• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Bende öyleyim.. O yüzden eşim artık kalkana kadar başımda bekliyor... Sen git ben gelecem diyormuşum :9: ( aynı sokakta işyerlerimiz, beraber gidiyoruz bu yüzden ).. Hiç hatırlamıyorum ama beni uyandırmasın diye öyle kekliyorum demek ki:9:

haha aynı ben :) Bizimde yakın işlerimiz beraber çıkıyoruz. Benim uykum varsa sen git ben sonra gelcem diyorum :) sonra geç kalıyorum tabi :)

çok güzel bir konu açmışsınız :16:
bende ramazan'ı yalnız yaşayanlardanım ama öyle güzel ki herşeye değer :16:
işallah Allah 30 gün tutmamızı nasip eder :16:
eksik günlerim vardı benimde 4 gündür onları tutuyorum bugünde 4.günüm 2 saatim kaldı :56::8: bide ramazan sonrası 6günler varmış sanırım 6 günde ordan tutucam en azından bir 10 günüm eksilsin :24:
ben sahura kalkmıyorum ama çok güzel tarifler yazarsanız kalkabilirim :13:
hepimize HAYIRLI RAMAZANLAR...:16::16::16::16:

Allah kabul etsin.

Bende kaçırmam aslında ama geçen sene tutamadığım günlerim oldu artık Rabbim ömür verirse kışın tutup eksiklerimi tamamlamak istiyorum..

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben hiç tutamıyorum oruç kötü oluyorum ama bu sene tutmaya karar verdim. Allah yardım eder inşallah. Aç aç nasıl yemek yaparım bilmiyorum. :18:

Ben bi keresinde yemek yaparken salça o kadar güzel koktuki burnuma,oruçlu olduğumu unutup bir parmak daldırıp yemiştim :9:

favori aparatiflerimden bir tanesi :

Kabak mücveri

Malzemeler:
-4 adet kabak
-2 adet yumurta
-4 çorba kaşığı un
-4 adet yeşil soğan
-1 tutam maydonoz
-tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Kabakları rendeleyin.
Soğan ve maydonozları ince ince doğrayın.
Yumurta ve baharatları derin bir kasede çırpıp rendelenmiş kabakları ve doğranmış yeşillikleri ekleyip unu ilave edip karıştırın.
Hazırlanan karışımı kaşık yardımıyla kızgın yağda arkalı önlü kızarana kadar pişirip sıcak veya soğuk servis yapın.

afiyet olsun :)

anneannemin sahurlarda yaptığı hamur kızartması. kızartma yemeyin diyorlar ama bu çok hafif oluyor ve güzel oluyor. biz severiz milletçe sahurda zengin sofrayı di mi :)

1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat (yada bir paket kabartma tozu)
1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Kızartmak için sıvıyağ

Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapılır. Hamurdan iki yada üç beze yapılır. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır.
Elde edilen hamur bıçakla kare kare kesilir ya da bir çay bardağıyla yuvarlak şekilde kesebilir.
Daha sonra kızgın yağda kızartılır.

Biliyorum bunu,benim annecimde yapar :27:

haha aynı ben :) Bizimde yakın işlerimiz beraber çıkıyoruz. Benim uykum varsa sen git ben sonra gelcem diyorum :) sonra geç kalıyorum tabi :)

Benim eşim gitmiyo.. O yüzden birlikte geç kalıyoruz :9: Çok değil ama 10 - 15 dakikacık , uyanıp saati görünce jet hızıyla hazırlanıyorum da vicdan azabıyla :9:

Zaten hayat müşterek :9: O da çalışıyor bende.. Eh azcık zahmet etsin:9:

Uyandırma konusunda evli ablamlar ve annem birbirini yoğun arayıp sahura kaldırırlardı, bu sene beni de eklerler uyandırma servislerine :9: Ama iş tamam dedikten sonra kalkabilmekte :9:

evet bu konuda anneler ve ablalar iyi oluyor..:

eşimde bende ilk kez oruç tutacağız..
o yüzden farklı bi ruh hali içindeyim sahura hazırlık fln..
güzel olacak eminim...
sahura gözleme yapmayı düşünüyorum...
bi de haşlanmış yumurta tok tutarmış onu yapıcam..
salata fln yaparım....
kızartma fln düşünüyorum aslındada ağır olmazmı ki..

Benim eşim gitmiyo.. O yüzden birlikte geç kalıyoruz :9: Çok değil ama 10 - 15 dakikacık , uyanıp saati görünce jet hızıyla hazırlanıyorum da vicdan azabıyla :9:

Ben 9da gitmem gereken işe 8 30 da kalkınca jet hızına ulaşıyorum 15 dakika felan da yürüme mesafem var :) Sonra buralara konular açıyorum ev dağınık diye. Tabi dağılcak sabah o telaşla savaş alanı oluyor ev :1::1:

Allah kabul etsin.

Bende kaçırmam aslında ama geçen sene tutamadığım günlerim oldu artık Rabbim ömür verirse kışın tutup eksiklerimi tamamlamak istiyorum..

Allah seninkileri de şimdiden kabul etsin canım :13: evet öyleymiş ben bilmiyordum keşke kışın tutsaydın dediler bana da tutarsın tutarsın merak etme Allah gücünü verir sen yeter ki iste :21:

güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....

Kızartma ağır olur cnm. Daha hafif şeyler yap bence. Gözleme yumurta peynir süt. komposto öneriyorlar. Bizde ilk kez tutucaz çok heyecanlıyım başarbilcem mi diye

güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....

evet cnm kızartma ağır olabilir gün uzun bağırsakları mahveder akşama kadar.bak bende aşağımızda pide fırını var içini kendim hazırlayıp patatesli ıspanaklı pide yaptrmayı düşnyrm yanına kahvaltılık bşyler domates salatalık karpuz çay peynir zeytin bal reçel tereyağ vs vs yufka ile yapılan şeylerde çok tok tutuyor Allah kabul etsin :)

Kızartma ağır olur cnm. Daha hafif şeyler yap bence. Gözleme yumurta peynir süt. komposto öneriyorlar. Bizde ilk kez tutucaz çok heyecanlıyım başarbilcem mi diye

burda bi şeker arkadaş yazmış mücver yapcam diye..
bende dedim benim kocamın neyi eksik o da kızartma yesin..:52:
ama zaten çok kilo aldı hafif şeyler yesin bari...

güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....

çok ağır şeyler yapma canım bol bol su için çünkü havalar çok sıcak emin ol yemekten çok su ister canın gün içinde :6:

güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....

İlkler çok güzeldir her zaman.İnşaallah çok güzel geçer sizinki de :16:

Bizim eşimle ilk Ramazanda,ev sahibimiz sağolsun ışığımıza bakarmış hep,kalkamadığımız zamanlar kaldırırdı,annemde arardı her gece :37:

Öyle öyle alıştık :1: Bakalım bu sene nasıl geçecek,kalkamama gibi sorunumuz olmaz sanıyorum :27:

Sahura kalkılmadan oruç tutulursa aç kalma süresi artacağından metabolik hız düşer. Halsizlik, baş ağrısı görülebilir.

&#8226; Protein içeriği fazla olan yumurta, yoğurt, peynir, süt gibi gıdalar. Bu gıdalar midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirirler.

&#8226; Kahvaltı şeklinde bir öğün olabilir. fazla yağlı olmayan hamurişleri

&#8226; Bol sıvı alınmalı ve su içilmelidir.

&#8226; Meyve yenilebilir.

&#8226; Fazla tuzlu besinler tüketilmemelidir.

Sahur yemeklerini azar azar, iyice çiğneyerek yiyin. Çiğ sebze, domates, salatalık gibi yiyeceklere mutlaka sahurda yer verilmelidir
kz sahura kalkmamak olur mu helekı uzn günlerde hava da sıcak ayy nasıl gececek psıkolojım bozuk bugün önume ne gelirse yıyorum sankı bır daha yemek yıyemıycem gibi yaa

Cok duygulandııım haarıkasın bıtanem benım.haarıkasın.masaallah.eee kınım kardesı:1::1::1::1:
Türkanımmm nasılsın bıtanemmmmm özledim kız senııı :)))

Merhaba arkadaşlar..

Benim ailemden ayrı ilk Ramazanım olacak.. 9 aylık evliyim.. Artık sahurlar ellerimden öper :9:

Üstelik çalışıyorum da.. Rabbim herkese kolaylıklar versin..

Ramazan ayı gibisi yok , akşamları ayrıca bi huzurlu sokaklar, caddeler , teravihe koşturan ayaklar :16:
haklısın canım ben de çokk severim bu ayı evet zor ama yıne de Allah sabır veriyor değil mi??

Hayırlı olsun topiğiniz..

Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olsun,mübarek olsun.

İnşaallah iyi değerlendirip manevi gıdamızı da bol bol alırız :31:
amın canım amın :)

Allah yardımcın olsun benimde evlendikten 15 20 gün sanra ramazan başlamıştı ben 30 günün 10 günü kaldım aç oruç tuttuk eşim kimi görse lütfen bizi gece kaldırın diyordu...:9::9:
yemın ediyorum koptummmm:)))

Bizim evde hazırlıklar başladı mantı yapılıyor:)

Buzluğa atılacak.

Sigara böreği sarılıyor vs vs.

Yiyip yiyip kilo alıcaz yani inş. alırım kilo
kılo mu delırdın heralde benım kabusum yaa simdiden ne yapacağım diyorum ama kılo alıyorum her ramazan malesef:(

Topiğin hayırlı olsun güzelim
Hepimize hayırlara vesile olsun inşallah
bundan sonra hep beraber burdayız
Nurgülüm nasılsın bıtanemmm çok özledim herkesi yaaa:))

Sütü çok severim , 1 bardak 5 saat tok tuttuğuna göre 2 bardak içsem bu iş tamam :9: teşekkürler..
komık yaa vallahı çok güldüm :))

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben hiç tutamıyorum oruç kötü oluyorum ama bu sene tutmaya karar verdim. Allah yardım eder inşallah. Aç aç nasıl yemek yaparım bilmiyorum. :18:
yaparsın canım bol bol dua et Allahım dayanma gucu ver de:))

Kızlar bu gece sahurda neler var bakim :9: Allah hepimize dayanma gücü versin
amın canım ben insallah katmer yapacağım diğer adı gözleme:))

güzel olacak eminim...
salata fln yaparım....

Annemin sahurda olmazsa olmazı Y u m u r t a :9: Zorla yedirir bize tok tutar ye die birde çay sevmem çayı ama zorla onu da içirir :)

Kızartma çok su içirir bence yapma :34:

Allah seninkileri de şimdiden kabul etsin canım :13: evet öyleymiş ben bilmiyordum keşke kışın tutsaydın dediler bana da tutarsın tutarsın merak etme Allah gücünü verir sen yeter ki iste :21:

Yazın tutulan oruç daha sevaptır cnm. Yeterki tutalım Rabbim kabul eder :34:

Back
X