ifte standarttan nefret ediyorum

mor_salkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
470
2
96
İzmir
yakın! akrabalarımın bazı konularda çifte standart uygulmasına sinir oluorum hayır sanki kendileri dünyanın en mükemmel kusursuz acayip kariyer yapmış insanları da yaa nfret ediyorum nefretttt :oklava::oklava::oklava::oklava:

konu herşey, herşeyde bi çifte standart var kuzenlerimin her seyi daha ii kayınvaldesi, eşinin; işi karakteri vs.si herşeyi çok ii bi sürü şey hayır herşey ve herkes birbirinin aynı olacak deil yaa herlkesin ssecimleri farklı yaşayısı hayatı farklı herşeyime burunalrını sokmlarından bıktım herşeyi onlar bilio yaa deli ediola beni yaaa

kuzenlerinle mi kıyaslanıyosun yani, kim kıyaslıyor, hala açık değilsin arkadaşım, bu kadarcık yazmayla sana kimse yardım edemez.

konu herşey, herşeyde bi çifte standart var kuzenlerimin her seyi daha ii kayınvaldesi, eşinin; işi karakteri vs.si herşeyi çok ii bi sürü şey hayır herşey ve herkes birbirinin aynı olacak deil yaa herlkesin ssecimleri farklı yaşayısı hayatı farklı herşeyime burunalrını sokmlarından bıktım herşeyi onlar bilio yaa deli ediola beni yaaa

kimileri çok şanslı oluyor inşallah hayatınız hep böyle gider diyip duymak istediklerini söylerdim en ufak bir ima duyduğum an.

o zaman kozlar ya açık oynanır yada herkes kapatır çenesini.. açık açık mı kıyas yapılıyor.nereden vardınız bu kanıya?

Nasıl aynıyız...
Dayım için kendine ve ailesine dair ne varsa mükemmeldir, bizleri her fırsatta eleştirmeyi pek sever. Esasında içten içe bizle rekabet halindedirler, bir ceket alsam aynısını o hafta kızlarından birinde görürüm, annesi de "dört yıl önce almıştık" der yepyeni mont için. :lepi: Dayım da yengemin ve çocuklarının çok tutumlu olduğunu düşünür, bizim her fırsatta savrukluğumuzdan, çok alışveriş yapmamızdan bahseder. Bu kadar karışma hakkını ona verdikleri için annemlere çok kızıyorum ama küçüklüğümü bilip susmak mecburiyetindeyim. :1no2:

Ben lise dönemindeyken dayım ders çalışmadığımı iddia edip (gözüyle görüyor sanki!) sağolsun beni ağlatmayı başarıyordu her konuştuğunda. Benden birkaç yaş büyük kız kuzenimi ise her fırsatta övüyor, ne çok çalıştığından bahsediyor, sonra konuyu yine bana getiriyor, babamla aramı da bir güzel bozuyordu sağolsun. :umursamaz:
Peki ne oldu, sınava girdiğimin ilk senesinde istediğim bölüme yerleştim, kendi çok çalışkan kızı bir sene beklemek zorunda kaldı. Kuzenime ve ilk sene yerleşememesine laf ediyor değilim, herşey insanlar için, fakat ailesiyle ilgili her şeyi göklere çıkaran dayıma da ders oldu. Kıskançlığından bir hayırlı olsun demedi okul haberimi duyunca. :delphin:

Hülasa, yakın akraba ilişkilerinden hep nefret ettim şu zamana dek. Aile birliği, birbirine destek olma filan güzel de bu zamanda kalmadı sanırım öyle şeyler, birbirinin giyimini kuşamını dik dik süzmeler, evlerinde yeni bir eşya görünce incelemeler, bir mutlu haberini duyunca hayırlı olsun demeyi çok görmeler... Her toplantıda imalı laflar, bakışlar, diken üstünde hissediyorum kendimi, keyifle çay içip muhabbet edemiyorum. Olmaz olsun böyle akrabalık ilişkisi... :1closedeyes:

bendeeeeeeeee nefret ediyorum ama artık takmıyorum umrumda değil çünkü bu ikiyüzlülükten baska birsey degil sadece akraba için gecerli degil bu hayatımızın her alanında mecvut bu tür insanlar oyüzden kulak tıkamak en dogrusu sanırım cok sinir bozucu olsada üstelik bu tür insanlara acıyorum sürekli birseyleri ispatlama cabası icerisindeler bunun en büyük nedeni kompleks sanırım

valla ben artık susmuorum ben küçüksem onlar da büyük en son amcam düğün davetiyemi vermeye gittiğimde kardeşime laf etti öyle bir yuvasını yaptım ki o zamandan beri de adımımı atmıyorum evine bir de müstakbel eşimin yanında laf ediyor eşim çiğ bir adam olsa da zaten kardeşine amcan da laf dediydi dese bir gün nolacak hep kendi kızları iyidir süperdir bizi beğenmez en son zaten babamı resmen dolandırdı
bundan sonra da o benim amcam değil adamın biri
susmayın valla tamam hakaret felan etmeyin ama ailenizi ve kendinizi savunun kızlar bunlar bu dilden anlıyor ancak

valla ben ne zamandır giremedim nu konuyu unutmusum acınca hatırldım kızlar yaa konuyu cok deşmek istemiyorum ama herksin dedikleriyle hemen hemen aynı şeylr yok ötekilerin şöyle öteki kuzenlerin böyle vs. yaa benim yanımda onları övüyolar yada bazen tamamen yerin dibine sokuolar anlamadım gitti ben bu işi kesin beni de bi batırıp bi çıkarıoalrdır eminim yani ama ben bunalrı geçtim asıl babamı doldurusa getiriolar sırf onların isteğine uygun acayip zengin kariyerli vs bi damat adayı secmedim yada başka sebebleren ötürü die çok sinir bozucu yaa

bekarken bende hep kuzenlerimle kıyaslandım,biri güzellğiyle ön plandaydı,biri aklıyla,biri ortamda konuşmasıyla bense siliktim.hep siliktim.hiç övülmezdim tam tersi eleştirilirdim.akrabalarımdan görmediğim değeri eşimden görüyorum.şimdi birinin bitmiş hayatı,biri kocasıyla sorunlu,biri paradan ağlar..bense çok mutluyum şimdi akrabalarım hasetlerinden konuşmuyor bile...allah büyüktür bir gün mutlaka mükafatlandırılırsın.sadece sabır ve kulaklarını tıka.

peheyy ne takıyosunuz yaa... ben de kültürümle tüm sülaleyi dövecek kıvamdayım ama hala zatım yemek yapmayı bilmememi sürekli laf sokar bana :) çok da tın...kıskanan insan yapar ancak bunu. yavrum gülüm senin çocukların da kazansın benim kazandığım okulu öle konuşalım diyorum içimden, gülüp geçiyorum.. siz de öle yapın :)

cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. sallayın gitsin, siz kendinizi biliosunuz ya :))

aslında haklısınız kızlarda olmuyo işte ben kulagımı tıkasamda ailem takayamıyo onlarda etkileni arada kalan ben ouom ama konuscam artkk yetti yani sıkıldım ice yaa saolun kıslar yaa ii geldi valla

benim peder de çok etkilenir ya. yakın zamanda çok ii bi kısmet çıktıydı, "bu kız yemek yapmayı bilmio beceriksiz, bizi elaleme rezil eder" die çocukla tanışmama izin vermediydi :))))))) sırf halam bana abuk subuk laf sokuyo die, kendi de inanmış aynı evde yaşadığı kızının beceriksizin teki olduuna :))))))

yahu şantiyelerde erkek işi yaptık, çalışma hayatım oldu, ünide ayrı canımıza okudular, bunları yapıp da 3 kap yemek yapmayı öğrenemicek bi insan olabilir mi? aklın varsa otur gerekirse kavga et, ben de kavga ediceğim zamanı bekliyorum.. babalar başka laftan an-laaa-mıı-yoo. bütün babalar karakter sahibi değil maalesef, zayıf karakterli insanlar başkalarından çok çabuk etkileniyo böle.

Maalesef bu çok sık karşılaşılan bir sorun ama bencede umursamamak gerek benim nişanlım ne yaparsa yapsın her zaman kuzenimim nişanlısını daha iyi yapmış oluyor..:) daha pahalı hediye bile olsa ne gereksiz derler bu eskiden beri herkesin hayatında olan klasik bir durum bence çok fazla takma

Aynı bizlerin durumu.
Halam 2 tane çocuk doğurmuş annemle aynı zamanlarda hatta kıskançlığın had safhası her 2 oğluyla kız kardeşlerim arasında 6 şar ay var... Benimle ilk çocuğunu aynı yaşta tutturdu ama 2. çocuğunu maalesef ay farkıyla kardeşimden 1 yaş küçük doğurdu. :bbo:
Neyse, kardeşim çok çalışkandır. SBS de kaydırma yapmasaydı zamanında Atatürk Fen Lisesi'ne yerleşecekti herkes derece filan bekliyordu ondan. ıstanbul 4. sü oldu yapılan denemelerde filan. ıstediği Atatürk Fen Lisesi'ne giremeyince bunalım geçirmişti kendini 15 gün eve kapatmıştı bebeğim... Halam da arsız arsız yanına gelip benim oğlum Atatürk Fen Lisesi'ne gircek hem de derece yapcak deyip gülmüştü kızı daha da bunalıma sokmuştu. Sonunda oğlu kazanamadı orayı. Ve şimdi aralarında dünya fark var kız kardeşim Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Müh. ni okuyorken, oğlu bir özel üniversitede mühendislik okumaya başladı. Yani uçurum sonsuz. :dance:
Ayrıca bu sevgili halam, benimle aynı ilkokula yazdırmıştı oğlunu. Sürekli aldığımız notları 1 puan bile olsa kıyaslardı. Üniversiteye gelene kadar durum böyleydi. Sonra oğlu da ben de üniversiteye yerleştik okuduk ama onun oğlu gayet basit bir bölüm okumasına rağmen 6. senesinde ve hala bitiremedi. a.s
Ve bitirmeye de niyetli değil keyfinden.
ışin kötüsü kızlar, biz küçükken yapılan kıyaslamalara isyan ederken babamlar siz aynı ailenin çocuklarısınız zekanız aynı olmalıydı deyip bizi kıyaslarlardı...
Çok kötü birşey kıyaslanmak...
Çeken bilir.
Neyse ki babamlar hatadan erken caydılar. Herşeye rağmen kötüydü...

:sinifsinif:

bu halalarda bişi var olsa da. :umursamaz:
babası küçükken vefat etmiş bi arkadaşım vardı, "hayatımda halasını seven tek insan tanımıyorum" demişti bana. ben de düşündüm taşındıydım hakkaten yok denecek kadar az..

o azlardan biriyim herhalde decemBer :)
halam annemden sonraki 2. kişidir
3 halam var birini aşırı severim birini orta şiddette diğerini hiçç :D

akrabalarda genelde olan bişe bu kıyaslama
niye eziklik duyup böyle birşey yapıyorlarsa

ama dediğin gibi yemek öğrenilmeyecek bişey mi
başka kulvarda yarışsınlar :)

ben de kuzenler beni neden sevmiyor diyordum meğer halalarının kızıyım o yüzdenmiş :26:
valla kızlar ben de aynı şeyi teyzeler için düşünüyordum nedense teyzeler ve çocukları çok seviliyor asıl dışlanan kız çocuk olan halalar hele bir de tek kız ise allah yardımcıları olsun :5:

Nasıl aynıyız...
Dayım için kendine ve ailesine dair ne varsa mükemmeldir, bizleri her fırsatta eleştirmeyi pek sever. Esasında içten içe bizle rekabet halindedirler, bir ceket alsam aynısını o hafta kızlarından birinde görürüm, annesi de "dört yıl önce almıştık" der yepyeni mont için. :lepi: Dayım da yengemin ve çocuklarının çok tutumlu olduğunu düşünür, bizim her fırsatta savrukluğumuzdan, çok alışveriş yapmamızdan bahseder. Bu kadar karışma hakkını ona verdikleri için annemlere çok kızıyorum ama küçüklüğümü bilip susmak mecburiyetindeyim. :1no2:

Ben lise dönemindeyken dayım ders çalışmadığımı iddia edip (gözüyle görüyor sanki!) sağolsun beni ağlatmayı başarıyordu her konuştuğunda. Benden birkaç yaş büyük kız kuzenimi ise her fırsatta övüyor, ne çok çalıştığından bahsediyor, sonra konuyu yine bana getiriyor, babamla aramı da bir güzel bozuyordu sağolsun. :umursamaz:
Peki ne oldu, sınava girdiğimin ilk senesinde istediğim bölüme yerleştim, kendi çok çalışkan kızı bir sene beklemek zorunda kaldı. Kuzenime ve ilk sene yerleşememesine laf ediyor değilim, herşey insanlar için, fakat ailesiyle ilgili her şeyi göklere çıkaran dayıma da ders oldu. Kıskançlığından bir hayırlı olsun demedi okul haberimi duyunca. :delphin:

Hülasa, yakın akraba ilişkilerinden hep nefret ettim şu zamana dek. Aile birliği, birbirine destek olma filan güzel de bu zamanda kalmadı sanırım öyle şeyler, birbirinin giyimini kuşamını dik dik süzmeler, evlerinde yeni bir eşya görünce incelemeler, bir mutlu haberini duyunca hayırlı olsun demeyi çok görmeler... Her toplantıda imalı laflar, bakışlar, diken üstünde hissediyorum kendimi, keyifle çay içip muhabbet edemiyorum. Olmaz olsun böyle akrabalık ilişkisi... :1closedeyes:

aynı durum bizde de var aynısı hem de ...benim de yaşıt kuzenim var aynı dönem girdik o beğenmedi bölüm yazmadı ben 3.senem iş hayatında o daha iş arıyor..bana da hayırlı olsun demediler kazanınca..onlar mühendislik yazdı sandılar ki hemen holding başına geçirecekler fabrikalar yönetecek.....Allah a havale et..en güzelini O yapar...boşver arkdşım meyveli ağacı taşlarlar :) sen de çatlat onları :)

Back
X