iftler arasndaki eitim fark sorun mu?

buna benzer başka bir konu da açıldı geçen gün...ve bunu erkek arkadaşımla paylaştım.sonuçta bir erkek için çok da önemli değildir kadının erkekten daha az okumuş olması.ama erkek arkadşım şöyle bir yorum getirdi."ben şahsen üniversite bitirmişsem benden daha az okumuş bir kızla evlenmek istemem.ortak ne konuşabilirim ki ne anlatabilirim üniversiteden konu açılsa o sıkılır" dedi.

yani demek istediğim artık günümüzde erkekler bile dengi dengine ararken kadınlar da kendilerinin seviyesinde bir erkekle beraber olmalıdır.her ne kadar eşeklik baki kalsa da üniversite kitaplardan ibaret aldığımız fazla bilgiden ibaret değildir.üniversite üniversal düşünmek çok yönlü düşünmek olaylara farklı bakış açısından bakabilmek demektir.o ortamı solumak o ortamda bulunmak bile bir farktır.yani açıköğretim üniyle örgün arasındaki fark gibi..aslında açıköğretim okumak daha zordur çünkü ders görmeden kendi çabanla sınavlara girersin ama gelin görünki örgün öğretimde bulunanlar tercih eder işveren.o kişi yata yata da bitirmiş olsa okulu o tercih edilir.niye çünkü üniversite ortamında bulunmuştur.

benim annem ve babam üniversite mezunu yani düşünün 30 yıl öncesnde mezun olmuşlar..aynı okulda farklı dönemlerde bulunmuşlar.şimdi bile hala hocaların derslerin ve gittikleri yerlerin üni arkdaşlarının muhabetlerini yaparlar...ama biri lise mezun olsaydı ne kadar anlatablirdi...vala bana kalsa bölüm farkı bile anlaşmazlığa yol açıyor..2 işletmecinin konuşacağı şeyler farklıdır 2 mühendisin 2 doktorun konuşacağı konular farklıdır..yani hayat maalesef canım cicimle geçmiyor btün gün aşk konuşmuyorum erkek arkdaşımla kendi alanlarımız(2mizin de aynı alanlarda) hakkında onuşup tartışıyoruz..ve son bişi sölicem bi annenin en büyük hakkı kızını kızından üstün ya da denk biriyle evlendirmek

bu konuyu bir kaç gün önce başka bir topikte çok tartıştık
ve yine aynı konu...
ben en başından beri fikrim şu
sevgilisi değil lise ilkokul mezunuysa bile sorun olmazzzyasakkelime
ama eğer kendini geliştirmiş biriyse
bize göre sorun olmazda anneye göre sorun var ve asıl sorun anne bence
onu ikna etmenin bi yolunu bulmalısınız
belki tanıyınca sevecektir hiç belli olmaz :1rolleyes:

suan gözüne batmaz hersey normal gelir ama günün birinde gece ve gunduz gibi farkk gozune batacaktır.adım gibi eminim. ne sohbett uyacaak ne cevre yapısıı ne arkadaslarına bakıs acısı.univ hayatında insana bir özgürlük guven dik kafalık gelirr.hayata karsı durmasını ogreniyorsun orada.ama lise ilkokulda daha cok aileye baglı gidiyorsun.ve universiteye de gitmeyip işe giren erkek aynı yasantıyı sürdürüyor.aileye baglı duzenin icinde ömürünü götürüyor.busefer bagımlı aileye yüzlü aşırı düşkün modunu evliliktede sürdürüyor.univ okumus bir bayan için hiçte ideal olmayaan bir tarzz bence.onun icin evlenmedeen oncee iyiii dusunmeek sonradan pişman olmamak lazım. ailesine de bencil dememek lazım gercektende haklı olabilirler..

ben iyi bir üniversitede mühendislik okuyorum, erkek arkadasım ise iyi bir üniversitenin egitim fakültesinden mezun, ressam ve heykeltraş. ama benim ailem karşı çıkıyor, sebebi ise onun eğitimini benim için yeterli görmemeleri ve ileride iş konusunda sıkıntı çekeceğini düşünmeleri. ben buna katılmıyorum. sonuçta çok farklı alanlar üzerine eğitim almışız, mesleklerimiz de çok farklı. bence bir mühendisin illa mühendisle ya da doktorun doktorla evlenmesi şart değil. hele sırf ben mühendislik okuyorum diye otomatik olarak daha iyi bir eğitim sayılmasını hiç doğru bulmuyorum.
ben de paylaşayım derdimi dedim.

bu arada alan farkının problem yarattığını düşünmüyorum. hatta ayrı alanlarda olmak daha cazip bence. mesela evlenince bütün gün iş yerindeki dertler tasalardan sonra eve gelince eşim başka bir konudan konuşsun, hatta ben onun alanından o kadar da anlamayayım isterim. öyle olsun ki ona hayranlık beslemeye devam edeyim. aynı şekilde o da benim alanımdan fazla anlamasın ki burnunu sokmasın. bana belli bir mesafede olsun ve yaptığım işlere hayranlık beslesin. bir doktor kadının kurtardığı hayatların doktor kocasının hayranlığını uyandırdığını hiç sanmıyorum. sevgililik kurumu oturup da ortak meslekler üzerine sohbet etmekten ibaret değildir ki... konular tükeniyorsa eğer oturup herkesin kendi mesleğinden de sözedilebilir. erkeğin yapısında, kadının yaptığı işi düzeltme ve doğrusunu gösterme dürtüsü var çoğu zaman, farkında olmadan hepsi bunu yapıyor. ben açıkçası aynı meslekten bir insan, özellikle de benden daha başarılıysa yaptıklarım hakkında çok fazla profesyonel fikrini beyan etsin istemem.
ayrıca mümkünse eve gelince iş konuşacağıma oturur eşimle bir film koyar izlerim. ha canımı sıkan birşey olduğunda anlatırım, zaten seçtiğim insan neyden bahsettiğimi anlayacak kapasitededir. teknik bilginin detaylarına inmek şart mı konuşurken?

ikiside aynı işi yaptığı için sorun olmaz bence.bildiğim kadarıyla lise mezunu olan bankacıların yükselme gibi bir durumları yok ama eşinin üniv.mezunu olarak öyle bir hakkı var ilerde makam mevki değiştiğince bunu kompleks yapmaz inş.erkek.yinede ben olumlu bakıyorum.

en onemlısı anlasabılmek arkadasın unı mezunu ılerde belkı esınden daha kısa bır surede bankada mudur olabılır esıde onun yardımcısı olabılr bu ılerde problem yaratırmııı bence bunu dsunmek lazımda eger farklı alanlarda calıssalardı sorun olmazdı ama aynı ıs ortamında ıster ıstemez sorun cıkabılır. annesı acısından bakarsak aslında tek sorun bazı seylerı sındırebılmek eger cocugun boyle bır problemı yoksa nıye karıslııyorkı aynı sey onunda oglunun basına gelebılrdı gelını unı mezunu dıye evlenmesını ıstemıyecekmıydı

erkek egemen bi toplumda yaşadığımız için erkek kendini küçük görecek ve sorunlar çıkacak bence.......................

buda sadece malesef bizim milletimizde var okuyunca kendini sinif atlamis gibi hissediyorlar...sanki cok class bir insanda karsidakini lise mezunu diye begenmiyor...ayip bisey bu bence sacmalik ikisinide yeterli bir isi bide asklari olsun gül gibi gecinirler...cahillik görgüsüzlük ne diyim..

bence arkadasinda sorun
herseyi egitime vuracaktisa evlenmeyecekti
sanki uni mezunu biri olsa farklimi davranacakti ???
onunda kendine göre kiskancliklari olacakti
bir derdim var bölümünde okadar bosanan; aldatilan bayan konusu okuduk acaba hepsi egitim farkindami ??

bence bu devirde pekte egitime güvenmemek gerekiyor
yeri geliyor bir lise mezunu daha verimli calisiyor ve mevki atliyor
uni mezunu ise is dahi bulamiyor
acikcasi bana göre yanlis bir durum
tabi isin icine anneler girincede olay dahada büyüyor
az bir kavga etseler anne bu sefer ben demistim diyecek
gercekten zor bir durum
benim esim lk okul terk bense evlenmeseydim uni okuyacaktim
ama gayet güzel anlasiyoruz

benim içini kesinlikle eğer kişiler kendini biliyorlarsa asla sorun olmaz...
olmamalıda...
eğitim çok önemli evet ama sadece okuyan kişi için,insanlık başka birşey,
o sebepten benim için asla sorun olmazdı yani

ben de eğitime önem veriyorum kesinlikle ama bu eşler arasında eğitim farkı olmamalı anlamına gelmiyor.
önemli olan aynı frekansı yakalayabilmek.
ne üniversite mezunu erkekler var eşlerine yeterli kıymeti vermeyen.
önemli olan aynı kafa yapısında olmak, saygıyı kaybetmemek. bir de kendini çağa uydurabilmek.

Aman ya gene mi boyle konular, sanki univ mezunlari evlenince iksi de hepsi illa mesut mu oluyor
neler gorup duymuyormuyuz, annesi endise edebilir belki hakli ama, oyle sey yok ya,bence anlasabilirler, hemde ayni isde calisiyolarmis, ya neler goruyoruz, ayni yolda yurueyn ama hic ayni yola oldugu belli olmayan kisiler, hepsi mutlu mesut olmuyor malesef ...

BENCE annesi haklı, ilerde sorun cikmasi yuksek bi ihtimal
erkek kendini eksik hissetmemeli , kadina esit veya daha iyi olmali

Bencede sorun değil ben lise mezunuyum erkek arkadasım ilk okul şimdi öss sonucunu bekliyorum eğer kazanırsam gidicem niye sorun olsun ki kendini geliştirdikten sonra ilk önce çok sorun oldu ama suanda herkez alısmıs durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…