İftira...yüzleşme..Vefat etmiş biri

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
828
123
Kizlar bana iftira atan biri vardı.
Aramin iyi olduģu bir çok insan la arami bozdu bile isteye.
Ve vefat etti ben ćok yeni öğrendimki çok sevdiğim bir ablama da iftira atmiß benimle ilgili.
Ben o ablami arayip gerceği soylesem mi yoksa aman nasilsa iftirayi atan vefat etti boş ver mi desem

Sizce ???

Vefat edenin arkasından konuşulmaz bildiğim kadarıyla.
Yüzyüze geldiğinizde konu açılınca söyleyin tabi kendinizi kanıtlayın ki sevdiğiniz insanları kaybetmeye gerek yok.

İyi de iftirayı atan vefat etmiş,siz değilki.
Ablayı çok seviyorsanız,bu durumu düzeltmek adına gidin kendinizi ifade edin.
Vefat edene de fazla yüklenmeden kendinizi aklayın,gerisi ablanın insiyatifi.

Ve vefat etti ben ćok yeni öğrendimki çok sevdiğim bir ablama da iftira atmiß benimle ilgili.
Ben o ablami arayip gerceği soylesem mi yoksa aman nasilsa iftirayi atan vefat etti boş ver mi desem

Sizce ???

kendinizi temize çıkarmak niyetiniz tabi ki konuşmalısınız. öldü diye iftira üzerinize yapışık mı kalsın. açıklayın gerçeği.

İftirayı dinleyen kişi, gelip size demedi mi, bu senin hakkında böyle diyor ama ben senden duymak istedim diye? Yoksa size hiç sormadan, inandı mı o iftiraya? Eğer inandıysa, aramanıza değmez.

Arkadaşlar sevdiğiniz insanı kaybetmeyin demişler de ben öyle bakamıyorum olaya. Bir insan aslını astarını bilmeden, hakkımda atılan iftiraya inanırsa bir daha yüzüne bakmam.

Ölünün arkasından konuşulmaz lafını da çok sallamam. Ölünün arkasından yalan konuşup, iftira atılmamalı. Ama kötüye de kötü diyebiliriz yani, ölümü onu aklamıyor.

Sizce ???
Olunun arkasindan konusulmazda kendini aklamak seninde hakkin iftiranin boyutuna bagli bu birazda kucuk meselelerse o onu demis bu bunu demis es gecerdim konu ciddi ise tabiki konusurdum

İftirayı dinleyen kişi, gelip size demedi mi, bu senin hakkında böyle diyor ama ben senden duymak istedim diye? Yoksa size hiç sormadan, inandı mı o iftiraya? Eğer inandıysa, aramanıza değmez.

Arkadaşlar sevdiğiniz insanı kaybetmeyin demişler de ben öyle bakamıyorum olaya. Bir insan aslını astarını bilmeden, hakkımda atılan iftiraya inanırsa bir daha yüzüne bakmam.

Yemin billah ettirmiş beni aramaması için

Yemin billah ettirmiş beni aramaması için
Valla o kısmı beni ilgilendirmezdi açıkçası. Hakkımda atılıp, tutulacak, ama karşımdaki insan hakkımda konuşana söz verecek, tamam gidip söylediklerini anlatmam diye... Hakkında konuşulan insana büyük haksızlık değil mi bu? Siz bilirsiniz elbette. Ben azıcık katı yürekliyim bu konularda.

Acaba tanliş mi yaparim arkasindan konusarak diyordum ondan tereddütum dü en iyisi konuşmak galiba

canlının arkasından konuşuluyor da ölünün niye konuşulmuyor anlamış değilim. ölünce bir kutsallık mı bahşedilmiş oluyor?
iftira atıldıysa kendinizi açıklayıp savunmanızdan daha doğal bir şey yok.

Ölünün arkasından konuşulmaz lafını da çok sallamam. Ölünün arkasından yalan konuşup, iftira atılmamalı. Ama kötüye de kötü diyebiliriz yani, ölümü onu aklamıyor.

Bizim ülkemizde evlenince namuslu olur namussuzlar,ölünce melek olur zalimler malesef.. cok haklisiniz yorumunuzu cok begendim benim kafa yapımdasiniz

canlının arkasından konuşuluyor da ölünün niye konuşulmuyor anlamış değilim. ölünce bir kutsallık mı bahşedilmiş oluyor?
iftira atıldıysa kendinizi açıklayıp savunmanızdan daha doğal bir şey yok.

Ölünce fena fillah mertebesine eriyorsun :D

Git konus konu sahibi. Olen dusunsun gerisini o kadar iftira varsa ates onu cagiriyordur.

Vay be ölmüşüm ardımdan bu konu açılmış ....
Düşündüm de'' ,ne acı bir şey
36-gif.1318283

Ara konuş kendini ıspatla yapacak birşey yok ..

O ölen kişinin problemi. Kör ölünce badem gözlü oluyor bizim toplumda..

Ben kendi onurumu düşünürüm..

Bizim ülkemizde evlenince namuslu olur namussuzlar,ölünce melek olur zalimler malesef.. cok haklisiniz yorumunuzu cok begendim benim kafa yapımdasiniz
Teşekkür ederim. Valla öyle, bizde çarpık bir ahlak anlayışı var, bazı şeyler de fazla kutsallaştırılıyor. Yaşarken neysek ölünce de oyuz işte. Abartmaya gerek yok.

Söyleme diyenler, bu dünyada söylemeyince ne olacak ahirete kadar unutulacak mı?

Bir de konu sahibi söylediğinde belki zamanla hakkını helal edecek ölünün üzerinden yük kalkacak. Öbür tarafta lap diye karşısına çıkınca o hengamede helal etmez bence. Haklar sevap olarak geliyormuş ya +1 point sevap için millet neler yapmaz orada :KK53:

Ölünün arkasından konuşmaktan korktuğumuz kadar dirinin arkasından konuşmasaydık şimdi o iftira da atılmazdı size. Ne çelişkili milletiz arkadaş!
Ölünün arkasından da konuşulur efendim. Gidin kendinizi aklayın.

Bende yaşadım bunları. Çok iftiralara maruz kaldım. Hiç kimseyi arayıp kendimi açıklamadım. Çok rahat bir insanım. Bana gelip kimse sormuyorsa, benim fikirlerimi dinlemiyorsa ben o insana neden kendimi anlatayım ki?

Boş verin. Sevdiğiniz bir insansa bile gelip size sormuyorsa açıklamayın.

Back
X