İğnenin Azizliği

Atlas_

Poseidon'un Gölgesi
Pro Üye
Emoji Skoru
6.103
Puanlar
108
Aşırı sıkılıyorum şuan, biraz yazasım var.
Uzun zamandır kullanmadığım makinemi çıkardım dikiş yapacağım. Dikeceğim ürün kalın; kot ipiyle dikmek istedim. Kestiğim kalıp ziyan olmasın diye önden denemeler yaptım tansiyon ayarı bir türlü olmadı. Netten baktım bir kaç fikir var. Masura vidasını sıkın gevşetin gibi. Bendeki masura yuvası çıkmıyor ki vidaya ulaşamazsın. Söksem mi ne yapsam diye düşünürken vidaları aldım avucuma. Çağnozu da söktum, dişliler falan hepsini çıkardım. Bir taraftan da ya tekrar eski haline getiremezsem diyorum. Büyük kardeşim annemin toyotasını komple söküp temizlemisti keyfine. Dedim ben de yaparım herhalde neyim eksik. Çok az kullandım ama inanılmaz tozlanmış uğraştirdı. Bir kılıf dikmek istiyor üstüne. Belki dikerim.

Her yeri temizlendi yağlandı kapatacağım.
Vidalar buğday kadar alan çok dar. Dişlilerin altı boş ulaşmak namümkün. Takarken alta düşürürsem elveda diyeceğim. Neyse ki aksiyon olmadı kat kat olması gereken sırada taktım. Ama tansiyon ayarı daha kotü oldu bu sefer. Hani kapiyı temizlersin gıcirdamaya başlar ya öyle bir şey oldu sanırım. Neden sonra iğneye bakmak aklıma geldi. Benimki kot ipine uygun değilmiş. Tesadüfen kot iğnem varmış onu taktım. Ne zaman aldığım konusunda hiçbir fikrim yok çunkü almadım kardeşim bıraktı sanırım, ona ödünç vermiştim dikiş çantamı. Tam zamanında elimin altında bulunması çok ilahi oldu.✨ 😶‍🌫️ Netteki tüm tavsiyeleri denedim alt masuraya 40'lık standart iplik taktım üste kot ipi, adım ayarını büyüttüm derken dikerken üst iplik zıplamaya başladı.☺️ Çat diye kırıldı iğne. İlk dikişimi dikerkende iğne kırmıştım biri dudağıma gelmişti morartmıştı. O zamandan beri ya göze gelirse diye mazallah diyorum ki bir seferde gözlügümden sekmisti. Böylece dikiş faslını ipten sarkan kırık iğne ucuyla beraber bugünlük kapadım. Kot ipini de kullanamayacağim bu gidişle. İyi bir dikişle çok güzel durabilirdi ama yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Makinenin dikiş gerginliğini sonraki denemelerde de tutturamadım. Aldığım yere ayar için götüreceğim gibi gorünüyor. Onu bir kenara bıraktım şimdilik. Dün tansiyon denemelerinde kullandığım parçanın boyutu minik bir cüzdan için çok ideal göründü bana. Artan kumaşlardan astar ve yüz seçtim. Seveceğim bir parça çıkacak umarım.

1788214142502.webp

Bitti sayılır. Ufak bir kaç işi var. Kapağına çıtçıt basmayı düşünmüştüm ama desenin yeri tam denk olmamış trapunto yaprağın üzerine gelecek. Yada mıknatıs olacak hepsi iç tarafta kalır ama o zamanla kumaşı yırtıyor o konuda henüz karar veremedim.

1788352130426.webp

1788351774537.webp

1000009325.webp

Bunlar bir süredir folyo rölyef denemesi için eşref saatimi bekliyor. Ivır zıvır eşya sevmem ama belki bir şey denerim diye biraz eşyayı elde tutuyorum bazen. Eğer güzel bir şey çıkarsa böylesi bana fazla iyi hissettiriyor.

Folyoları düzeltip pergelle ölçüsünü kağıda geçirdim. Benzer çalışmalara bakarken meşe yaprağı ve palamutları beğendiğim için o tarz bir görsel aradım. Görselin kanaviçesini de kağıda geçirdikten sonra geriye rölyef kısmı kaldı.

Eklentiler

• 1000010467.webp
    1000010467.webp
    29 KB · Görüntüleme: 8
  • 1000010776.webp
    1000010776.webp
    62,8 KB · Görüntüleme: 9
Folyoları düzeltip pergelle ölçüsünü kağıda geçirdim. Benzer çalışmalara bakarken meşe yaprağı ve palamutları beğendiğim için o tarz bir görsel aradım. Görselin kanaviçesini de kağıda geçirdikten sonra geriye rölyef kısmı kaldı.
Çok güzel, ellerinize sağlık 🥰.
Dikişi nerede öğrendiniz?
Evde kendim öğrenebilir miyim?
Makine ne önerirsiniz?

Teşekkür ederim.❤️
Ailemin çoğu biliyor oradan bir temel var biraz kardeşimden biraz da dikerek öğrendim. Çok güzel videolar var ne dikmek istediğinize göre izleyip rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sadece bolca sabır istiyor fazlasıyla yanlış ve deneme yaptırıyor insana çünkü. Basitlerden başlar zamanla daha zor şeyler denersiniz.

Makine dikişten ne istediğinize göre değişir. Hobi için az kullanacaksanız Singer modelleri gayet yeterli. Bernette'nin Sew&Go serisi de güzel. Diğer serilerinden bir model kullanıyorum tansiyon ayarına kadar iyi gidiyorduk. Siz ne tür şeyler dikmek istiyorsunuz?

Teşekkür ederim.❤️
Ailemin çoğu biliyor oradan bir temel var biraz kardeşimden biraz da dikerek öğrendim. Çok güzel videolar var ne dikmek istediğinize göre izleyip rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sadece bolca sabır istiyor fazlasıyla yanlış ve deneme yaptırıyor insana çünkü. Basitlerden başlar zamanla daha zor şeyler denersiniz.

Makine dikişten ne istediğinize göre değişir. Hobi için az kullanacaksanız Singer modelleri gayet yeterli. Bernette'nin Sew&Go serisi de güzel. Diğer serilerinden bir model kullanıyorum tansiyon ayarına kadar iyi gidiyorduk. Siz ne tür şeyler dikmek istiyorsunuz?
Elbise, etek gibi günlük kullanabileceğim kıyafetler dikmek istiyorum

Elbise, etek gibi günlük kullanabileceğim kıyafetler dikmek istiyorum
Pakay sıkılgan bir yapınız yoksa keyfim istedikçe başına geçer dikerim, belki kızıma dikerim biraz da nakış eklerim diyorsanız Sew&Go 5'e bakın. Penye ve kot kumaşa da uygun, çift iğne, tek adımda ilik açma, otomatik iplik takma gibi kritik güzellikleri var. Orta seviye bir makine. Sew&Go kullanmadım benimki markanın başka bir serisinden ama bir çok memnuniyet yorumu okudum alırken çok araştırmıştım.

Benim gibi sıkılgansanız veya nakış desenleriyle işiniz yoksa Singer modelleri yada Sew&Go 1 veya 3 gayet işinizi görür başka bir şeye gerek yok.

Betül Bayraktar ve Damla Torel'in videolarına bakmıştım eskiden. Damla daha pratik gösteriyor. Betül biraz kalıp ve teknik bilgi de veriyor. İkisi de baslangıç seviye için çok anlaşılır anlatım tarzları güzel. Biraz hakim olunca Thuy sewing ve Thuy phan made with love kanallarını öneririm aynı kişiye ait. Yakın zamanda Lara sewing'e denk geldim tarzını çok beğendim. Sadece bütün bir parçaya değil tek bir yaka veya cebe odaklaniyor. Detay dikişi için harika bir kanal. Bir de kalıp için eski usül, burda dergilerine bakın hala çıkarıyorlar. Beğendiğiniz herhangi bir kalıbı benzerinin videosuna bakarak rahatlıkla dikersiniz. Makinenin başıbozukluğu olmasa çok keyifli elde bir şey dikmek hiç gözünüz korkmasın mis gibi yaparsınız. Sadece insanın sabrını çok zorluyor. ☺️

Son düzenleme:
offf acaip merakla bekliyorum bitmis halini :KK9:

Back
X