İftira...

Ver mahkemeye ve mahkemeye verdiğinide herkes bilsin. İspat edemesen dahi en azından insanlar tarafindan bilinir. Elbette ispat edemedi aklandım diye dolanacaktir ama senin açından su anki durumundan daha kotu olmazsin, zira suanda ardindan iftira atarak dolaşıyor degilmi..
evet işte daha kaç kişiye ulaştı bilmiyorum bu benim meslek hayatımı etkiler.. eşim beni tanımayan bilmeyen biri olsa belki evlilik hayatımı bile etkiler. asılsız birşey ama insanların aklına şüphe sokmak çokta zor değil. neden bana şüphe ile yaklaşılsın ki. bu yüzden dava açmak istedim. o da iftira atmanın bu kadar kolay olmadığını anlasın ders olsun bir daha kimseye yapamasın.

bir arkadaşınızın arkanızdan iftira attığını duysanız... bu iftira sosyal prestij, saygınlık, itibar, aile yaşamını dahi etkiliyecek boyutta olsa ne yapardınız? üstelik hamilesiniz... dava açmak istiyorum... bana bu durumu anlatan kişi o nun ben olduğumu bilmeden tesadüfen anlattı.... neye uğradığımı şaşırdım öyle iğrençki hazmedebiliceğim birşey değil... bunu söyleyemem burada... o anlatan kişiye şahitlik yapması gerekeceğini söyledim ama buna yanaşmadı...bu durumu henüz asıl kişiye sormadım... sorsam bana doğruları söylemeyecek zaten. dedim demeyecek... daha geçenlerde bana sen benim dostumsun, bebeğin geldiğinde ben bakıcağım sana gibi cümleler kurdu... ve enteresan olanı benim için söylediğini başka bir arkadaşı içinde gelip bana anlatmıştı... hatta daha bir çok kişi için başka başka suçlamalarda bulunmuştu... arayıp hesap sormak anlamsız çünkü yalan söyleyecek bunu biliyorum... ama bununda yanına kalmasını istemiyorum... dava konusunda kararlıyım bu affedebileceğim birşey asla değil. nasıl kanıtlayabilirim bunu. tek tek herkesi arayıp bunu duydunuz mu diye sorasım var... bunu kanıtlarsam şahitlerle gerçekten ne boyutta bir ceza alır bilenler yazarsa sevinirim.

Mahkemeyle uğraşma bence bu süreçte canın boş yere sıkılacak.
Hamilesin diye diyorum. Bence direk yüzleşmek daha doğru. Benim de başıma geldi ama iftira olarak değil dedikodu olarak,11 yıllık dostluk sözde. Bende hiç dinlemeden ve anlatma fırsatını dahi vermeden konuştum yüzğne vurdum,bırak açıkliyim dedikçe de seni dinlemek için anlatmıyorum sinirim içimde patlamasın diye konuşuyorum diyip devam ettim. Sonrada engelledim her yerden.
Çok da iyi oldu. Dava biraz sizi yorar gibime geliyor. Çok ağır bir iftira ise ona birşey demiyorum ama iftiranın ne olduğunu bilmediğim için uğraşma diyorum yanlış anlama beni.

Namus sozkonusu ise kanıt topla ver mahkemeye. Sineye cekme. Bir insan onuru ve namusu icin yasar.

anladım... yazılı olarak değil sözlü olarak aktarmış. şuan sakin kalmaya çalışıyorum... yanlış birşey yapmak istemiyorum.
İftiraya uğramak gerçekten kötü birşey, ne olursa olsun insanın onuru zedeleniyor, mahkemeye vermek istiyorsanız sakinliğinizi korumalı ve elinizde delil olmasını sağlamalısınız, başka yolu yok maalesef :(

Şahit bana dedi derse şahitlik olur arkadaşlar. Bana dedi ben duydum derse şahittir canım.

anladım... yazılı olarak değil sözlü olarak aktarmış. şuan sakin kalmaya çalışıyorum... yanlış birşey yapmak istemiyorum.
Somut delil yoksa bir sonuc cikmaz

Bosuna ugrasma

Ama icimde kalmasin diyorsan al karsina icini dok ve bitir

ben ugrasırım sahsen

hıc kanıt yok ve soyleyen kısı de sahıt olmaya yanasmıyor mu
yem atarım mesela ;

tekrar gorusmeye cagırır aynı konuyu acarım telımde ses kaydı vıdeo falan. soyledıklerını kaydederım
bu kısı benım hakkımda sana bunu ne zaman soyledı gıbı cok net cevaplar
sonra dınlettıgım ses kaydını gosterır bu durumda sahıt olacaksın heralde cunku ısı gereklı mahkemeye goturecegım derım korkar zaten kabul eder blöf yap gerekırse
mahkemede bana bunu dedı demesı yeterlı zaten baska delıle ıhtıyac yok

sonra hakkımda uzaklastırma kararı cıkarttırırım.
sosyal medyamdan bu dedıkoduları duymus kısılerı de bılgılendırırım . aldırdıgım koruma kararının dılekcesını yayınlar bu kısının hakkımda konustuklarına ıtıbar etmeyınız dava surecındeyız derım

asıl o rezıl olsun.
rezil dedıkoducu

bır ınsanın duydugu ogrendıgı bırseyı kullanması onu uzmeye kırmaya calısması al aşagı etmeye calısması kadar rezıl ve ıgrenc baska bırsey yok su dunya da. tum kotulukler boyle ınsanlar yuzunden oluyor zaten. ve bu ınsanlar baslarına gelen herseyı hakedıyor

dava acmanızı onerırım. haklısınız ve hakkınızı aramak da hakkınız

bir arkadaşınızın arkanızdan iftira attığını duysanız... bu iftira sosyal prestij, saygınlık, itibar, aile yaşamını dahi etkiliyecek boyutta olsa ne yapardınız? üstelik hamilesiniz... dava açmak istiyorum... bana bu durumu anlatan kişi o nun ben olduğumu bilmeden tesadüfen anlattı.... neye uğradığımı şaşırdım öyle iğrençki hazmedebiliceğim birşey değil... bunu söyleyemem burada... o anlatan kişiye şahitlik yapması gerekeceğini söyledim ama buna yanaşmadı...bu durumu henüz asıl kişiye sormadım... sorsam bana doğruları söylemeyecek zaten. dedim demeyecek... daha geçenlerde bana sen benim dostumsun, bebeğin geldiğinde ben bakıcağım sana gibi cümleler kurdu... ve enteresan olanı benim için söylediğini başka bir arkadaşı içinde gelip bana anlatmıştı... hatta daha bir çok kişi için başka başka suçlamalarda bulunmuştu... arayıp hesap sormak anlamsız çünkü yalan söyleyecek bunu biliyorum... ama bununda yanına kalmasını istemiyorum... dava konusunda kararlıyım bu affedebileceğim birşey asla değil. nasıl kanıtlayabilirim bunu. tek tek herkesi arayıp bunu duydunuz mu diye sorasım var... bunu kanıtlarsam şahitlerle gerçekten ne boyutta bir ceza alır bilenler yazarsa sevinirim.
isbat edemiceksen hic ugrasma... yüzüne söyle ;)

Eğer bu bir iftirasa ,siz olduğunuzu nasıl anladınız,burasını anlayamadim

somut kanıt derken şahit buna yeterli olmaz mı. bunu bana söyledi demesi yeterli olmazmı?
Bunu sosyal medyada falan paylaşmadı ise somut bir delil yoksa mahkemede herkes ben demedim ondan bundan duydum der çeker gider .

Bunun diyen Kişiyi de al karşına Konuş .

Back
X