Iftardan sahura nasıl uyanık kalıyorsunuz?

Uyumadan olmaz ki :KK1:

Sahurda 4'ye yatsak sabah 8'de kalksak günde 4 saat uyku neye yeter ki

Ben bazen iftardan önce uyuyorum. Geçen yatmışım, annem de çocuklarla komşuya iftara gitmiş, kapı sesiyle bir uyandım saat 22:45 :spor:

Çoğunlukla da iftardan sonra yatıyorum.
Haftasonu geç kalktıysam veya gündüz de uyuduysam o zaman sahura kadar oturabilirim ama onun dışında asla.
İşyerinde uyurum valla.

Merhaba hanımlar :KK68: kendime sinir olmaktan bitap düştüğüm bu konuyu sizlere danışmak istedim. Şöyle ki;

Ben iftardan sonra uyuyakalıyorum, yatsıdan sonra bi uyanıyorum onda da böyle yarı uykulu bi halde afyonum patlamadan duruyorum uyanık kalayım diye ama olmuyor hoop yine uyuyorum. :mad: Sahurda uyanıyorum bir daha.

Hayır uyku sevdalısı biri değilim, sabah emekli albaylar gibi 9da uyanıyorum kendi kendime bidaha gün içinde de uyumuyorum.:KK57:

Tabiki benim bu bitmeyen sınavlarımdan dolayı bu uyku meselesini kafama taktım. Lanet okul! :kızgın:Erken uyandığım icin gün icinde zorlanıyorum ders çalışırken, bi yerden sonra gücüm kalmıyor kan glikozum suyunu çekince.. ama çalışmam da gerek çünkü iftardan sonra piremses gözlerim uykuya yenik düşüyor. :KK51::uykucu:

Bir de su var ben ramazanın başında adetim geçeli 1 hafta olmadan yeniden adet oldum, e dolayısıyla özür sayılıp 5 gün hem adettim hem oruc tuttum. Erken oldum deyip hic az da olmadı sağolsun, masallahı vardı. O da benim direncimi cok kırmıstı ve artı olarak ramazan boyunca nerdeyse 2 kilo verdim oldum mu 46.. nerdeyse vücut istifasını verip gidecek. Yorgun hissediyorum kendimi hem bu aksilikler hem sinav stresi hem ayrılık dönemi..

Bu arada gün icinde uyuyamıyorum ben, huyum böyle. :deli:

Allah aşkına siz nasıl dayanıyorsunuz? :KK42:
piremses ne yaa???
Madem bu kadar zayifsin hastaliktan dokuluyorsun tutma oruc yani, saglikli bedenin sagligini kaybedecekse,. Iftarda ne yedigine bagli birden yuklenip yagli sekerli hamurlu yersen bunyede yorgunluk ve uyku yapar bu gayet normal, hele birde diabet rahatsizligi falan varsa.
Madem saglik problemlerin oluyor keske bir doktora gorunup oyle tutsaydin orucunu.

ama bünyen sinyal veriyor

şekerin çok düşüyor ve yükselince de küt uyuyorsun

bunları biz sana anlatmayalım :eğlence:

açlık şekerin çok düşüyor demek ki

sahurda iyi yemelisin

protein ağırlıklı beslen

mesela çorba vs diyoruz ama esasen sahurda en önemlisi protein

sınavlar ne zaman bitecek

zaten ramazan az kaldı

komşum ramazan ın ilk günü adet oldu şimdi yine oldu doktora gitmem göstermem lazım deyip duruyor ama oruç tutmuyor zira ikisi ayrı adet

temizlendi arada tuttu şimdiki yeni adet

sen de tekrar sık olursan ilgilen

Iste simdi bikac gun sonra normal adet günüm gelecek. Sanırım bi seferlik cok fazla üzüntüden öyle bir sey oldu.

Ya zaten yemekten sonra 1 saat kadarkan çoğunlukla gastrointestinal sisteme gidiyor o zaten mahmurluk yapiyor. E ben de erken uyaniyorum, sekerim düşüyor bilmem ne olunca da masallah uyanmiyorum bidaha.

Sorun su ki hic istahım kalmadı gibi bir sey. Sahurda iftarda farketmiyor hep az yiyorum. Bunu aşmam lazım ama doyuyorum da yani..

Sinavlar bayramdan sonra bitecek insallah.

Uyumadan olmaz ki :KK1:

Sahurda 4'ye yatsak sabah 8'de kalksak günde 4 saat uyku neye yeter ki

Ben bazen iftardan önce uyuyorum. Geçen yatmışım, annem de çocuklarla komşuya iftara gitmiş, kapı sesiyle bir uyandım saat 22:45 :spor:

Çoğunlukla da iftardan sonra yatıyorum.
Haftasonu geç kalktıysam veya gündüz de uyuduysam o zaman sahura kadar oturabilirim ama onun dışında asla.
İşyerinde uyurum valla.

Ben gündüz uyuyamam 2 saat de uykuyla dursam. O yuzden karanlik olunca da dayanamayip uyuyorum. Sıkıntı da burda başlıyor.

piremses ne yaa???
Madem bu kadar zayifsin hastaliktan dokuluyorsun tutma oruc yani, saglikli bedenin sagligini kaybedecekse,. Iftarda ne yedigine bagli birden yuklenip yagli sekerli hamurlu yersen bunyede yorgunluk ve uyku yapar bu gayet normal, hele birde diabet rahatsizligi falan varsa.
Madem saglik problemlerin oluyor keske bir doktora gorunup oyle tutsaydin orucunu.

Piremses = sosyal medyada sıklıkla kullanilan mizahi bir kelime. :)

Cok şükür yatak döşek yatmiyorum ama tabiki yoruluyorum. Su durumda sagligimda cok buyuk bir problem olusmadigi icin de orucu bırakmak istemedim.

Diyabetim yok. Yağlı sekerli seyler de yemiyorum. Genel olarak ruhen ve fiziken yorgun oldugum bir dönemdeyim sadece. Ve buna artı olarak istah azligi ve fazla uyumamak da var.

Doktora gitmedim tıp okuyorum, ust donem arkadaslarıma sordum :)

Ben gündüz uyuyamam 2 saat de uykuyla dursam. O yuzden karanlik olunca da dayanamayip uyuyorum. Sıkıntı da burda başlıyor.

E tamam biz de işe geliyoruz, uyumuyoruz gündüz.
O yüzden karanlık olunca uyuyun siz. Uyumak güzeldir. Günde 7 saat ortalama :KK3:

Cocuklar saolsun konu komşu gürültü patirti saat 4 den sonra anca yatıyoruz sabah 10 da tekrar ayaktayiz:işsiz:sahura kadar yine uyku yok çocuklar arda uyuyo o kadar:olamaz:

iftardan hemen sonra oğluşu uyutuyorum mamasını yedirip altını değiştirip sonra koltuğa bir gömülüyorum ikide alarma uyanıyorum sahurumuzu yapıyoruz sonra oğlum uykudayken bir mama daha sonra sabah 7:15 de hep beraber uyanıyoruz..çok mu verimli şükür idare eder.

E tamam biz de işe geliyoruz, uyumuyoruz gündüz.
O yüzden karanlık olunca uyuyun siz. Uyumak güzeldir. Günde 7 saat ortalama :KK3:

Ay ben ise gittiginiz ayrintiyi atlamısım :D
Uyumak guzel de konular cok fazla :)

Cocuklar saolsun konu komşu gürültü patirti saat 4 den sonra anca yatıyoruz sabah 10 da tekrar ayaktayiz:işsiz:sahura kadar yine uyku yok çocuklar arda uyuyo o kadar:olamaz:

En iyisi cocuk yapaym ben de :D

iftardan hemen sonra oğluşu uyutuyorum mamasını yedirip altını değiştirip sonra koltuğa bir gömülüyorum ikide alarma uyanıyorum sahurumuzu yapıyoruz sonra oğlum uykudayken bir mama daha sonra sabah 7:15 de hep beraber uyanıyoruz..çok mu verimli şükür idare eder.
in

Masallah bence sizin de temponuz yüksekmis. Allah kolaylik versin

Ay ben ise gittiginiz ayrintiyi atlamısım :KK70:
Uyumak guzel de konular cok fazla :)

En iyisi cocuk yapaym ben de :KK70:

in

Masallah bence sizin de temponuz yüksekmis. Allah kolaylik versin
valla sizleri gördükten sonra ben kendime tembel derdim (söz meclisten dışarı size değil) ama çocuk olduktan sonra işler değişiyormuş..fakat bir ayrıntıyı atladınız yani sohbet muhabbet faslı yok koltuğa yığılıp kalıyoruz hemen uyuyoruz gerçi ifar saatide geç sanırım tahammül sınırlarında bir durum yaşıyoruz.;)

valla sizleri gördükten sonra ben kendime tembel derdim (söz meclisten dışarı size değil) ama çocuk olduktan sonra işler değişiyormuş..fakat bir ayrıntıyı atladınız yani sohbet muhabbet faslı yok koltuğa yığılıp kalıyoruz hemen uyuyoruz gerçi ifar saatide geç sanırım tahammül sınırlarında bir durum yaşıyoruz.:KK66:

Iftar saatine kadar sohbet ediyorsanız yine iyi. :D Cocuk osi zor ya allah kolaylik varsin

Iftar saatine kadar sohbet ediyorsanız yine iyi. :KK70: Cocuk osi zor ya allah kolaylik varsin
iftar saatine kadar çocukla oynama az muhabbet tabiki var bir de benim eşim polis memuru bu sebeple bir gün evde bir gün değil o daha sorunlu zira evdeyken yardımı büyük oğlanı meşgul etse yetiyor:D

Merhaba hanımlar :KK68: kendime sinir olmaktan bitap düştüğüm bu konuyu sizlere danışmak istedim. Şöyle ki;

Ben iftardan sonra uyuyakalıyorum, yatsıdan sonra bi uyanıyorum onda da böyle yarı uykulu bi halde afyonum patlamadan duruyorum uyanık kalayım diye ama olmuyor hoop yine uyuyorum. :mad: Sahurda uyanıyorum bir daha.

Hayır uyku sevdalısı biri değilim, sabah emekli albaylar gibi 9da uyanıyorum kendi kendime bidaha gün içinde de uyumuyorum.:KK57:

Tabiki benim bu bitmeyen sınavlarımdan dolayı bu uyku meselesini kafama taktım. Lanet okul! :kızgın:Erken uyandığım icin gün icinde zorlanıyorum ders çalışırken, bi yerden sonra gücüm kalmıyor kan glikozum suyunu çekince.. ama çalışmam da gerek çünkü iftardan sonra piremses gözlerim uykuya yenik düşüyor. :KK51::uykucu:

Bir de su var ben ramazanın başında adetim geçeli 1 hafta olmadan yeniden adet oldum, e dolayısıyla özür sayılıp 5 gün hem adettim hem oruc tuttum. Erken oldum deyip hic az da olmadı sağolsun, masallahı vardı. O da benim direncimi cok kırmıstı ve artı olarak ramazan boyunca nerdeyse 2 kilo verdim oldum mu 46.. nerdeyse vücut istifasını verip gidecek. Yorgun hissediyorum kendimi hem bu aksilikler hem sinav stresi hem ayrılık dönemi..

Biz neye nasil dayaniyoz onu bir anlasam.
Ben bazen sahura kadra uyumuyorum.
Tabi bizim burda sahur 2 30 da giroyor vakit.
Taravih faln derken saat 11 oluyor .
Sonrasinda cogu zamn uyumuyorum.

iftar saatine kadar çocukla oynama az muhabbet tabiki var bir de benim eşim polis memuru bu sebeple bir gün evde bir gün değil o daha sorunlu zira evdeyken yardımı büyük oğlanı meşgul etse yetiyor:KK70:

Ay allah kolaylık versin, allah korusun esinizi de tüm güvenlik güçlerini de..
Siz de büyük oglana yemek yapmayı ogretin mesgul olsun sizle beraber :D
Biz neye nasil dayaniyoz onu bir anlasam.
Ben bazen sahura kadra uyumuyorum.
Tabi bizim burda sahur 2 30 da giroyor vakit.
Taravih faln derken saat 11 oluyor .
Sonrasinda cogu zamn uyumuyorum.

Masallah size ya.. ben de uyumadan dursam keske

Iste simdi bikac gun sonra normal adet günüm gelecek. Sanırım bi seferlik cok fazla üzüntüden öyle bir sey oldu.

Ya zaten yemekten sonra 1 saat kadarkan çoğunlukla gastrointestinal sisteme gidiyor o zaten mahmurluk yapiyor. E ben de erken uyaniyorum, sekerim düşüyor bilmem ne olunca da masallah uyanmiyorum bidaha.

Sorun su ki hic istahım kalmadı gibi bir sey. Sahurda iftarda farketmiyor hep az yiyorum. Bunu aşmam lazım ama doyuyorum da yani..

Sinavlar bayramdan sonra bitecek insallah.

Piremses = sosyal medyada sıklıkla kullanilan mizahi bir kelime. :)

Cok şükür yatak döşek yatmiyorum ama tabiki yoruluyorum. Su durumda sagligimda cok buyuk bir problem olusmadigi icin de orucu bırakmak istemedim.

Diyabetim yok. Yağlı sekerli seyler de yemiyorum. Genel olarak ruhen ve fiziken yorgun oldugum bir dönemdeyim sadece. Ve buna artı olarak istah azligi ve fazla uyumamak da var.

Doktora gitmedim tıp okuyorum, ust donem arkadaslarıma sordum :)

Ben yinede kan degerlerine baktirmani tavsiye ederim..

Tabiki benim bu bitmeyen sınavlarımdan dolayı bu uyku meselesini kafama taktım. Lanet okul! :kızgın:Erken uyandığım icin gün icinde zorlanıyorum ders çalışırken, bi yerden sonra gücüm kalmıyor kan glikozum suyunu çekince.. ama çalışmam da gerek çünkü iftardan sonra piremses gözlerim uykuya yenik düşüyor. :KK51:

Açlıktan vücut direnciniz düşüyo olabilir bende sizin gibiyim ama gün içerisinde 1 saat uyuyunca kendime geliyorum buna ragmen geçtiğimiz cumartesi gün içinde 5 saat uyumuşum :uykucu: hurma falan tüketin bide vitamin ilacı alın direnciniz bu şekilde yükselir diye düşünüyorum

Ben yinede kan degerlerine baktirmani tavsiye ederim..

Evet baktırıcam muhakkak tesekkür ederim, biseyler degisti farkindayim bende.. sınavdan sonraya sarkıtıyorum hepsini.

Açlıktan vücut direnciniz düşüyo olabilir bende sizin gibiyim ama gün içerisinde 1 saat uyuyunca kendime geliyorum buna ragmen geçtiğimiz cumartesi gün içinde 5 saat uyumuşum :uykucu: hurma falan tüketin bide vitamin ilacı alın direnciniz bu şekilde yükselir diye düşünüyorum

Vitamin alıyorum da yetmiyor sanırım. Hurma hic sevmem ya..

katılıyorum arkadaşa bu arada F Felix_Felicis ben iki üç günde bir PHARMATON alıyorum seri almaya gerek yok bir de şimdi SOLGAR calsium magnesium ve D3 ünü aldım günde iki diyor ama eşimle sahurdan sahura birer tane atıyoruz ....

bencede çok uyuyorsun gibi geldi bana
ben sabah 7 de kalkıyorum haftasonları da aynı
oğlumu hazırlayıp işe gidiyorum oğlum kreşe
akşam işten gelir gelmez ona yemek koyup mutfağa geçiyorum iftar menüsü hazırlamaya
eşim geliyor sonra saat 2 ye kadar yemek çay kahve keyfi sürüyoruz, sohbet ediyoruz uykumuz da gelmiyor
sahur yapıp yatıyoruz , yatağa geçince uyumakta zorlanıyoruz
öyle gündüz uykumuz falan da yok :)

ama bide şu varki ramazandan öncede böyleydik bizz :)

ben çok uyuyunca üzülüyorum, sanki bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi bi hisse kapılıyorum :D sanki uyanıkken devleti kurtaracam :D

Back
X