• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar misafir

Bence

Masada böyle iftariyelik peynir,zeytin,hurma falan

Mercimek çorbası ya da Domates çorbası

Sİgara böreği ya da gül böreği

Sonra Mantarlı et sote ya da tavuklu et sote -Püre-pilav

Zeytinyağlı taze fasulye yada barbunya

Sarma yada biber dolması ama onun yerine havuçları rendeleyip kızartıp yoğurt mayonezde güzel oluyo

Karışık salata

Tatlı Tavuk gögsü ya da revani falan ...Kolay gelsin

kızlarr banada bi yorum yaparmısınız bu akşama görümceler gelecekler yemege ve 2 seneden sonra iilk defa gelecekler..
bende menümü söylemek istiyorum fikirlerinize açığım..

kremalı tavuk corbası
fırında patatesli patlıcanlı kebap(sırayla şişe dizdim)
arpa şehriye pilavı (3 gündür prinç pilavı yiyoruz davetlerde bulguruda sevmiyoruz o yüzden tercih ettim)
sarma küçük parçalar halinde tavuk şinitzel
iftariyelikler(peynir,zeytin,hurma,kuru yemiş gb)
cacık,salata,fındıklı çikolata soslu irmik tatlısı
çorbayı kaselerde diğerlerini büyük servis tabagımda yan yana koyayım diyorum

tatlı ve kebabım hazı diğerlerini gidince yapıcam..

fikirleriniz bekliyorum:34:

cnm buldum netten tarifi.. çok gzl gözüküo.. sende mi silikon muffin kalıbıyla yapıosun.. kalıptan ayrılırken parçalanma olmuo mu..ve peynirli maydanozlu iç kullanabiliriz değil mi..

evet silikon kalıpla yapıyorum canım parçalanma olmaz çünkü silikon olduğu için yapışmıyor hiç tıpkı yağlı kağıt gibi düşün

hımm doğru diyorsunuz, etli başka bir yemek olabilir, çorbada pirinçsiz bir çorba olabilir , mercimek iyi olurdu aslında ama yapmayı bilmiyorum:5:

1 orta boy soğan, 1 patates, 1 domates, 1 çay bardağına yakın mercimek , 1 tavuk bulyon, 1 kaşık salça, çok az sıvıyağ,karabiber, tatlı kırmızı biber, çok az tuz önce az sıvıyağla soğanları doğrayıp biraz kavur canim, sonra patateslerini küp küp doğrayıp at, mercimeklerini at, salçanı ve domateslerini de ekleyip az biraz kavur , sonra baharatını ve ufalanmış bulyonu ekle üzerine yaklaşık 1,5 litre sıcak su koy ve düdüklünün agzını kapa, düdüklünün ötmeye başladıktan sonra kıs altını 15 dk kısık ateşte pişsin açınca blenderdan geçir , çorban hazır mükemmel oluyor daha geçen gün yaptım kim yese çok güzel bi aroması var hazırmı diyorlar , koyulaşırsa az sıcak su eklersin hiç tadı bozulmaz, bu ölçülerden 7 kase felan çıkıyor canim çok basit ve pratik , erken pişirsen de bişy olmaz, benimde geçen ki menüm fikir olur belki içlerinden yapmak istediğin olursa mercimek çorbası etli mantar sote küçük güveçte kaşarla sundum, mısırlı pirinç pilavı, tavuklu marullu salata (yogurtlu ), mor lahana salatası çoban salata küçük rulo börek peynirli, közde soğan salatası, fırında sütlaç ,, hepsine bayıldılar gerçekten güzel oluyor hem sunumları şık hem çok lezzetli farklı tatlar , tavsiye ederim :34: Kolay gelsin tatlım

benim de akşam misafirim var menümü muhabbetinize eklemek istedim :)

rulo köfte (bezelye patates havuç içiyle)
patates püresi
zeyt.nyağlı barbunya
pirinç pilavı
cacık yada yoğurtlu kırmızı köz biber
mevsim salata
kavun

çorbaya karar vermemiştim mercimek de bayadır yapmıyodum
mercimek yapasımı getirttiniz bakalım eve gidene ne olacak son durum :))

kızlarr banada bi yorum yaparmısınız bu akşama görümceler gelecekler yemege ve 2 seneden sonra iilk defa gelecekler..

kremalı tavuk corbası
arpa şehriye pilavı (3 gündür prinç pilavı yiyoruz davetlerde bulguruda sevmiyoruz o yüzden tercih ettim)

patlıcanlı kebap köfteli sanırım? tavuk fazla bence..gerisi tamamdır

Son düzenleme:
Yaaa menümü ayrı ayrı yazdım liste gibi yine hepsini bir çıkarmış, o kadar ugraşmıştım yazının altında listem var benimde kızlar , yaptım bayıldı herkes tavsiye ederim

Kızlar benimde menüm;

İftariyelik: Hurma, Zeytin ve peynir topu
Mercimek Çorbası
Karnıyarık ( Etli ve vejetaryen usulü peynirli) 2 çeşit yapıyorum çünkü bir tane misafirim et yemiyor.
Patates yatağında havuç
Peynirli börek
Yaprak sarma
Pilav
Haydari
Vişne Kompostosu
Vişneli Çikolatalı Güllaç (Dondurmayla servis edilecek)

Son düzenleme:
bende pazartesi eşimin akrabalarını alıcam yemeye

bezelye çorbası ve balkabağı çorbası arasında kararsızım
humus ,salata
köfteli patlıcan sarma
pirinç pilavı
zeytinyağlı barbunya
fırında sütlaç

nekaaa hamaratım ,e daha ne olsun :52:

kremalı tavuk corbası

Bence harika bi menü :) Ben de iftarda hem tavuk hem de kırmızı et ikram ediyorum. Tek başına tavuk ya da et eksik gözüküyo gözüme :) Güzel bi çorba, bi de zeytinyağlı taze fasulye, hurma, salata,dondurmalı browni yapıcam bende :)

patlıcanlı kebap köfteli sanırım? tavuk fazla bence..gerisi tamamdır
evet canım kötfeli..
yaa banada fazla geldi ama sonra düşündüm koca tabakta pilav ve kebap olmaz diye onu yapyım demiştim..
peki aperatif ne yapabilirim başka:34:

mercimek çorbası
etli mantar sote küçük güveçte kaşarla sundum,
mısırlı pirinç pilavı,
tavuklu marullu salata (yogurtlu ),
mor lahana salatası
çoban salata
küçük rulo börek peynirli,
közde soğan salatası,
fırında sütlaç ,,
hepsine bayıldılar gerçekten güzel oluyor hem sunumları şık hem çok lezzetli farklı tatlar , tavsiye ederim :34: Kolay gelsin tatlım :56::56:

Bence harika bi menü :) Ben de iftarda hem tavuk hem de kırmızı et ikram ediyorum. Tek başına tavuk ya da et eksik gözüküyo gözüme :) Güzel bi çorba, bi de zeytinyağlı taze fasulye, hurma, salata,dondurmalı browni yapıcam bende :)
bende ikisinide ikram edeyim dedim canım zaten sinitzeli öyle büyük yapmıcam ince kısa seritler halinde doğradım masayla bi tutam yanına göstermelik koyayım dedim:1:

Biber dolması yapmasaydın,taze fasulyeyi zeytinyağlı yap diyecektim.
Eti de tas kebabı olarak yapardın.

Gavurdağı baharatlı olacağı için tavsiye etmem.Biber kullanmıyorsan olabilir.

Bence iftar sofrasında asıl önemli olan...
Sofrada,servis aralarında atıştıracak birşeyler olması.
Yani salata,börek,peynir tabağı gibi...

Herkes her yemeği aynı anda bitirmiyor,çabuk bitip bekleyenler oluyor.
Veya tabakları hazırlayıp getirene kadar bekleme süresi oluyor.

O yüzden favorim kuruyemişlerle süslenmiş peynir çeşitleri tabağı.
Ayrıca küçük kaselerde zeytin çeşitleri.

Bir de yufka böreğini,sigara böreği kadar sarıp,atıştırmalık ufak börekler yapabilirsin.
Yani yufkanın sekizde biri oluyor ama sigara böreği gibi rulo değil yassı sarılıyor.Ve fırında pişiriliyor.
İftarda kızartma yapmak zor malum.Ama mesela patlıcan önceden kızartılıp soğuk servis edilebilir.

Kızlar benimde menüm;

İftariyelik: Hurma, Zeytin ve peynir topu
Mercimek Çorbası
Karnıyarık ( Etli ve vejetaryen usulü peynirli) 2 çeşit yapıyorum çünkü bir tane misafirim et yemiyor.
Patates yatağında havuç
Peynirli börek
Yaprak sarma
Pilav
Haydari
Vişne Kompostosu
Vişneli Çikolatalı Güllaç (Dondurmayla servis edilecek)

Kızlar bende düşüncelerinizi bekliyorum :34:

bence güzel bi menü ama bizimkiler börek yemedikleri için ara sıcak olarak sunamıyorum..
bide haydariyi nasıl yapıyosun:34:

Teşekkür ederim canım :34:

Haydari Tarifi

Malzemeler:

. 250 gr süzme yoğurt,

. 2 diş sarımsak,

. 1-1,5 tatlı kaşığı nane,

. 100 gr beyaz peynir,

. Tuz,

. Dereotu,

Yapılışı,

. Dereotu ve nane hariç bütün malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz.

. Malzememizi bir kaba aktarıyoruz.

. Üzerine nane ve istediğimiz miktarda ince ince kıydığımız dere otlarını koyuyoruz.

. İyice harmanlayıp serviz tabağına alıyoruz.

. Basit ama çok lezzetli bir tarif. Alıntıdır

Herkese afiyet olsun.

teşekkürler cqnım tarif için..
akşama köz kırmızı biberliyeşil zeytin doğrayarak yaptığım bir mezem bide semiz otlu yogurtlu yaptıgım meze olacak ama bunuda sonra mutlaka yaparım evde yapılışını bilmiyodum:16:

Back
X