banada bi yer açın bakiiimmmm...
hoşbulduk anacım....
Hoş geldin Denizcim.. Sahurda ne var bu akşam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
banada bi yer açın bakiiimmmm...
hoşbulduk anacım....
Bende öyleyim.. O yüzden eşim artık kalkana kadar başımda bekliyor... Sen git ben gelecem diyormuşum( aynı sokakta işyerlerimiz, beraber gidiyoruz bu yüzden ).. Hiç hatırlamıyorum ama beni uyandırmasın diye öyle kekliyorum demek ki
![]()
çok güzel bir konu açmışsınız
bende ramazan'ı yalnız yaşayanlardanım ama öyle güzel ki herşeye değer
işallah Allah 30 gün tutmamızı nasip eder
eksik günlerim vardı benimde 4 gündür onları tutuyorum bugünde 4.günüm 2 saatim kaldıbide ramazan sonrası 6günler varmış sanırım 6 günde ordan tutucam en azından bir 10 günüm eksilsin
ben sahura kalkmıyorum ama çok güzel tarifler yazarsanız kalkabilirim :13:
hepimize HAYIRLI RAMAZANLAR...![]()
Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben hiç tutamıyorum oruç kötü oluyorum ama bu sene tutmaya karar verdim. Allah yardım eder inşallah. Aç aç nasıl yemek yaparım bilmiyorum. :18:
anneannemin sahurlarda yaptığı hamur kızartması. kızartma yemeyin diyorlar ama bu çok hafif oluyor ve güzel oluyor. biz severiz milletçe sahurda zengin sofrayı di mi :)
1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat (yada bir paket kabartma tozu)
1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Kızartmak için sıvıyağ
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapılır. Hamurdan iki yada üç beze yapılır. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır.
Elde edilen hamur bıçakla kare kare kesilir ya da bir çay bardağıyla yuvarlak şekilde kesebilir.
Daha sonra kızgın yağda kızartılır.
Ben bi keresinde yemek yaparken salça o kadar güzel koktuki burnuma,oruçlu olduğumu unutup bir parmak daldırıp yemiştim![]()
haha aynı ben :) Bizimde yakın işlerimiz beraber çıkıyoruz. Benim uykum varsa sen git ben sonra gelcem diyorum :) sonra geç kalıyorum tabi :)
Zaten hayat müşterekO da çalışıyor bende.. Eh azcık zahmet etsin
Uyandırma konusunda evli ablamlar ve annem birbirini yoğun arayıp sahura kaldırırlardı, bu sene beni de eklerler uyandırma servislerineAma iş tamam dedikten sonra kalkabilmekte
![]()
Benim eşim gitmiyo.. O yüzden birlikte geç kalıyoruzÇok değil ama 10 - 15 dakikacık , uyanıp saati görünce jet hızıyla hazırlanıyorum da vicdan azabıyla
Allah kabul etsin.
Bende kaçırmam aslında ama geçen sene tutamadığım günlerim oldu artık Rabbim ömür verirse kışın tutup eksiklerimi tamamlamak istiyorum..
eşimde bende ilk kez oruç tutacağız..
o yüzden farklı bi ruh hali içindeyim sahura hazırlık fln..
güzel olacak eminim...
sahura gözleme yapmayı düşünüyorum...
bi de haşlanmış yumurta tok tutarmış onu yapıcam..
salata fln yaparım....
kızartma fln düşünüyorum aslındada ağır olmazmı ki..
güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....
Kızartma ağır olur cnm. Daha hafif şeyler yap bence. Gözleme yumurta peynir süt. komposto öneriyorlar. Bizde ilk kez tutucaz çok heyecanlıyım başarbilcem mi diye
güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....
güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....
kz sahura kalkmamak olur mu helekı uzn günlerde hava da sıcak ayy nasıl gececek psıkolojım bozuk bugün önume ne gelirse yıyorum sankı bır daha yemek yıyemıycem gibi yaaSahura kalkılmadan oruç tutulursa aç kalma süresi artacağından metabolik hız düşer. Halsizlik, baş ağrısı görülebilir.
• Protein içeriği fazla olan yumurta, yoğurt, peynir, süt gibi gıdalar. Bu gıdalar midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirirler.
• Kahvaltı şeklinde bir öğün olabilir. fazla yağlı olmayan hamurişleri
• Bol sıvı alınmalı ve su içilmelidir.
• Meyve yenilebilir.
• Fazla tuzlu besinler tüketilmemelidir.
Sahur yemeklerini azar azar, iyice çiğneyerek yiyin. Çiğ sebze, domates, salatalık gibi yiyeceklere mutlaka sahurda yer verilmelidir
Türkanımmm nasılsın bıtanemmmmm özledim kız senııı :)))Cok duygulandııım haarıkasın bıtanem benım.haarıkasın.masaallah.eee kınım kardesı![]()
haklısın canım ben de çokk severim bu ayı evet zor ama yıne de Allah sabır veriyor değil mi??Merhaba arkadaşlar..
Benim ailemden ayrı ilk Ramazanım olacak.. 9 aylık evliyim.. Artık sahurlar ellerimden öper![]()
Üstelik çalışıyorum da.. Rabbim herkese kolaylıklar versin..
Ramazan ayı gibisi yok , akşamları ayrıca bi huzurlu sokaklar, caddeler , teravihe koşturan ayaklar![]()
amın canım amın :)Hayırlı olsun topiğiniz..
Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olsun,mübarek olsun.
İnşaallah iyi değerlendirip manevi gıdamızı da bol bol alırız![]()
yemın ediyorum koptummmm:)))Allah yardımcın olsun benimde evlendikten 15 20 gün sanra ramazan başlamıştı ben 30 günün 10 günü kaldım aç oruç tuttuk eşim kimi görse lütfen bizi gece kaldırın diyordu...![]()
kılo mu delırdın heralde benım kabusum yaa simdiden ne yapacağım diyorum ama kılo alıyorum her ramazan malesefBizim evde hazırlıklar başladı mantı yapılıyor:)
Buzluğa atılacak.
Sigara böreği sarılıyor vs vs.
Yiyip yiyip kilo alıcaz yani inş. alırım kilo
Nurgülüm nasılsın bıtanemmm çok özledim herkesi yaaa:))Topiğin hayırlı olsun güzelim
Hepimize hayırlara vesile olsun inşallah
bundan sonra hep beraber burdayız
komık yaa vallahı çok güldüm :))Sütü çok severim , 1 bardak 5 saat tok tuttuğuna göre 2 bardak içsem bu iş tamamteşekkürler..
yaparsın canım bol bol dua et Allahım dayanma gucu ver de:))Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben hiç tutamıyorum oruç kötü oluyorum ama bu sene tutmaya karar verdim. Allah yardım eder inşallah. Aç aç nasıl yemek yaparım bilmiyorum. :18:
amın canım ben insallah katmer yapacağım diğer adı gözleme:))Kızlar bu gece sahurda neler var bakimAllah hepimize dayanma gücü versin
güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....
Allah seninkileri de şimdiden kabul etsin canım :13: evet öyleymiş ben bilmiyordum keşke kışın tutsaydın dediler bana da tutarsın tutarsın merak etme Allah gücünü verir sen yeter ki iste![]()