Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Arkadaşlar nişanlımın işi nedeniyle %90 Iğdır'a yerleşicez.
Ama herkes binbir türlü şey söylüyor orası ile ilgili...
"Nasıl yaşayacaksın, sen yapamazsın, başaramazsın,
dayanamayıp geri gelirsin" gibi bir sürü laf duyuyorum.
Gerçekten çok sıkıldım, sırf bu yüzden de nişanlımı bırakamam,
çünkü bana değer veriyor. Ama bunu kimselere anlatamıyorum,
zaten gideceğim için duygusal anlar yaşıyorum, birde üstüne insanlar olumsuz
yorum yapınca başaramayacağımı düşünüyorum.
İstanbul'da hiç boş vaktim yok, işten çıktığım andan itibaren yoğunluk başlıyor,
son 2 yılda hiçbir haftasonunu yalnız ya da oturarak geçirdiğimi hatırlamıyorum
gerçi bu duruma bazen isyan ediyorum ama orada yalnız yapamamaktan korkuyorum.
Arkadaş Bingöl'de kalmış 3 ayda kafayı yiyecektim diyor, bende bunları duyunca çok kötü oluyorum :((
Özellikle doğuda yaşayan arkadaşlar, lütfen bana teselli verin...

canım benim neden kötü olsun,yeterki sen eşnle iyi ol.heryer güllük gülistanlık olur.
ben yeni evlendiğimizde dağ başı denecek bir yerde aylarca kaldım.yakın köydekilerle arkadaş oldum.hiç sıkılmadım.üstelik Iğdır bir il.büyükşehirler kadar olmasada birşeylere ulaşabilirsin

önyargılı gidersen gideceğin yer cennet olsa batar sana
öyle düşünmemeye açlış
istanbuldaki yaşamından farklı olacak kesin ama
insan nelere alışıyo orada da kendine meşgul olacak
bişeyler bulabilirsin
üstelik ığdırlılar çok sıcak insanlar

Aslında evlenmemize 9 ay civarı var ama şimdiden o kadar yoğun tepki alıyorumki, başaramayacak bir psikolojiye bürünüyorum.
Muhakkak buradaki ortamı bulamam ama uğraş bulmaya çalışırım diyorum, anlayacağınız sadece kendim kendimi teselli ediyorum, birisi de belki hayırlı olanı budur demiyo.
Annem bile bildiği halde çok tepkili, gidip gelemeyeceksin diyo, bana karşı çok agresif, oysaki ablama çok yakın diye annemden yana içim rahat, ama o çok tepki gösteriyo...

Elbette zordur,İstanbul'dan farklıdır ama inanın insan sevdiğinin yanında olduktan sonra tüm zorluklara göğüs germek daha kolay..:asigim:

İnşallah dediğiniz gibi olur, aslında İstanbul'dan ciddi anlamda sıkıldım, hatta Düzce'ye taşınmayı çok istedim ama annem istemedi, çünkü çok sıkıntı çektim, aslında mesele İstanbul'dan ayrılmak değil.
Ailemden uzaklaşmak, orada yalnız kalacağımı düşünmek ve bunun sonucunda eşimide bıktırmaktan korkuyorum.

istanbul öyle baska bir sehirki ordaki kalabaliga alisan
baska yerleri yadirgar eminim
cok cok farkli gelicektir herseyiyle
ama insan nelere alismiyorki alisirsiniz

Edremit'te 2 yıl kaldım, oraya öyle alıştımki İstanbul'a gelince başım dönüyordu.
Orayada aynı tereddütlerle gitmiştim, ama hem yer farklı hemde konu evlilik olacağı için tereddüt kaçınılmaz oluyor...

arkadaslar mutevazi davranmislar.. ama senin karakterine ve dunyaya bakis acina bagli orada yapip yapmayacagin.. acik soylemek gerekirse feodal bir yapi soz konusu Igdirda. Ama sen egitim, is veya hobi olarak yapabilecegin faaliyetler suphesiz ki var

Orada belirli bir gruplaşma var diye biliyorum, herkes kendi halinde, ama benim gibi insanlarda yokmudur?
Ne bileyim belediyenin kursları veya özel kurslar yokmudur, bilemiyorum ama Türkiye'de bir etkinliğin olmayacağı şehir görmek üzüyo beni...

orada yaşayan insanlarda var olduğuna göre yaşanılacak bir şehir

dışarda etkinliklere katılamasanız bile insan evin içinde yeterince oyalanacak şey buluyor

şimdiden bunları düşünüp hayatınızı zehir etmeyin

ömrünüzün sonuna kadar orada mı yaşayacaksınız?

Yok, yaşamıcaz, zaten ataması olursa yakın bir zamanda bile değişebilir.
Ama büyük ihtimal orası olacak ve 5 sene gibi bir süre yaşamamız gerekecek

başkalarının işi gücü nişanlıların arasına fitne fesat sokmak

ayrılsanız mutlu olacaklar sanki

milletin ne dediğine bakarsın ömür boyu mutlu olamazsın ki

alışman zor olabilir ama alışırsın

önyargılarla gidersen oradaki her şey gözüne kötü görünür ve mutlu olamazsın

Gerçekten insanlara çok kızıyorum, bendeki duygusallığı göre göre yine "yapamaz edemezsin "diyorlar.
Oysaki burada öyle lüks bir yaşantım yok, bazı ortamlara giriyorsam bunuda kendim istediğim için giriyorum, aile özlemi tabi olacak, ama yanında olup özleyen insan yokmu sanki?
Bazen böyle düşünüyorum, bazende kendimi teselli etmekten sıkılıyorum, insanların dedikleri soğru çıkar korkusu var içimde...
Nişanlım iyi birisidir ama bazen cesaretim kırılıyor :((

evleniyorsun artık ailen değişiyor

evlendikten sonra annem,babam diye ağlayan insanları da anlamıyorum.

insanların dedikleri doğru çıkabilir

oraya uyum sağlayamayabilirsin

fakat sen nişanlını seviyor musun? onunla mutlu olacağına inanıyor musun? sadece inancın yetmez bunları nişanlın sana kanıtladı mı? iyi bir eş ve baba olabilicek mi? kişiliği nasıl ? yetiştiğin ortamdan ayrılıp onunla gitmeye değecekse gözünü korkutma,önyargılı olma, başkalarının sözlerine kulaklarını tıka ve git

nişanlın öğretmen mi polis mi . merak ettim cevaplamak zorunda değilsin :lepi:

inşallah alışırsın cnm bende eşim için istanbuldan kalktım tekirdağ çerkezköye geldim 3senedir kimse yok tekim allahtan bir kızım olduda onla vakit geçiriyom yoksa kafayı sıyırmamak elde değil 12saat eş işte akraba yok arkadaş yok kimse gelip gitmiyo sen gitsen onlar gelmiyo gelmeyince gitmek istemiyon yüzsüz gibi ne gidicem ben hep diyon offk arma karışık bi durum sürekli hareket halindeysen ıgdırda b,iraz zor gibi ama internet olursa fazla sıkılmaz kafanı arkadaşlarınla sohbet ederek dagıtırsın yoksa inanaki gerçek çekilmez oralar istanbul gibi bir yere göree bir kere insanlar farklı anlaşmak zor istanbul kızıyım die beni çok yükdsek görenler var burda bende insanım onlar gibi etten buttan ama allahın selamını zor alıyolar burda bende yoruldum ugraşşmıyom çevre yapmak için artık kızım yetiyo bana

Tabiki seviyorum, kimse 4*4lük değildir, illaki onunda (-) yönleri var ama (+) yönleri ağır basıyor.
En önemlisi sorumluluk alabiliyor, zaten yıllardır ailesinden ayrı, küçük detayları unutmaz, anneme çok değer verir, anneler gününde ben söylemeden o anneme, ablama ve bana çiçek yaptırmış, bunlar belki küçük detaylar bilemiyorum. Kişiliği şuan çok iyi uzakta bile olsa, öyle birşey söylüyorki değer verdiğini farkettiriyor, çok sık görüşmeyiz ama görüştüğümüzde her konuya değiniriz. Mesela kızdığım birşey olsa onun üzerine çizgi çektiğini hiç görmedim, muhakkak araştırıp sorun noktasını bulmaya çalışır, yani şuana kadar çözemediğimiz hiçbir konu olmadı, çünkü ikimizde inatçıyız çözene kadar uğraşıyoruz.

Sonuçta aynı evde yaşamadan bilemem onada tereddütlerimden bahsediyorum ama "sandığından mutlu olacaksın, burada bizim gibi çok aile var" diyor. Güven var fakat %100 olduğunu söyleyemem

Bu arada veteriner nişanlım...

inşallah alışırsın cnm bende eşim için istanbuldan kalktım tekirdağ çerkezköye geldim 3senedir kimse yok tekim allahtan bir kızım olduda onla vakit geçiriyom yoksa kafayı sıyırmamak elde değil 12saat eş işte akraba yok arkadaş yok kimse gelip gitmiyo sen gitsen onlar gelmiyo gelmeyince gitmek istemiyon yüzsüz gibi ne gidicem ben hep diyon offk arma karışık bi durum sürekli hareket halindeysen ıgdırda b,iraz zor gibi ama internet olursa fazla sıkılmaz kafanı arkadaşlarınla sohbet ederek dagıtırsın yoksa inanaki gerçek çekilmez oralar istanbul gibi bir yere göree bir kere insanlar farklı anlaşmak zor istanbul kızıyım die beni çok yükdsek görenler var burda bende insanım onlar gibi etten buttan ama allahın selamını zor alıyolar burda bende yoruldum ugraşşmıyom çevre yapmak için artık kızım yetiyo bana

Şuana kadar girdiğim ortamlara ayak uydurdum, ama oranın insanı nasıldır bilemem, belkide ben hoşlanmam. Allah yardımcım olsun diyorum artık, nişanlımında benimde ailem uzakta olacak, ikimizinde birbirimizden başka kimsesi olmayacak... Karışığım baya...

canım ben ığdırlıyım 10yıldır izmirdeyiz..sen söylenen olumsuz şeylere kafanı takma.ığdır halkı çok sıcak,misafirperver insanlardır....neden kötü bir yer olsunki..izmirde de bi çok arkadaşımın ya bir yakını ya arkadaşı v.s eşinin görevi nedeniyle oraya yerleşmişler.sorduğumda kimseden olumsuz bişey duymadım..istanbuldan sonra sana küçük bi kasaba gibi gelecektir.. emin ol kafanızı dinlersinizz.trafik derdi yokk en önemlisi..ığdırlı biri olarak bana güvenebilirsinn canım.sormak istediğin başka şeyler olursa da sorabilirsinn...ALLH yardımcınız olun

teşekkür ederim canım, gerçekten rahatlattın beni, tayini Iğdır'a çıkacak diye korkanları gördüm ve bende tırstım açıkçası.
Gerçi iklim tam bana göre :)) çünkü ben çok üşürüm, arada bir resimlerine bakıyorum şehir merkezi bizim gittiğimiz yerlere benziyor.
Ama bazen öyle anlatılıyorki, ne market, ne mağaza, ne gezilecek bir yer...
Hiçbirşey yok gibi hissediyorum...

Back
X