Dolmalar Sarmalar iftara yaptığım etli yaprak sarması

suuucum

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
491
4
296
Kütahya
malzemeler:

kıyma
köftelik bulgur
salça
yağ
soğan
baharatlar

yapılışı:

malzemelerin hepsi yoğurulur ,dolma içine koyulup sarılır ...afiyet olsun:) not: dolmalar küçük sarılır çerez gibi tek lokmalık yenir

canım ellerine sağlık ama sadece bulgurdanmı yapıyorsun
biz full bulgurlu sevmiyoruz bu şekilde denemedimde hiç.
ben sadece pirinçli dolma harcıma 1 kahve fincanı kadar bulgur ekliyorum o kadar
ve ben aynı tarifin normal kuşbaşı etlisini kare kare küçük tek lokmalık yapıyorum o da harika oluyor
tavsiye ederim
tekrar ellerine sağlık

teşekkür ederim canım..

evet sadece bulgur olacak pirinç yok...bu dolmaya etli diyoruz kıyma ve bulgur olduğu için...
pirinçli de sarıyoruz onun şekli ve iç malzemeleri farklı oluyor..ama içinde bulgur yok..şeklide değişik oluyor yapınca eklerim..onuda hiç katlamadan uzun kalem gibi sarıyorum
birde baklalı ve yeşil mercimekli sarıyorum..oda çok güzel ve lezletli oluyor

dediğin gibi hiç kuşbaşı etli sarmadım denerim birgün...

canım bizdede etliye bulgur konmuyor demek herkesin alışkanlığı farklı:)
bende annemden bilirim çünkü
bizde,kuşbaşı etli yaprak sarması tek lokmalık kare kare olur
normal zeytinyağlı yaprak kalem gibi incecik ve pirinçle olur çok az bulgur ekleriz 1 fincan kadar
mercimekli yaprak sarmasını ise muska gibi sararız
zahmetli işler ama tadından da yenmiyor hani:))

evet canım her yörenin damak tadı farlı oluyor
aaa mercimekliyi nasıl muska şeklinde sarıyorsunuz çok merak ettim yapılışını bayağı zor olsa gerek,acaba ortadan ikyemi bölüyorsunuz yaprağı?birgün yapınca ekle bakalım..elin sağlık
evet zahmetli ama yemekte görsellik çok önemli bende annemden öyle öğrendim...

en sevdiğim hatta bayıldığım yemek yaprak sarma
ama içinde et,kıyma,kuş üzümü,tarçın,fıstık olmıcak
bol soğan,pirinç,salça ve baharatlı olucak içi sardıktan sonra da ben onu bol zeytinyağ ve limon dilimleriyle pişiricem
bak canım çekti ya

canım tabiki yaptığım zaman çekerim resmini görmen için..
şimdilik merakını gidermek adına ekliyorum bir resim...hiç zor değil aksine eğlenceli:)
Eki Görüntüle 479708

Eklentiler

• $Resim 354.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 138
canım tabiki yaptığım zaman çekerim resmini görmen için..
şimdilik merakını gidermek adına ekliyorum bir resim...hiç zor değil aksine eğlenceli:)
Eki Görüntüle 479708

aa canım çok güzel görünüyor ilk defa gördüm duydum,denicem ama nasıl sarılır ki,lahananın etli sarmasını muska şekilde sarıyoruz zeytin yağlısında kalem,ama yaprağı hiç denemedim ortadan ikiyemi bölüyorsunuz?

canım büyük olanlar 2 ye bölünüyor ama küçüklere gerek kalmıyor..ben ilk yaptığımda sana yaparkenki resimleri atayım olurmu.
nette baktım bulamadım şimdi

Ayyy ellerine sağlık canım yaa muhteşem görünüyorlar..
Bir daha ki sefere Tahran'a da bir kargo ile gönderiver..

her gördüğümde canım çekiyor yaa bu siteye bence yaprak sarma resmi konulmamalı bir tarafım şişicek
çokkk seviyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sarmayıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…