İğrenmek

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil

Annem yatalak hasta
farklı şehirdeyiz sık sık geliyorum hem ziyarete hem yardıma.

annemin banyosunu falan ben yaptırıyorum bunda sorun yok.
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.

ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.

annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.

ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum :KK43:
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.

Canım çok normal başta böyle şeyler alisirsin ama merak etme maske kullan büyük tuvaletini temizlerken hatta 2 tane üstüste tak koku falan duymazsin o zaman

• Beğen
Reactions: s u
hiç vicdan azabı duyma, çok normal, ben 3 yaşındaki kızımın bile kaka yaptığında poposunu yıkarken ya kustuğunda temizlerken öğürüyorum :KK43: yapacak bir şey yok... bazı insanlar kötü kokulara çok hassas olurlar, yaraya bakamazlar, herkes aynı değil, ama bu onları daha iyi/kötü, vicdanlı/vicdansız yapmaz...

yo yo, siz hayirli evlatsiniz. Allah yardimciniz olsun. Annenize de cektirmesin insallah.

• Beğen
Reactions: s u
sen olmadiginda kim yapiyor canim baban mi bakiyor annene?

cok zor tabi yasamadan bilemeyiz.

kolay degildir senin icinde.

cok büyük sevap kazaniyorsun hele su mübarek günlerde.

Allah anneninde ona bakanlarada yardimci olsun.

ben yokken babam ve erkek kardeşim
ama onlar banyo ve diğer bakımları için beni bekliyorlar
tabi tuvalet olayını falan babam yapıyor
bez falan bağlanıyor bazen
ben varken bez bağlamıyoruz ben hallediyorum

sağolun keşke hasta olmasaydı tabi..
bu durum 2 senedir var hala alışamadım
kimseyle anne babamla bile aynı bardaktan su içmeyen biriyim bi de :KK43:
annem anlar da üzülür diye çok korkuyorum.

Annesi hayatta olsun da hergün altını temizlesin diye cirpinan insanlar var onu düşün .

Seni kınamıyorum Allah annenin yardımcısı olsun

İşte ben o insanlardan biriryim.Allah yardımcın olsun zordur eminim ama annem yaşasaydı keşke ben de ona böyle bakabilseydim belki de allahın sevdiği kulusundur.

Canım çok normal başta böyle şeyler alisirsin ama merak etme maske kullan büyük tuvaletini temizlerken hatta 2 tane üstüste tak koku falan duymazsin o zaman

eldiven takıyorum maske de var ama ondan iğrendiğimi düşünür diye takmıyorum oznur
yanlış anlar diye..

Annen seni yetiştirirken tüm bunları sana yaptı öyle düşün...
Ve bunları yaparken eminim ki kötü olmuyordu...
Rabbim bu durumlara düşürmesin

işte düşünüyorum
kocamanken bile hastalanıp halılara kustum altıma kaçırdım hepsini temizledi
bunlar hatırladıklarım sadece

çok uzuldum ALLAHTAN tez sıfa dılıyorum
hayırsız evlat degılısnızkı mıdenızın almaması çok normal...bebekle bır tutulmaz koskoca ınsan....ama napıcaksınız bakıcı tutamayacaksanız mecbur sız yapacaksınız.ALLAH yardımcınız olsun....

işte düşünüyorum kocamanken bile hastalanıp halılara kustum altıma kaçırdım hepsini temizledi bunlar hatırladıklarım sadece[/QUOTE .!.:
Bunları düşünerek elinden geldiğince belli etmemeye çalışman lazım...
Birde annen açısından düşün o bu durumda olmak hiç ister miydi...
Konuşabiliyor mu annen ?Yada seni anlayabiliyorsa sürekli ondan rahatsız olmadığını dile getir bence...

merhaba

bende anneanneme baktım 6-7 ay evet yatalak çok zor. bez bağlıyorduk biz temizliyordum ama kendi kızı iğreniyordu. Allah yardımcınız olsun. hissederse çok üzülür bu konuda haklısınız . hissettirmemeye çalışın ..

hiç vicdan azabı duyma, çok normal, ben 3 yaşındaki kızımın bile kaka yaptığında poposunu yıkarken ya kustuğunda temizlerken öğürüyorum :KK43: yapacak bir şey yok... bazı insanlar kötü kokulara çok hassas olurlar, yaraya bakamazlar, herkes aynı değil, ama bu onları daha iyi/kötü, vicdanlı/vicdansız yapmaz...

yara falan olsa hani kan, iğne yapılması falan onlarla hiç sorunum olmaz
ben açık yaralara falan bakarım dokunurum onlardan iğrenmiyorum. sadece vücut sıvıları beni benden alıyor, ter - ağız kokusu gibi şeyler.. yüzümü buruşturucam istemsiz şekild diye çok korkuyorum. çünkü inanılmaz üzülür. altına kaçırdığında o kadar çok ağlıyor ki. önemli değil dert etme atarız makineye yıkanır diyoruz. asıl onun için çok zor...

başıma gelmediği için ahkam kesemem tabiki bebeğin de altı değişiyor ama büyük insan bambaşka olur heralde, hissettiklerin çok insani yardımcı ayarlasanız yükün hafifler

bebeğim de yok, belki olsa ben de alışkın olurdum...
bebeğinkiyle farklıdır herhalde, ben şimdiye kadar hiç bebek altı değiştirilen yerde bile durmadım hemen kaçtım gittim. hiç bebek kucağıma almam mesela üstüme kusar ya da tükürüğü akar diye. öyle de kıl bi insanım ya.

yo yo, siz hayirli evlatsiniz. Allah yardimciniz olsun. Annenize de cektirmesin insallah.

amin sağolun...

İğrendiğin için kendini kötü hissetme bence. Kimse ayıla bayıla yapmayacağına göre. Ben bebeğim olsa onun salyası boku posu midem bulanır yani. Ama bu yapmak istemediğim bakmak istemediğim onu sevmediğim anlamına gelmez. Köpeğin çapağından, başkasının bardağından rahatsız olan bir insanım ben de.
İğrenmenin Hayırsız vefasız evlatla alakası yok. Hepinizin Allah yardımcısı olsun.

Hissettiklerin normal, belli etmemeye de çalışıyormuşsun, eminim annen de rahatsızdır ama yapılacak bir şey yok

Yalnız ben beslenme deliğinin yarası için bir alet vardı; stoma kit diye; o bağırsak dışarı çıkış deliği içindi de bunun için de var mıdır bir araştırın isterseniz yara olmaması için geliştirmişlerdi; mikrop vs olmasın diye

Ben patent işlemleri ile ilgili sözleşmelerini düzenlemiştim; teknik olarak nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama belki bilen de vardır; belki ufacık da olsa bir yardım olur diye yazdım.

Her evlat siz gibi olsa keşke.. inşallah sağlığına kavuşur da. Aynı durumda siz olsanız gözü kapalı yapardı annenizde.

Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil

Annem yatalak hasta
farklı şehirdeyiz sık sık geliyorum hem ziyarete hem yardıma.

annemin banyosunu falan ben yaptırıyorum bunda sorun yok.
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.

ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.

annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.

ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum :KK43:
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.

Kendini hiç kötü hissetme, bunları çok yakından yaşamış biri olarak seni anlıyorum
Biz annemizi 9 yıl baktık, kolostomi, nefrostomi her türlü torbayı kullandık, balgamını temizledik, dişlerini, altını, üstünü...
Hastanede ben hiç tanımadığım insanlara da bu bakımları yaptım, hastabakıcıların iğrenip dokunmadığı kimsesiz insanların altını temizledim, gel gelelim biri yanımda öğürsün ben de öğürürüm, hele ablam hiç dayanamaz, özellikle kokuya çok hassas ama bu kötülüğünden değil. Annem alınmasın diye maske takardı, içine de azıcık parfüm sürerdi, böyle dayanabiliyorum derdi. Bu senin elinde olan bir şey değil, üzme kendini. Ne mutlu ki annene bakabilme şansın olmuş, dünyada daha büyük sevap var mı ? Hiç dert etme kendine gayet insani şeyler hissettiklerin. Rabbim bu mübarek günlerde şifa versin anneciğine, epey hasta bakmış biri olarak bir küçük önerim olacak, altını mümkün olduğunca bezlememeye gayret gösterin çünkü yara bakımı çok zor ve acı verici, vücudu ne kadar hava alırsa o kadar dayanıklı olur cildi.

X