İftarci meselesi?

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Arkadaslar malum iftar davetleri de basladi ramazanla birlikte..ben esimin ailesiyle aram iyi dehol ama arada mecburiyetten gorusuyoruz...şimdi yakinda baslarlar iftara davet etmeye gorusme bahanesi zaten ramazanda bisey diyemiyorum diye 2 3 kez iftara cagrirlar..esim.ayip plur diye zorla goturuyor orucluysam yemek bile yemrden geliyorum bogazimdan gecmiyor cunku o evde...gelelim meseleye ben zaten zorla davetlerine gidiyorum birde cagarmak gerekiyor..ama ne kaynanam ne kp ne gorumce ne de gprumcenin esi oruc tutmuyor hepsinin bahanesi var ..bu beni ilgilendirmiyor tabiki ama sirf gittim diye onlari cagarmak zorunda hissediyorum oruclu olan benim oruc tutmayan bir aileyi neden iftara cagirayim? Gecen sene esimin hatri icin cagardim onlarda cagrilmak bekliyordu anliyordum..ama bigelfiler kimse oruclu dehil..birtek esimle ben orucluyuz..ben bide evde cocukla zor yemek temizlik yapmisim...seker hastasi hepside yemisler biraz atisturmislar ole gelmisler ..bir suru emek veriliyor sonucta...ya benim.hic icimden gelmiyor bunlari cagsrmak..zaten hoslanmiyorum.bu tarz zorundaliklardan..oruc tutsalar neyse tabiki cagirmak isterim ama durum.boyle siz nasil.davranirdiniz arkadaslar?

Tutup tutmamalarina karismiyorum ama gecen yil davet ettim
Kayinpederim yemegi hazirlarken ezana bir saat kala cay yok mu dedi
Yok baba dedim iftardan sonra.
Bu yil cagirmayi dusunuyor muyum, belki.

İftar değil de akşam yemeği gibi düşünün. Zaten çok görmüyomuşsunuz. Kolay yemekler yapın çok yormadan kendinizi. Sadece oruçluya iftar vermek değil anne-baba gönlü hoş tutmak da çok sevap böyle düşünün
Ramazan disinda zaten caya bile gelmezler dogru durust cunku aramiz yok iste bende simdi emrivaki gibi illa iftar daveti olucakmi onu dusunuyorum

ramazanın ruhuna uyan bir davranış değil
gerçi inançlı biri değilim ama inananların ağzından düşmeyen paylaşma hoşgörü vs vs terimleri size yabancı heralde
birgün çağrıp yemek vermek bu kadar sıkmamalı
Sevemedim sevemiyorum oyle olunca hosgorude olmuyor malesef

Eşiniz bi şey demezse çağırmayın diycem ama bi defacık katlanıcaksınız yapıcak bi şey yok. Zaten yiyip geliyolarmış, çok abartmadan sizi yormuycak şeyler hazırlarsınız..

Oruc tutmayan birini iftara cagirmanin kesinlikle mantıklı bi yönü yokki. Adam zaten bütün gün yiyip içiyor. Yemeğe cagrrsin o ayrı. Ramazandan sonra çağır. Ama oruç halinle oruç tutmayan biri için kendini boşuna paralama bu çok adaletsiz bence. Yazık yani. Ha oruç tutmak zorunda değil. yargılama olarak söylemiyorum. Ama iftar oruç tutanlar içindir.

Çağırma eğer istemiyorsan. Ama çağrılınca gitmen doğru olur. Neden? Çünkü adamlar oruç tutmuyor ama seni iftara çağırmış. Hem hazır yemek kadar güzel birşey mi var ya:)

Oruc tutmayan birini iftara cagirmanin kesinlikle mantıklı bi yönü yokki. Adam zaten bütün gün yiyip içiyor. Yemeğe cagrrsin o ayrı. Ramazandan sonra çağır. Ama oruç halinle oruç tutmayan biri için kendini boşuna paralama bu çok adaletsiz bence. Yazık yani. Ha oruç tutmak zorunda değil. yargılama olarak söylemiyorum. Ama iftar oruç tutanlar içindir.
Aynrn canim.bende bu dusuncedeyim iste caya gelirler falan o ayri da xaten orucluyken eziyet yemek yapmak.kararimi verdim cagarmicam

Arkadaslar malum iftar davetleri de basladi ramazanla birlikte..ben esimin ailesiyle aram iyi dehol ama arada mecburiyetten gorusuyoruz...şimdi yakinda baslarlar iftara davet etmeye gorusme bahanesi zaten ramazanda bisey diyemiyorum diye 2 3 kez iftara cagrirlar..esim.ayip plur diye zorla goturuyor orucluysam yemek bile yemrden geliyorum bogazimdan gecmiyor cunku o evde...gelelim meseleye ben zaten zorla davetlerine gidiyorum birde cagarmak gerekiyor..ama ne kaynanam ne kp ne gorumce ne de gprumcenin esi oruc tutmuyor hepsinin bahanesi var ..bu beni ilgilendirmiyor tabiki ama sirf gittim diye onlari cagarmak zorunda hissediyorum oruclu olan benim oruc tutmayan bir aileyi neden iftara cagirayim? Gecen sene esimin hatri icin cagardim onlarda cagrilmak bekliyordu anliyordum..ama bigelfiler kimse oruclu dehil..birtek esimle ben orucluyuz..ben bide evde cocukla zor yemek temizlik yapmisim...seker hastasi hepside yemisler biraz atisturmislar ole gelmisler ..bir suru emek veriliyor sonucta...ya benim.hic icimden gelmiyor bunlari cagsrmak..zaten hoslanmiyorum.bu tarz zorundaliklardan..oruc tutsalar neyse tabiki cagirmak isterim ama durum.boyle siz nasil.davranirdiniz arkadaslar?
Yemeğe gelecekler olarak düşün
İftara değil
Sanki bir akşam yemeğine davet ediyormuşsun gibi
Bir çorba
Ve lahmacun
Bunlar seni yormaz
Fırına iç harcını ver hop hazır

Çok şükür bugün de dert edecek bir şey bulmuşsunuz kendinize.:işsiz:Allah sabır versin. Bir kereliğine çağırın ne diyelim, bir şey kazanmazsınız ama kaybetmezsiniz de.

Aynrn canim.bende bu dusuncedeyim iste caya gelirler falan o ayri da xaten orucluyken eziyet yemek yapmak.kararimi verdim cagarmicam
O vakit kendi ailenide iftara alma.
Zira esim ailesini cagirip senin aileni sevmiyorum gelmeyecekler, cagirmayacaksin dese bende kabul etmem onun ailesini.

Bazen hayati kendimize daha da zindan ediyoruz . Yahu 1 gun evinde esinim ailesini yemekli agirlayacaksin farzettki Allahin bir misafiri. Sen yapman gerekeni yap . Kim fesat kim fitneci Allaha birak.
Bukadar baskilama kendini . Omur dedigin geviyor. Yarin aynisi sana olsun istermisin..

Bu arada herkezin orucu da ibadetide kendine. Sana bir faydasi yok. Ama o insanlarin yaptigin yemekten yemesi sana kazandirir.

Bosver hayat ciddiye alinacak kadar uzun degil..

Diğer zamanlarda da anladığım kadarıyla çağırmıyorsunuz.
Hadi çağırdığınızı var sayalım,
Ayda bir gün ağırlamanın lafını da yapmayın lütfen.
Gerekirse kendinizi zorlamadan daha az hazırlık yapın.

Siz böyle yazınca biraz burkuldum. Bundan yıllar önce çalışırken ve küçücük çocuğum varken eşim, işyerinden bekar arkadaşını arkasına takarak getirirdi. Bir ramazan neredeyse ben de açtı iftarı. Ben çok inançlı bir insan değilimdir ama inancım vicdanımdır. Neyse bu bey evlendi ve birgün yalnızca eşimi iftara davet etti. Gerekçe sizinkiyle aynı. Oruç tutmuyor olmam. Sonraları gördüğümde çaya davet ettiler. Değil çay, ellerinden su bile içmem. Oruç tutmak mesele değil, mesele vicdana oruç tutturmamaktır.

Benim eşimin annesi şeker hastası, babası da rahatsız oruç tutmuyor, görümcem senin görümcenin modeli, görümcemin eşi oruç tutar ama...
Benim eşim de rahatsızlığından ötürü oruç tutmuyor.
Geçen sene onları iftara davet etmiştim, şimdi başına gelmeyenler hoşgörü felan diyecek ama oruç tutarken bu sıcaklarda, hele benim gibi çalışıp bi haftasonun varsa, aran iyi de olsa eşİnin ailesiyle insana koyuyor....
Bir de geçen sene ben onları çağırmıştır ama onlar eşim ramazanda rahatsızlanınca (geçen ramazanda eşim 7 gün hastanede yattı) bizi hiç davet etmediler ( son haftasında hastalanmıştı eşim, yani zaten çağırtmayacaklardı benim anladığım, ben onları ilk hafta misafir etmiştim)...
Bu ramazan hiç çağırmaya niyetim yok valla... bir görümcemin eşi, bi ben... bir de kayınvalidem yemeklerimi pek beğenmiyor ( ona göre salçalı, zeytinyağlıları biraz şekerli yapıyormuşum, ne kadar dikkat etsem de beğenmiyor) çağırtmamak en güzeli yani...
Bu arada belirtmen edemeyeceğim, o hariç herkes yemeklerime bayılır tariflerimi ister, bi kayınvalideye beğendiremedim, hahahaha

Back
X