• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar misafir

şimdi yap bence kokusu bile ne kadar güzel olduğunu anlatır zaten :) :51:

ben çok severim mercimek çorbasını aynı dediğin gibi yapıyodum ama geçen gün patates ve havucu rendeledim , soğanı da soyup bütün attım, haşlandıktan sonra soğanı parçalamadan çıkardım içinden lezzetini bıraktı nasılsa , sonrada blendirden geçirdim daha güzel ve lezzetli oldu, öyle de deneyin tavsiye ederim

Bende ara ara soğanı tüm atıyor dediğiniz gibi çıkarıyorum :) canım istedi şuanda . .Bol limonla çok severim :56:

kalliope82 bu arada misafirlerin kim? Arkadaş?Akraba?
Patlıcan kızartma uğraşıtırır fırında köfte , patates yapabilirsin ama onun da kızarması gerek:( En azından patlıcan kadar uzun sürmez.
Mercimek çorbayı düdüklüde yaparsan blendıra gerek kalmaz.
Ama sen ben yeni işlere kalkışmayayım dersen gene yap fasülyeni ortayada köfte , patates kızartma koy oldu bitti. Sonuçta yabancı gelmez ya. Köfte çok basit hemen olur. İftara yarım saat kala kızartırsın ondan önce de masanı hazırlamış olursun zaten.
Önce fasülyeni ayrı tabakta ikram edersin sonrasında düz servis tabağına pilav koyup yanına köfte -patates ve ortadakilerden alırlar süper olur. Uğraşmamış olursun çok fazla.

hımm doğru diyorsunuz, etli başka bir yemek olabilir, çorbada pirinçsiz bir çorba olabilir , mercimek iyi olurdu aslında ama yapmayı bilmiyorum:5:

Domates çorbası yapabılırsınız hem mevsımı hem yapımı cok kolay ve lezzetle. Ayrıca ben de dıger hanımların etlı fasulye konusundakı dusuncesıne katılıyorum. Etlı fasulye yerıne bır cesıt et yemegı yapmalısın bence. Ben eger ısten eve gelınce açıl mısafır ıcın yapıyorsam mantarlı et sote yapıyorum hem cok kolay hem genelde herkes sevıyor. Etlerını duduklude pısırınce de tum yemek 30-45 dk da oluyor. Zeytın yağlı içinse senin yerinde olsam fasulyenın pısmesı uzun surecegınden pazı kavurması gıbı bırsey tercıh ederdım. Hem meze gıbı sofranda da zengın durur.

Son olarak kucuk bır onerı ıftar sofrasına ck yakışan bır peynır tarıfım var. Sımdı güzel bır ezıne peynırını birazcık zeytınyagı ve kekşkle beraber robottan gecıorum krema kıvamına geliyor. Onu güzel bır sos kasesıne koyuyorum. yanına da ınce galetalardan koyuorum . Yıne bır başka kucuk sos tabağında acuka gıbı kahvaltık bır sos koyuyorum. Mısafırlerım ıftarıyelık olarak cok begenıyorlar. Tabı ıftar sofrasında hurma ve zeytın de mutlaka ekledıklarımden.

bende öyle düşünüyodum ama resmen farketti be gofret dene farkı görürsün bilmiyorum benim daha çok hoşuma gittti

havuçla patatesi rende yapıp mercimekle haşlıcam sonra blenderdan geçircem
ok pampa yarın deneyeyim sonucu p.tesi bildirirm :)

kalliope82 bu arada misafirlerin kim? Arkadaş?Akraba?
Patlıcan kızartma uğraşıtırır fırında köfte , patates yapabilirsin ama onun da kızarması gerek:( En azından patlıcan kadar uzun sürmez.
Mercimek çorbayı düdüklüde yaparsan blendıra gerek kalmaz.
Ama sen ben yeni işlere kalkışmayayım dersen gene yap fasülyeni ortayada köfte , patates kızartma koy oldu bitti. Sonuçta yabancı gelmez ya. Köfte çok basit hemen olur. İftara yarım saat kala kızartırsın ondan önce de masanı hazırlamış olursun zaten.
Önce fasülyeni ayrı tabakta ikram edersin sonrasında düz servis tabağına pilav koyup yanına köfte -patates ve ortadakilerden alırlar süper olur. Uğraşmamış olursun çok fazla.

arkadaşlarım gelicek. Fırında köfte-patatesi çok güzel yapıyorum aslında, kekikli biberli falan güzel oluyor.. Mercimek çorba yapacağım galiba, ilk defa yapacağım için tırsıyorum, aslında eşim çok güzel yapıyor:52: ama herşeyiyle bana ait olsun istiyorum sofra:16:

Et yemeği alternatifleri;

-Hünkar beğendi
-Hasanpaşa köfte
-Çökertme kebabı
-Yoğurtlu kebap
-Tas kebabı

Ben misafirim geldiğinde bunlardan birini yaparım ana yemek olarak.
Tavsiyem menüne birde peynirli börek ekleyebilirsin.

kızlar yeni bi konu açmayayım bende.. eşimin arkadaşları gelecek menüm şöyle, mercimek çorbası, taze fasülye, et sote, pilav, fırında kaşarlı mantar ve domates, çoban salata, rus salatası, zeytinyağlı barbunya ve güllaç.. iyi mi bu menü :18:

kızlar yeni bi konu açmayayım bende.. eşimin arkadaşları gelecek menüm şöyle, mercimek çorbası, taze fasülye, et sote, pilav, fırında kaşarlı mantar ve domates, çoban salata, rus salatası, zeytinyağlı barbunya ve güllaç.. iyi mi bu menü :18:

ya bende mi et sote yapsam

arkadaşların dediği gib en kolay çorba sebzeli mercimek çorbasıdır ve misafir için en iyisidir.bence yayla çorbası yerine onu yap..

hem biber dolması hem fasülye yemeği olmaz iki tane sebze yemeği olunca ana yemek yok gibi duruyor..biber dolması var,yanına da en kolay olarak fırında tavuk-et (ikisinden biri) yapabilirsin, patatesli biberli falan,hepsini karıştır salçalı-baharatlı su yap dök üzerine fırına ver en kolayı yemeklerden biridir.yanına nohutlu pirinç pilavı olabilir,buzluğunda önceden haşlanmış nohutun varsa..salata ve tatlı da yaparsan tamam işte :)

ya bende mi et sote yapsam

cnm ben en çok bunu güzel yapıyorum..sen artık kendini bilirsin neyi yapabiliosan.. ben etleri attıktan bi süre sonra soğan, biber ve domates ekliyorum.. pişmesine yakın 2 kaşık tereyağ koyuyorum.. kekik, pul biber ekliorum.. suyunu çekince altını kapatıyorum.. ama en az bi saat pişio tabi..sonlara doğru ekliorum.. bu arada tuzunu hemen atmayın, et pişince atın çünkü tuz eti sertleştiriyor...

bence çok güzül hatta fazla bile,çok karışık menülerde yorabiliyor misafiri fazla geliyor..belki rus salatasını çıkarabilirsin menüden ya da barbunyayı.

arkadaşların dediği gib en kolay çorba sebzeli mercimek çorbasıdır ve misafir için en iyisidir.bence yayla çorbası yerine onu yap..

hem biber dolması hem fasülye yemeği olmaz iki tane sebze yemeği olunca ana yemek yok gibi duruyor..biber dolması var,yanına da en kolay olarak fırında tavuk-et (ikisinden biri) yapabilirsin, patatesli biberli falan,hepsini karıştır salçalı-baharatlı su yap dök üzerine fırına ver en kolayı yemeklerden biridir.yanına nohutlu pirinç pilavı olabilir,buzluğunda önceden haşlanmış nohutun varsa..salata ve tatlı da yaparsan tamam işte :)

tamam mercimek yapacağım:52: peki et sote-pilav nasıl olur? yani son durum şööle olsa

mercimek çorba
et sote
pilav
zeytinyağlı biber dolma
gavurdağı salata
yoğurtlu havuç salata
revani
kuruyemiş-meyva

benimde yarın akşam misafirim var 2 aile
menüm :
mercimek çorba
karnıyarık
havuç tarator
pilav
salata
cacık
kemalpaşa tatlısı
nasıl sizce:44:

bence çok güzül hatta fazla bile,çok karışık menülerde yorabiliyor misafiri fazla geliyor..belki rus salatasını çıkarabilirsin menüden ya da barbunyayı.

yorumun için saol cnm.. evet ya, barbunyayı çıkarıyım ben... rus salatasını geleceklerin hepsi sevio.. o daha mantıklı.. okuyunca cidden fazla bile farkında değildim :) kalabalık misafir olunca insanın eli ayağına dolaşıyo

:10:
cnm ben en çok bunu güzel yapıyorum..sen artık kendini bilirsin neyi yapabiliosan.. ben etleri attıktan bi süre sonra soğan, biber ve domates ekliyorum.. pişmesine yakın 2 kaşık tereyağ koyuyorum.. kekik, pul biber ekliorum.. suyunu çekince altını kapatıyorum.. ama en az bi saat pişio tabi..sonlara doğru ekliorum.. bu arada tuzunu hemen atmayın, et pişince atın çünkü tuz eti sertleştiriyor...

evet ben de böyle yapıyorum, et sote yapacağım galiba

tamam mercimek yapacağım:52: peki et sote-pilav nasıl olur? yani son durum şööle olsa

mercimek çorba
et sote
pilav
zeytinyağlı biber dolma
gavurdağı salata
yoğurtlu havuç salata
revani
kuruyemiş-meyva

bence bu çok daha güzel... gelecek misafir mercimek çorbasını tek geçerim.. genelde severler.. ama yayla domates riskli çorbalar bence :)

merhabalar, 1 senelik evliyim. İlk defa yemekli misafirim olucak. Yemek yapmaya evlendikten sonra başladım. Bugün çok heyecanlıyım ve korkuyorum. Menümü paylaşsam sizle ekleme yapacak ya da değişiklik yapcak bişey var mı diye yardımcı olur musunuz

Yayla çorbası
etli taze fasulye
pirinç pilavı
zeytinyağlı biber dolması
gavurdağı salatası
yoğurtlu havuç salatası
revani
kuruyemiş-meyva

Biber dolması ile revaniyi gece yaptım, diğerlerini akşam yapacağım
Merhaba Canım;
Mercimek çorba veya mantar çorba yapabilirsin.Et sote olabilir,köfte de olabilir.Patatesleri haşlayıp tereyağla kavurup,içine kaşar peyniri ve biraz süt ya da çiğ krema karıştırıp blendrdan geçirirsen,tabakta patates püresinin üzerine et soteyi koyar,üstünede domatesli salçalı sos gezdirirsin.Al sana kebap. pates püresi yerine patlıcanlarıda közleyip kaşarlayıp aynı işelmi yapabilirsin.Bu da biraz hünkar beğendi gibi olur.Pilav yapacaksan biber dolması yapma.börek yapsan daha iyi.karışık kızartma yapabilirsin şakşuka gibi.Ama kızartma ağır olacağından,patlıcanı patatesi biberi dilimleyip tepsiye dizip üzerine 1 çay bardağı su,birazda sıvı yağ gezdirip fırına ver.çıkınca yoğurtlu veya domatesli sos yapabilirsin.hafif ve lezzetli hemde kızartma kadar uğraştırmıyor.ortaya da peynir,zeytin,salam pastırma gibi iftariyelik koyabilirsin hem hoş hem zengin durur masan.Vişne şurubu da ikram edebilirsin etin yanında.

Back
X