iftara yarım saat var düşünün, aniden misafir geldi..ne pişirirsiniz acilen..

her erkeğin sevebileceği bir menü

kıymalı yumurta yapabilirsin yumurtaları löp şekilde 5-6 yere kırarak
yada yine yumurtalı bir yemek olan çılbır yapabilirsin
yanınada domatesli makarna ve salata

Ramazan gecti ama normal bir gunde,

Corba, Tavuk sote , tavukgogusu kup kup dogranmis, bol soganli , biberli , sarimsakli domatesli. pilav ve salata. 45 dakikada ben bunlari cikaririm. Elim cabuktur zaten zor bir menu degil. tavuk cabuk pisiyor cunki.

ben henüz ev hanımı değilim fakat müstakbel kaynanamdan öğrendiğim pratik seleri paylaşım buzluga konulan börekler mantılar sigara börekleri acil durumlar için birebir ve öğrendim ki mutlaka evde,:34: misafir gelsin gelmesin bir zeytinyaglı ya da soğuk yiyecekler ve çorba olmalı yaz kış

ayyy canim valla gene isin zormus, hic sevmem bu tarz dusuncesiz davranislari...madem davet etmek gibi bir niyeti var esinin neden onceden haber vermiyor??? Kaldiki az gecikse sorun olmazdi eminim..cunku kendi suclari gec haber vermeselerdi.
Ama dedigin gibi zamaninda koymasan onlerine senin icin rahat etmeyecek..
Neyseki dolman filan varmis kurtarmissin yoksa sanki ana yemek yapmak zaman alir...yarim saatte ne yetisir. Ancak dedigin gibi makarna yapilir...zaten basligi goruncede makarna gelmisti aklima...
Ama gercekten pek birsey yapacak durumda degilsem once buzluguma bakarim neler var diye sanirim..ama zaten buzluktakinin cozulmesi 2 saat surer. Ama manti filan varsa super olur, ohh bi guzel suda hasla uzerine yogurt sos yarim saate hazir.
Ya da hazir borek vs varsa buzlukta super.

Senin yaptigin gibi mercimek corbasi yapardim yarim saate coktan piser ve lezzetine hastayim mercimek corbasinin.
Makarna yapardim senin gibi..o sirada buzluktan cikarttigim milfoylerden peynirli borek yapardim. ya da esime gelirken bi kebapciya ugrayip pide dokturmesini soylerdim..ya da herhangi bir cesit kebap..hic olmazsa kizartilmis icli kofte isterdim yanina makarna yapardim herhalde.. salata yogurt hazirda kompostom olur genelde...salatayida basit yapardim..domates sogan ve salatalik...coban salatasi seklinde...Tatli olarak buzluktaki dondurmayi cikarirdim, yoksa bi zahmet esim pideleri yaptirirken birde baklava/sobiyet/kadayif/tulumba seklinde miks almasini soylerdim. Boyle durumlarda daha cok hazirciyimdir, huyum kurusun :1:

Bu gibi durumlar için mutlaka buzlukta birşeyler bulundurmak lazım mesela sigara böreği, değişik salata için közlenmiş kırmızı biber hemen çıkart sıcak suya koy buzu çözülsün doğra sarımska yağ limon tamam. Mısır olabilir taneli çkarırsın hemen mısırlı ya da bezelyeli bir pilav. Köfte falan geç çözülür ama yapıp dolaba atıp ama çanak şeklinde yapıp çıkarınca direk fırına biraz pişince üzerine kaşar falan olabilir yarım saatte. Ama zor yine de tabii.

Back
X