp yapıyorlar veya ilk once fırında altı ustu kızartıp sonra dilimleyerek tekrar fırınada veriyorlar hani emin olmak icin oylede yaparsınız ama piser zaten kofte oyle zor pisen birseyde degil

Dalyan köfte ben de yapardım eskiden. Açıkçası bildiğimiz izgara köfte veya kuru köfte daha güzel oluyor. Dalganın içi pişer, kuru da olmaz ama lezzet olarak çok sevmiyorum ben. Sebzelerden oluyor sanırım.

Simdi ben cok cok cok hassasim misafir konusunda cunku kimi kimsemiz yok bayramda olsun ramazanda olsun esimin ailesi disinda yok kimse birde is arkadasi var iki aile..
Yani yemekli misafir cok gerer kasar beni cok mukemmelliyetciyim en farklisi ozeli guzeli olsun isterim
Iftar menum hazir yalniz esim diyorki daha once denemedigin biseyi yapman sacma diyor sonucta 1 kg kiyma gerekli eger guzel olmazsa yazik gunah olur diyor bense her yapcagimi onceden hazirladim menuyu degistirmek istemiyorum ama korkuyorumda simdi iyi olmazsa bid bid konusur bende cok kafaya takarim bilemedim valla yapcagim sey rulo seklinde dalyan kofte oluyorya garniturlu ondan istiyorum ama olurya ici pismez yada kurur filan onca malzeme hic olursada uzulurum baska bisey istemiyorum kac gundur kafaya koydum videolara baktim ama risklimi sizce guzel olmazsa denemesem mi hic

Ya yaparsin yapmasinada etik kaliteli degilse, yada ne bileyim yag orani fazla yada az olursa firinin fanli yada degilse cok seye bagli onun lezzetli olmasi. Kupkuru birseyde olabilir, ici kesin piser ama yarilir falan, birde ince saramazsan milletin onune kapkalin kiyma mi koyacaksin, su ramazanda daha hafifi seyler yapin illa et yapacaksaniz sebzeli et sote yapin hic olmazsa eti kaliteli alirsiniz pisirmesinde sorun olmaz daha az yani kotu olmaz sansi.

Dalyan köfte ben de yapardım eskiden. Açıkçası bildiğimiz izgara köfte veya kuru köfte daha güzel oluyor. Dalganın içi pişer, kuru da olmaz ama lezzet olarak çok sevmiyorum ben. Sebzelerden oluyor sanırım.

ozellikle havuc tatlimsi bir aroma birakiyor kisaca kofteyle ici ice bir garip oluyor annem cocuklugumuzda yapardi birdahada yillardir hic yemedim.

o ne öyle ya mtfaga karısan adamı hıc sevmem... madem o kadr tereddut edıyosun kıymayla bıldgn bska bı yemek sec canm hem strese gırmems olrsun hemde madem esin o kadr karısıyo rıske atma madem oyle

Dalyan köfte yapması çok kolay bir yemek. Endişelerin yersiz. Ben dışı pişince kapatırım fırını sıcağıyla kalır içinde gerisi öyle pişer. Çiğ kalmaz. Dana kuzu karışık kıyma alırsan daha garanti olur lezzeti. Hatta içine kaşar da koyabilirsin sebzelerle ben öyle de seviyorum.

Lezzetli değil diyenlere bakma. Gayet lezzetli bence. Et ve sebzeyi aynı anda yemeyi seven ya da sebze seven insan lezzetsiz diyemez.

Kizlar dalyan kofte istememin sebebi kaynanamlara gore farkli bisey olucak hani gundelik bilinen onlarin kendide yaptigi bi yemek olmasin istedim aaa ne guzel olnus farkli biseymis denilsin istedigim toplam 8 kisi olucaz dalyan kofteyi herkes bilir diyeceksiniz ama kaynanamlara gore farkli o acidan sey ettim

Kizlar dalyan kofte istememin sebebi kaynanamlara gore farkli bisey olucak hani gundelik bilinen onlarin kendide yaptigi bi yemek olmasin istedim aaa ne guzel olnus farkli biseymis denilsin istedigim toplam 8 kisi olucaz dalyan kofteyi herkes bilir diyeceksiniz ama kaynanamlara gore farkli o acidan sey ettim

Ben de kaynanan gibiyim.Hiç yapmam,zaten sevmem.İftarda ikram edilse mutlu olmam.Yani birisi iftara çağırsa dalyan köfte hazırlayacağı aklıma gelmez.Bence klasik yemeklerden gidin.Değişik menüleri ramazan haricinde yaparsınız.İftarda herkesin yiyebileceği yemekler hazırlamak daha risksiz olur.

Yumurta sevmeyen olabilir.
Mesela ben haşlanmış yumurtayı yerim bi şekilde ama dalyan köftede kıymaya siniyor kokusu hoş olmuyor.
Onun yerine köfteyi soslu olarak pişirin patatesle.
Pirinç pilavına garnitür koyun (bezelye, havuç)
Haşlanmış yumurtayla da çılbır yapın.

Back
X