İftara gittiklerimi,iftara çağırmalı mıyım?

oruçsuz inan çağırılırmı iftara?.. saçma bir soru gibi de yazınızı görünce sorasım geldi. gerçi bu aralar rahatsızım çağıramamda geçerse k.valideleri çağırsammı yada dışarı çıkarsak mı bilemedimde?

çok zor olmıyacaksa ve çalışmıyorsan çağırabilirsin. şahsen benim çocuğum yok ama işten ve rahatsızlığımdan evde pilim bitik oluyor. kolumu kaldıramıyorum. kendini iyi hissediyorsan çağır bencede...

Misafir kutsaldır.Oruçlu oruçsuz,ramazan veya diğer aylar farketmez.Misafir 9 bereket bırakır gider derler büyükler.Dışarda da yiyebilirsiniz.Rahatsızsan çağırma.Ama kendini iyi hissettiğinde beraber yemek yemeniz,onlara birşeyler hazırlaman,ağırlaman,onları da eşini de mutlu eder.Dolayısıyla sen de mutlu olursun.Paylaşmak güzeldir. :)

Gittiğiniz kişileri bence çağırmalısınız.

İki çocukla bekli zor olur ama üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.

Ben çağıramayacak durumsaysam, çağırıldığım zaman bir bahane bulup gitmiyorum.

Mesela 2 senedir ramazan aylarında eşim yok, herkesi eşi ile çağırıp ben eşsiz oturamayacağım için bütün davetleri kibarca red ediyorum. :18:

Ben dıdının dıdısı değilse ve normal bi karaktere sahipse çağırırım evine gittiklerimi.
Yok iftardan çok laf dürtmece oynayan biriyse, evinde afalladıysam onu çağırmam. ( Ki hoşlanmadığımı anlasın hatta o da beni çağırmasın bi daha :1: )
Gider bi fakiri doyururum daha iyi

Zaten çalıştığım için her yıl sadece 2 kez iftar daveti veriyorum
1- Kendi ailem ve evli ablalarım
2- Eşimin ailesi ile kızkardeşinin nişanlısı ve ailesi.

çağırmalısın canim, bu senin nezaketini gösterir, çağırmadıgın zaman söylentilere mahal verebilirsin, zorundalık yok,ama insanoğlu agzını tutamaz, sevabına çagır gitsin 2şer aile çagırabilirsin çok gittiysen tek tek zor olur hepside agır olur , ben öyle yapıyorum 2şer aile alıyorum güzel oluyor, allah yardım eder çocuklarına da kimse yokmu yardım etcek ?

Back
X