Iftardan sahura nasıl uyanık kalıyorsunuz?

Gündüz zaten sıcaktan uyunmuyor. Sahurdan sonrada yediğimiz yiyecekler rahatsız ediyor uykuya geç dalıyoruz. En iyisi zaten sahura kadar uyumak. Ders çalışmıyor olsanız internette takılın film izleyin falan derdim. Ama uykuya ve dikkate ihtiyacınız var şu sıralar. Gündüz çalışırken çok mu bitkin oluyorsunuz? Bünyeniz oruçlu olarak bu tempoyu kaldırmıyor olabilir. Bir doktora başvurun. Onlar sahurda iftarda yediğiniz yemek çeşitlerini değiştirir, ek takviye uygulaması yapabilirler.

Ben de uyurum iftardan sonra, öyle 3-4 saatlik uykuyla işe gidersem sürüngen gibi gezerim tüm gün.

Uyumak istemen normal ama çok güçsüz düşmüşsün sanırım, iftarda et ağırlıklı beslenmeye çalış. Bir de kan değerlerine bi baktır istersen, ben de yakın zamanda çok halsizdim üşüyordum ve saçlarım dökülüyordu, doktora gidip b12 ve demir takviyesi aldım cin gibi olmuştum, sabahları az uyusam da dinç uyanıyordum.

katılıyorum arkadaşa bu arada F Felix_Felicis ben iki üç günde bir PHARMATON alıyorum seri almaya gerek yok bir de şimdi SOLGAR calsium magnesium ve D3 ünü aldım günde iki diyor ama eşimle sahurdan sahura birer tane atıyoruz ....

Ben her sahurda 1 tane pharmaton içiyorum. Ama sanırım cok bi etkili gelmedi bana. :)

Ya aslında kahve icsem açılırım belki ama bu sefer o da bende çarpıntı yapıyor.

bencede çok uyuyorsun gibi geldi bana
ben sabah 7 de kalkıyorum haftasonları da aynı
oğlumu hazırlayıp işe gidiyorum oğlum kreşe
akşam işten gelir gelmez ona yemek koyup mutfağa geçiyorum iftar menüsü hazırlamaya
eşim geliyor sonra saat 2 ye kadar yemek çay kahve keyfi sürüyoruz, sohbet ediyoruz uykumuz da gelmiyor
sahur yapıp yatıyoruz , yatağa geçince uyumakta zorlanıyoruz
öyle gündüz uykumuz falan da yok :)

ama bide şu varki ramazandan öncede böyleydik bizz :)

Ya ne güzel iste.. ben de normalde 1de falan yatardm sabah da 8de kalkardım yetiyodu bana. Ama simdi sahurla bölününce de iftardan sonra bayılıp kalıyorum. :)

ben çok uyuyunca üzülüyorum, sanki bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi bi hisse kapılıyorum :KK70: sanki uyanıkken devleti kurtaracam :KK70:

Ben de üzülüyorum işte. Yuzlerce sayfa not var ezberlenmesi mantığının anlanması gereken.. pıçaklıycam kendimi :D

Ekleme yaptım konuma. Ama sanırım cok bisey degistirmez bu :KK70:

Ben televizyon seyrederken de uyuyorum. Hani diyorum iftardan sonra 1 saat kan sindirim sistemine gitmisken ben de bi uzanayım sonra kalkar derse otururum. Ama masallah bi uzanıyorum sahura gözümü açıyorum.
Dersin yoksa sabah 7ye kadar calisip uyusan, aksam 2-3 gibi kalksan o zaman hic uykun gelmez iftardan sonra:)

Gündüz zaten sıcaktan uyunmuyor. Sahurdan sonrada yediğimiz yiyecekler rahatsız ediyor uykuya geç dalıyoruz. En iyisi zaten sahura kadar uyumak. Ders çalışmıyor olsanız internette takılın film izleyin falan derdim. Ama uykuya ve dikkate ihtiyacınız var şu sıralar. Gündüz çalışırken çok mu bitkin oluyorsunuz? Bünyeniz oruçlu olarak bu tempoyu kaldırmıyor olabilir. Bir doktora başvurun. Onlar sahurda iftarda yediğiniz yemek çeşitlerini değiştirir, ek takviye uygulaması yapabilirler.

Bitkin düşüyorum evet. Yani baya aralıklar vererek dinlenerek calısabiliyorum o da hızımı azaltıyor.
Doktora gitmek mantıklı ama suan zaten pek istahım da yok yemek düzenimi degistirseler de yiyemiycem.. bir de doktira git kan ver gel sonuc almaya git.. baya bi vakit harcanıcak..

Ben de uyurum iftardan sonra, öyle 3-4 saatlik uykuyla işe gidersem sürüngen gibi gezerim tüm gün.

Uyumak istemen normal ama çok güçsüz düşmüşsün sanırım, iftarda et ağırlıklı beslenmeye çalış. Bir de kan değerlerine bi baktır istersen, ben de yakın zamanda çok halsizdim üşüyordum ve saçlarım dökülüyordu, doktora gidip b12 ve demir takviyesi aldım cin gibi olmuştum, sabahları az uyusam da dinç uyanıyordum.

Et hic sevmem, hic. Cok cok nadir yerim hatta o da annemlerin zoruyla.

Yorgunluktan baska bir sikayetim yok aslında. Bugun iftarda pekmek yemeye baslıycam bakalım ise yarar belki.

Erken kalkinca durmak mümkün olmuyor.
Bende dokuzda kalkiyorum. Gündüz uyumazsam sahura kadar mümkün degil duramaiyorum.

Bir de sigaraya baslarsan, uyku acmaya birebir. Simdi icmezsen stajlarda zaten baslayacaksin :KK70:
Isin sakasi tabi ki boyle zararli seylere tesvik etmiyoruz insanlari aslaa:KK39:

Bitkin düşüyorum evet. Yani baya aralıklar vererek dinlenerek calısabiliyorum o da hızımı azaltıyor.
Doktora gitmek mantıklı ama suan zaten pek istahım da yok yemek düzenimi degistirseler de yiyemiycem.. bir de doktira git kan ver gel sonuc almaya git.. baya bi vakit harcanıcak..
Siz de benim gibi oluyorsunuz o zaman. Kuvvetli bir şekilde yiyemediğimiz için daha halsiz oluyoruz diğer insanlara göre. Kilom da sizin kilonuza yakın. Benim orucum neredeyse ölüm orucuna dönüyordu yani.:KK45:
Dersleriniz var bu senelik bırakın diyeceğim ama ibadetinize de engel olmak istemem. İdare ediyorum diyorsanız.

Erken kalkinca durmak mümkün olmuyor.
Bende dokuzda kalkiyorum. Gündüz uyumazsam sahura kadar mümkün degil duramaiyorum.

Heh aynen iste benim durumum bu tam olarak. Simdiye kadar hatırladigim en gec uyanma saatim 12ydi bu yasima kadar. Onda da gec yatmıstım yani :D
Bir de sigaraya baslarsan, uyku acmaya birebir. Simdi icmezsen stajlarda zaten baslayacaksin :KK70:
Isin sakasi tabi ki boyle zararli seylere tesvik etmiyoruz insanlari aslaa:KK39:

O kadar nefret ediyorum ki sigaradan, baslycagimi zannetmiyorum hic. Zaten kokuyu duydugum anda öksürmeye başlıyorum :D

Siz de benim gibi oluyorsunuz o zaman. Kuvvetli bir şekilde yiyemediğimiz için daha halsiz oluyoruz diğer insanlara göre. Kilom da sizin kilonuza yakın. Benim orucum neredeyse ölüm orucuna dönüyordu yani.:KK45:
Dersleriniz var bu senelik bırakın diyeceğim ama ibadetinize de engel olmak istemem. İdare ediyorum diyorsanız.

Ne sartlarda tutanlar varken bırakmak icine sinmez, zaten günaha da girmek istemem. :)

Bir iki yıl sonra yine sonav zamanıma denk glecek ramazan hatta seneye de.. biraz istahlı biri olsam baya kuvvetli durucam da oyle de degilim.

Bayrama yeni kıyafetler almam gerekecek bu gidişle :D

Uyku ihtiyacıyla ilgili bir şey, bünye meselesi.

9da kalksam sahura kadar yatma ihtiyacı hissetmem herhalde.
Ama arasıra gündüz şekerlemesi yapmak iyi gelir.
O da alışkanlıkla ilgili ama, alışkanlık yoksa uyunmuyor.

Ne sartlarda tutanlar varken bırakmak icine sinmez, zaten günaha da girmek istemem. :)

Bir iki yıl sonra yine sonav zamanıma denk glecek ramazan hatta seneye de.. biraz istahlı biri olsam baya kuvvetli durucam da oyle de degilim.

Bayrama yeni kıyafetler almam gerekecek bu gidişle :KK70:
Seneye mutlaka doktordan tavsiye aldıktan sonra oruca başlayın. Havalarda sıcak gidiyor ne olur ne olmaz. Zaten siz de doktor adayısınız. Bir sürü tanıdığınız vardır. :KK45:
İştahsızlık en dertli olduğum konu zaten. Tümden bir çözüm bulmak gerek.
Doğru ya gelecek sene hiç gelmesin mümkünse. Şimdi yatarak geçiyorum rahat rahat. :KK45:

Uyku ihtiyacıyla ilgili bir şey, bünye meselesi.

9da kalksam sahura kadar yatma ihtiyacı hissetmem herhalde.
Ama arasıra gündüz şekerlemesi yapmak iyi gelir.
O da alışkanlıkla ilgili ama, alışkanlık yoksa uyunmuyor.

Sahurdan sonra uyumam 4 bucugu buluyor. Sonra tuvalete kalk yat bidaha kalk yat derken en sonunda 9da uyanıyorum. O zaman da kaliteli bi uyku ceksem iftardan sonra uyumam belki ama.. neresinden tutsam elimde kaliyor :)

Seneye mutlaka doktordan tavsiye aldıktan sonra oruca başlayın. Havalarda sıcak gidiyor ne olur ne olmaz. Zaten siz de doktor adayısınız. Bir sürü tanıdığınız vardır. :KK45:
İştahsızlık en dertli olduğum konu zaten. Tümden bir çözüm bulmak gerek.
Doğru ya gelecek sene hiç gelmesin mümkünse. Şimdi yatarak geçiyorum rahat rahat. :KK45:

Tanıdık var hatta okul hemen hastanenin yanında, yine de fırsat bulup cıkamıyorum doktora. Kadın doguma gitmem lazim endokrinolojiye göğüs hastalıklarina ortopediye.. ama daha hicbirine cıkmadm :D

Sen de çalış güzelce insallah 2 sene sonra sen de bu tıp derslerinin sinavlarına dertleniceksin. "Orucluyum cok yorgun düşüyorum ders çalışamiyorum, kurul sınavım var imdaat..." :KK200:

Evet baktırıcam muhakkak tesekkür ederim, biseyler degisti farkindayim bende.. sınavdan sonraya sarkıtıyorum hepsini.

Vitamin alıyorum da yetmiyor sanırım. Hurma hic sevmem ya..
Kan şekeriniz düşüyo olabilir ondan söyledim doktor tavsiye etmişti ramazanda tatlı yerine hurma tüketin hem sağlıklı hemde tatlı ihtiyacınızı karşılar diye

Kan şekeriniz düşüyo olabilir ondan söyledim doktor tavsiye etmişti ramazanda tatlı yerine hurma tüketin hem sağlıklı hemde tatlı ihtiyacınızı karşılar diye

Hem de bol lifli :) ama iste benim cok barısabildigim bi meyve degil kendisi :) ama zorlıycam kendjmi hem sahurda hem de iftarda bir iki tane yiyeyim.
Tesekkür ederim :KK68:

Merhaba hanımlar :KK68: kendime sinir olmaktan bitap düştüğüm bu konuyu sizlere danışmak istedim. Şöyle ki;

Ben iftardan sonra uyuyakalıyorum, yatsıdan sonra bi uyanıyorum onda da böyle yarı uykulu bi halde afyonum patlamadan duruyorum uyanık kalayım diye ama olmuyor hoop yine uyuyorum. :mad: Sahurda uyanıyorum bir daha.

Hayır uyku sevdalısı biri değilim, sabah emekli albaylar gibi 9da uyanıyorum kendi kendime bidaha gün içinde de uyumuyorum.:KK57:

Tabiki benim bu bitmeyen sınavlarımdan dolayı bu uyku meselesini kafama taktım. Lanet okul! :kızgın:Erken uyandığım icin gün icinde zorlanıyorum ders çalışırken, bi yerden sonra gücüm kalmıyor kan glikozum suyunu çekince.. ama çalışmam da gerek çünkü iftardan sonra piremses gözlerim uykuya yenik düşüyor. :KK51::uykucu:

Bir de su var ben ramazanın başında adetim geçeli 1 hafta olmadan yeniden adet oldum, e dolayısıyla özür sayılıp 5 gün hem adettim hem oruc tuttum. Erken oldum deyip hic az da olmadı sağolsun, masallahı vardı. O da benim direncimi cok kırmıstı ve artı olarak ramazan boyunca nerdeyse 2 kilo verdim oldum mu 46.. nerdeyse vücut istifasını verip gidecek. Yorgun hissediyorum kendimi hem bu aksilikler hem sinav stresi hem ayrılık dönemi..

Bu arada gün icinde uyuyamıyorum ben, huyum böyle. :deli:

Allah aşkına siz nasıl dayanıyorsunuz? :KK42:
Ben kendimi anlatim :)
Saat 10da iftar yapiyorum yedim ictim aksam namazi yatsi namazi diyene kadar 12bucuk oluyo en asagi
Saat 3.bucukda geri kalkiyorum sahura. yiyorum namazi kilip yatiyorum saat 4bucukda
saat 6dada uyaniyorum ise gitmek icin
buyur burdan yak
ama az kaldi yaa
ne acikiyorum nede susuyorum sadece uykuya hasret kaldim :)

Ben kendimi anlatim :)
Saat 10da iftar yapiyorum yedim ictim aksam namazi yatsi namazi diyene kadar 12bucuk oluyo en asagi
Saat 3.bucukda geri kalkiyorum sahura. yiyorum namazi kilip yatiyorum saat 4bucukda
saat 6dada uyaniyorum ise gitmek icin
buyur burdan yak
ama az kaldi yaa
ne acikiyorum nede susuyorum sadece uykuya hasret kaldim :)

Ben de size hayran kaldım :)

Back
X