iftara yarım saat var düşünün, aniden misafir geldi..ne pişirirsiniz acilen..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar bugün başıma gelen bu olay baya strese kattı beni ve iftar olarak başlık attıysam da genel olarak ani gelen misafirlerinize acilen ne yetiştiriyorsunuz....
bu akşam dolma vardı azcık ve yanına azcık da mercimek çorbası yapacaktım niyetim gündüzden böyleydi nasılsa yemeğim var diye rahattım aslında... son anda eşim aradı üç tane arkadaşı iftara geliyormuş allah ne verdiyse hazırlarsın dimi dedi... tamam dedim buyursunlar ama telefonu kapattığım gibi koştum mutfağa...hemen çorbayı koydum, yarım saatte ne olur ki başka... domatesli makarna yaptım...dolma vardı allahtan onu koydum mikrodalgaya ısınması için... erik hoşafı vardı onu açtım...yoğurt turşu koydum salata yaptım acele acele.... masayı hazırladım ama bide bana sorun :) aslında normal şartlarda yemek yarım saat 15 dakka gecikse de olur ama oruçlu herkes ve iftar yapılacak...ezana yetiştirmek için akla karayı seçtim...ve düşündümki hem birbirimize fikir ve tavsiye olsun hemde yaşadığımız bu tür durumlar varsa anlatalım dinleyelim diye açtım bu konuyu...:) bakalım kimler neler yaşamış....yada kısa sürede acil yemek tarifi verecek olan kimler var...bekliyorum kızlar teşekkürler....

hemen tarhana corbası yaparım en hızlısı
fırın makarna yapabılırım ( corbalar yenene kadar ustu kızarr)
bıde tavuk falan yaparım sanırım
salatada yetısebılır

canım benm ya ben bu konularda çok soğukkanlıyımdır nedense annem çok çok telaşa kapılır ama olanı verirdim yanınada bi kaç alternatif bişi sunardım herhalde :34:

canım benm ya ben bu konularda çok soğukkanlıyımdır nedense annem çok çok telaşa kapılır ama olanı verirdim yanınada bi kaç alternatif bişi sunardım herhalde :34:

olanı verirsin tamam da hiç bişey olmadığını da düşünelim mesela...hiç yemek yok aniden geldiler diyelim... işte alternatiflerin nelerdir...:)

o gün ne pişirdiysem onları yeriz hep beraber ha tabi extra bişiler yaparım yanına ne bilim tavuk sote gibi yeşil fasulye gibi:34:

çok kısacık zaman diliminde fasülyeyi ayıklayıp pişirip nasıl sunacağız canım ya :) birde tavuk sote yapmak da zaman almazmı...haliyle et bu yarım saatte pişermi ki...:)

buzlukta tavuk yada et varsa düdüklü tencere varsa işlem tamamdır hemen koyarım eti yarım saate pişer et sote olur tavuk sote olur tas kebabı olur.yanına hemen bir tarhana çorbası o kaynarken pirinçpilavı tamamdır.hiç paniklemem mutfakta iyiyimdir ben

olanı verirsin tamam da hiç bişey olmadığını da düşünelim mesela...hiç yemek yok aniden geldiler diyelim... işte alternatiflerin nelerdir...:)

malzememem nasıl ona bağlı gerçide
ne bilim aniden türlü kızartma yoğurtlu
sonra salata,tarhana çorbası,hazır sigara böreği gb.
irde tavuk baget falan yaparım belki

buzlukta tavuk yada et varsa düdüklü tencere varsa işlem tamamdır hemen koyarım eti yarım saate pişer et sote olur tavuk sote olur tas kebabı olur.yanına hemen bir tarhana çorbası o kaynarken pirinçpilavı tamamdır.hiç paniklemem mutfakta iyiyimdir ben

pirinç pilavı için biraz demlenme süresi lazım değilmi :) lapa demesinle sonra canım :)

buzlukta yemekler olsa bu gibi durumlar için hiç fena olmaz. içliköfte felann:56:

benim bi arkadaşım var kocaman dipfrizi var, ne bulduysa doldurmuş..misafir gelince elim sıkışmaz çok rahatım derdi, doğru valla :) hatta orta boy bi tepsiye karnıyarığı yapmış koymuş, sadece fırına atıp pişmesi kalmış..tepsisi bile hazır :) görünce çok gülmüştüm ama iyi fikir aslında...tabi dipfrizi olanlara... benim buzluğa sığmaz ki :)

hemen tarhana corbası yaparım en hızlısı
fırın makarna yapabılırım ( corbalar yenene kadar ustu kızarr)
bıde tavuk falan yaparım sanırım
salatada yetısebılır

canım zahmet olmazsa fırın makarnayı nasıl yapıyorsun tarifini yazarmısın....bana çok basit yemek gibi geliyor o yüzden hiç yapmadım, ama duyuyorum hep çok beğenerek anlatıyorlar....bi zahmet yazsan sevinirim...

canım zahmet olmazsa fırın makarnayı nasıl yapıyorsun tarifini yazarmısın....bana çok basit yemek gibi geliyor o yüzden hiç yapmadım, ama duyuyorum hep çok beğenerek anlatıyorlar....bi zahmet yazsan sevinirim...

cok kolay ve en azaından makarna gıbı basıt gorunmuyor
ben goz kararı yapıyorum tatlım 2 kısıyız bız
bı paketın 3 te bırı makarnayı haslıyorum
sonra suzup soguk sudan gecırıyorum

besamel sos yapıyorum
oda goz kararı ne cok cıvık ne katı bı sos olacak

genelde katı yag ıle yaparlar ben sıvı yagı kızdırıp sute gore ben 2 yk un koyuyorum mesela hafıf kavrulunca 3 bardak sutu eklıyorum sureklı karstırarak
sonra tuz ve karabıber kaynayınca haslanmıs makarnayla sosu karıstıryorum koyu olursa sut ekleyebılırsın
yaglanmıs borcama dokuyorum ustune bol kaşar rendelıyorum ustu kızarana kadar 180 derece fırında kızartıyorum

umarım anlatabıldım ama bu benım goz kararım he bırde hazır besamel sos var o da guzel oluyo herseyı tam kıvamında oluyor

:46:

Son düzenleyen: Moderatör:
cok kolay ve en azaından makarna gıbı basıt gorunmuyor
ben goz kararı yapıyorum tatlım 2 kısıyız bız
bı paketın 3 te bırı makarnayı haslıyorum
sonra suzup soguk sudan gecırıyorum

besamel sos yapıyorum
oda goz kararı ne cok cıvık ne katı bı sos olacak

genelde katı yag ıle yaparlar ben sıvı yagı kızdırıp sute gore ben 2 yk un koyuyorum mesela hafıf kavrulunca 3 bardak sutu eklıyorum sureklı karstırarak
sonra tuz ve karabıber kaynayınca haslanmıs makarnayla sosu karıstıryorum koyu olursa sut ekleyebılırsın
yaglanmıs borcama dokuyorum ustune bol kaşar rendelıyorum ustu kızarana kadar 180 derece fırında kızartıyorum

umarım anlatabıldım ama bu benım goz kararım he bırde hazır besamel sos var o da guzel oluyo herseyı tam kıvamında oluyor

:46:
çok teşekkür ederim canım. mutlaka deneyecem...yalnız bişey sorcam sütü 3 bardak demişsin ya su bardağı dimi...

ani misafire evde bir şey yoksa dışardan kızarmış tavuk söylerim yanına pirinç yada bulgur pilavı yaparım. çorbada artık evde ne varsa mercimek tarhana en pratik bunlar oluyor bunlardan birini yaparım. sebze ne varsa artık mesela patlıcan varsa fırında közlerim yoğurtlı sarımsaklı yaparım. salata. oldu bitti.
ikinci seçenek hazır şinitzel alırım yanına patates püresi patates yoksa hemn makarna yaparım salata çorba.

Back
X